پيام رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت به مناسبت روز جهاني آب؛
تأمين و توزيع آب آشاميدني سالم، راهکاري براي حفظ سلامتي مردم است/ شعار روز جهاني آب 2020 «آب و تغييرات اقليم»
دکتر احمد جنيدي، عضو هيئت علمي دانشگاه ايران و رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، در پيامي به مناسبت روز جهاني آب سال 2020، بر ارتباط ناگسستني آب و تغييرات اقليمي، تاکيد کرد.
به گزارش وبدا، در پيام دکتر جنيدي، آمده است؛
روز جهاني آب سال 2020، در مورد آب و تغييرات اقليمي و ارتباط ناگسستني بين آنها است.
سازگاري با تاثير تغييرات اقليم بر آب از سلامت و جان انسان ها حفاظت مي کند. استفاده بهينه از آب باعث کاهش گازهاي گلخانه اي مي شود.
دسترسي به آب آشاميدني سالم يکي از نيازهاي اساسي جامعه بوده و به عنوان مهم ترين منبع حياتي محسوب شده و اهميت بسزايي در زندگي انسان دارد.
امروزه تامين آب آشاميدني سالم مورد نياز و ارائه خدمات آبرساني به مردم، يک مشکل اساسي در اغلب شهرها و روستاها مي باشد. محدوديت منابع آب، تغيير اقليم، افزايش جمعيت و آلودگي منابع آب، تامين آب آشاميدني را با چالش مواجه مي نمايد. تأمين و توزيع آب آشاميدني سالم در جوامع شهري و روستايي يکي از راهکارهاي اجرايي مهم در جهت حفظ سلامتي مردم و ارتقاي سطح بهداشت عمومي است.
روز جهاني آب که از سال 1993 هر سال در 22 مارس مصادف با 2 فروردين برگزار مي شود، يک مراسم سالانه سازمان ملل است که بر اهميت آب شيرين تمرکز دارد.
موضوع روز جهاني آب سال 2020، در مورد آب و تغييرات اقليم و ارتباط ناگسستني بين آنها مي باشد. سازگاري با تاثير تغييرات اقليم بر آب از سلامت و جان انسان ها حفاظت مي کند.
محور هاي کليدي شعار سال 2020 عبارت است از :
• ما نمي توانيم منتظر بمانيم. سياست گذاران در حوزه اقليم بايد آب را در قلب برنامه هاي عملياتي قرار دهند.
• آب مي تواند به مبارزه با تغييرات اقليم کمک کند. راه حل هاي پايدار، مقرون به صرفه و قابل اجرا براي آب و فاضلاب وجود دارد.
• هرکس نقشي براي ايفا کردن دارد. در زندگي روزانه ما، گام هاي بسيار(شگفت آور) آساني وجود دارد که مي توانيم براي رفع تغييرات اقليم انجام دهيم.
پنج وظيفه شهروندي در جهت حفظ آب سالم
با انجام پنج تغيير همه ما مي توانيم نقش مهمي را در حفظ آب ايفا کنيم:
• دوش 5 دقيقه اي بگيريد: در حال حاضر کمبود آب از هر ده نفر 4 نفر را متاثر مي کند. با توجه به 80 درصد فاضلابي که هرگز تصفيه نخواهد شد، دوش هاي کوتاه مدت راه بسيار خوبي براي حفظ اين منبع ارزشمند مي باشد.
• از مواد غذايي گياهي بيشتر استفاده نماييد: تغيير در رژيم غذايي، به ويژه مواد غذايي گياهي مي توانند انتشار گازهاي گلخانه اي را تا 8 گيگاتن در سال بر حسب دي اکسيد کربن کاهش دهند.
• مواد غذايي قابل خوردن را دور نريزيد: تقريبا يک سوم کل غذاي توليد شده در جهان از بين رفته و به زباله تبديل مي شود. کاهش دورريز غذاي شما باعث کاهش نياز به کشاورزي مي شود که يکي از بزرگترين مصرف کنندگان آب محسوب مي شود.
• فناوري را خاموش کنيد: در حال حاضر 90% از توليد برق به صورت آبي توليد مي شود. با خاموش کردن دستگاه ها زماني که از آنها استفاده نمي کنيم، نياز به توليد انرژي هم کمتر مي شود.
• خريد بادوام: براي توليد يک جفت شلوار جين معمولي، 10000 ليتر آب مصرف مي شود، که اين معادل با آبي است که يک فرد در مدت 10 سال براي آشاميدن مصرف مي کند. توليد کالاهاي مورد نياز از منابع معتبر و بادوام مي تواند تاثير زيادي در مصرف آب و ساير منابع ضروري داشته باشد.
کپی لینک کوتاه: