توصيه هاي معاون آموزشي دانشکده طب ايراني براي غلبه بر ويروس کرونا
معاون آموزشي دانشکده طب ايراني:بيماري کرونا بيماري ويروسي است که ميزان سرايت و قدرت انتقال آن نسبت به ساير ويروسهاي مشابه بيشتر است.
معاون آموزشي دانشکده طب ايراني:بيماري کرونا بيماري ويروسي است که ميزان سرايت و قدرت انتقال آن نسبت به ساير ويروسهاي مشابه بيشتر است.
دکتر حوريه محمدي کناري معاون آموزشي دانشکده طب ايراني در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي گفت: بيماري کرونا بيماري ويروسي است که ميزان سرايت و قدرت انتقال آن نسبت به ساير ويروسهاي مشابه بيشتر است. ولي با اين وجود، ميزان خطر سرايت و شدت بيماري ايجاد شده در همه افراد يکسان نيست.
وي افزود: برخي افراد با وجود تماس با فرد مبتلا يا بيمار نمي شوند و يا با کمترين علائم باليني خود به خود درمان مي شوند. درحاليکه در برخي افراد علائم باليني شديد و حتي مرگ ايجاد مي کند. دکتر محمدي افزود: طب ايراني دليل اين رفتار چندگانه ويروس را به علت نحوه برخورد طبيعت يا قوه مدبره بدن هر فرد مي داند.
معاون آموزشي دانشکده طب ايراني خاطر نشان کرد: قوه مدبره بدن همان نيرويي است که کارهاي طبيعي بدن را در زمان سلامت، مديريت مي کند و در زمان بيماري نيز با انجام برخي از اقدامات بدن را مديريت مي کند تا سلامت از دست رفته برگردد. با اين ديدگاه بيماري وقتي به وجود ميآيد که قوه مدبره ضعيف شود، يا عامل بيماريزا قويتر از قوه مدبره باشد و يا عاملي مانع از عملکرد صحيح قوه مدبره شود.
وي کليديترين کار براي حفظ سلامتي و مقابله با بيماريها را تقويت قوه مدبره دانست و گفت: البته در صورت وجود مانع، رفع آن از اولويت برخوردار است.
دکتر محمدي در پايان اظهار داشت: مهمترين کار در تقويت طبيعت، مراعات کامل اصول سبک زندگي سالم است که در طب ايراني در غالب 6 اصل ضروري آمده است:
1- هواي سالم از اصلي ترين اصول سلامت است که در اين روزها هواي منزل از بيرون سالم تر است. لذا ضمن تاکيد بر رعايت نکات بهداشتي و پرهيز از خارج شدن از منزل و دوري از تجمعات، براي پاکسازي محيط منزل نيز مي توان اقداماتي را انجام داد از جمله بخور سرکه يا اسپري آن در منزل، اسپري گلاب يا بهار نارنج، گذاشتن پياز ورقه شده در اطراف منزل.
2- نحوه صحيح خوردن غذا يکي از اين اصول است که قوانين خاصي بر آن مترتب است و عدم رعايت اين قوانين، مانع سلامت و باعث ضعف طبيعت و ايجاد بيماري خواهد شد. يکي از مهمترين قوانين تغذيه، خوردن غذا در زمان گرسنگي و اشتهاي حقيقي است زيرا گرسنگي و پرخوري هر دو باعث ضعف و اختلال عملکرد طبيعت در بدن خواهند شد. در يک وعده غذايي، غذاهاي مختلف و متفاوت مصرف نشود مثلاً در يک وعده غذاي دريايي با گوشت پرندگان يا پستانداران مصرف نشود. غذاهاي فست فود و چرب مصرف نشود. بهتر است آش و سوپ سبزيجات و حبوباتي مثل جو، نخود، ماش، گشنيز و جعفري استفاده شود. سبزيجات و ميوه هاي تازه مثل سيب، گلابي، ليمو و انار مصرف شود.
3- خواب مناسب در شب يکي ديگر از اين امور ضروري براي بدن است، زيرا در هنگام خواب طبيعت خود را تقويت ميکند. اما خواب در حالت گرسنگي، خوابيدن بلافاصله بعد از غذا، بيخوابي يا کمخوابي عامل ضعف طبيعت است. از طرفي خواب زياد و بخصوص خواب در روز نيز مضر است و توصيه مي شود مخصوصا در اين روزهايي که به اجبار در منزل هستيم از خوابيدن در طول روز پرهيز شود.
4- ورزش يکي ديگر از اين اصول مهم حفظ سلامتي است که به پاکسازي بدن کمک مي کند. استراحت نيز در حد مناسب بايد باشد و استراحت زياد باعث افزايش رطوبتهاي غير طبيعي بدن شده و بدن را مستعد بيماري مي کند. ورزشهاي سبک مثل راه رفتن تند دور اتاق،دو درجا، يوگا و حرکات کششي در منزل توصيه مي شود.
5- دفع مواد زايد نيز يکي از اين اصول است که اگر درست و کامل انجام شود باعث تقويت طبيعت مي شود. اين کار به کمک تعريق، دفع ادرار و مدفوع و ... انجام مي شود که بايد در حد متعادل باشد.
6- حالات روحي و رواني نيز يکي ديگر از اين اصول مهم سلامتي هستند. حکماي طب ايراني معتقدند حالات رواني تغييرات عميق و بسيار سريعي در طبيعت ايجاد کرده و به همين علت تاثير زيادي در بهبود يا تشديد بيماري دارند. لذت و شادي طبيعت را تقويت ميکنند و بدين طريق طول مدت بيماري و شدت آن را کم خواهند کرد. غم و اندوه نيز به هر واسطه که به وجود بيايند (تنهايي، حسرت، حسادت و ...) باعث تضعيف طبيعت شده و فرد سالم را مستعد بروز بيماري و فرد بيمار را به سوي تشديد بيماري پيش ميبرد و بيمارياي که به واسطه اعراض نفساني در بدن به وجود آمده باشد، تا وقتي که آن اعراض مسبب برطرف نشوند، همچنان پابرجا خواهد بود و به زور دارو يا روشهاي ديگر نميتوان پاسخ درماني مطلوب گرفت. لذا تاثير باور بيمار مبني بر بهبودي و عدم ترس از بيماري مي تواند در بهبود وي موثر باشد. گاهي نيز اين اثر باور مثبت بيمار بر تقويت طبيعت در تاثير دارونما (پلاسبو) بر بدن خود را نشان ميدهد. شنيدن موسيقيهاي دلنشنين، شنيدن صوت زيباي قران و ادعيه نيز باعث تقويت طبيعت ميشوند.
کپی لینک کوتاه: