• 1398/09/25 - 10:01
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZxjVo

فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني: حساسيت زايي مواد آلرژي زا در شرايط آلودگي هوا تشديد مي‌شود

فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه خاصيت حساسيت زايي مواد آلرژي زا در شرايط آلودگي هوا چندين برابر مي‌شود، افزود: اگر فردي به يک گرده خاص گياهي حساسيت داشته باشد، در صورت وجود ذرات آلاينده و آلودگي هوا، قدرت حساسيت زايي آن گرده چندين برابر و علائم بيماري هم تشديد مي‌شود.

فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه خاصيت حساسيت زايي مواد آلرژي زا در شرايط آلودگي هوا چندين برابر مي‌شود، افزود: اگر فردي به يک گرده خاص گياهي حساسيت داشته باشد، در صورت وجود ذرات آلاينده و آلودگي هوا، قدرت حساسيت زايي آن گرده چندين برابر و علائم بيماري هم تشديد مي‌شود.
به نقل از ايرنا؛ محمد حسن بمانيان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: گرده‌هاي درختان، محصولات جانوري و ذرات پروتئيني در داخل منزل از جمله عوامل حساسيت زا هستند و همه اين موارد در هواي آلوده به ذرات معلق آلودگي هوا متصل مي‌شوند و اين پيوند سبب تشديد و تقويت حساسيت زايي ذرات آلرژي زا و حساسيت زا مي‌شوند.
وي، به مردم توصيه کرد که در شرايط آلودگي هوا تا حد امکان در فضاهاي باز قرار نگيرند. حداکثر آلرژن‌ها در اوايل صبح و عصر در سطح زمين هستند و آلاينده‌ها هم در ساعات پرتردد افزايش مي‌يابند، لذا افراد سعي کنند در اين ساعات در فضاي آزاد قرار نگيرند.
فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني گفت: بيماران آسم که در شرايط آلودگي هوا مجبور مي‌شوند در فضاي آزاد قرار گيرند، حتما داروهاي اورژانسي خود را به همراه داشته باشند تا در مواقع ضروري از آن استفاده کنند.
وي ادامه داد: هرچند استفاده از ماسک از نفوذ کامل ذرات آلودگي هوا به دستگاه تنفسي بدن جلوگيري نمي‌کند، اما بهتر است مردم از ماسک فيلتردار در فضاهاي آزاد استفاده کنند.
بمانيان بيان داشت: علائمي مانند تنگي نفس، خس خس و سنگيني سينه و سرفه‌هاي مکرر، نشان دهنده حمله آسمي در اين افراد است که آنان در اين حالت بايد از اسپري استفاده کنند و اگر استفاده مکرر آن‌ها هم نتيجه‌اي نداشت به مراکز اورژانس مراجعه کنند.
آلودگي هوا مي‌تواند به خستگي مفرط، دردهاي عضلاني و بي‌حوصلگي بيانجامد
فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: ذرات معلق آلودگي هوا مي‌تواند علائمي مانند سوزش چشم، سردرد، خستگي مفرط، دردهاي عضلاني، بي حوصلگي و کلافه‌گي را براي همه مردم ايجاد کند که اين معضل مي‌تواند نشانه‌هاي بيماري آلرژيک، حساسيت و آسم را تشديد کند.
بمانيان اظهار داشت: در شرايط آلودگي هوا افراد به تدريج دچار کمبود اکسيژن مي‌شوند و گلبول‌هاي قرمز در اين شرايط دچار نوعي مسموميت سمي مي‌شوند و بجاي انتقال اکسيژن، گازهاي سمي را به بدن منتقل مي‌کنند.
وي ادامه داد: سوخت و ساز بدن در شرايط کمبود اکسيژن، سبب توليد موادي مي‌شود که خاصيت اسيدي داشته و اين مواد باعث نشانه‌هايي مانند خستگي مفرط،   دردهاي عضلاني و بي‌حوصلگي مي‌شوند.
بخور براي کاهش عوارض آلودگي هوا، مناسب نيست
وي با اشاره به اينکه استفاده از بخور براي کاهش عوارض آلاينده‌هاي هوا در شرايط آلودگي هوا کار مناسبي نيست، گفت: بخور آب به خصوص بخور آب سرد در محيط‌هاي بسته نمي‌تواند از آلاينده‌هاي هوا جلوگيري کند.
بمانيان افزود: بخور، سبب سرد شدن راه هوايي بدن مي‌شود و همچنين ذرات درشت آب که به صورت بخور درآمدند، هم تحريک کننده راه هوايي بوده و هم با افزايش رطوبت محيط، سبب بيشتر شدن برخي آلاينده‌هاي طبيعي مانند مايت‌ها و کپک در داخل محيط بسته مي‌شوند. در اين شرايط مي‌توان در محيط هاي بسته از دستگاه تصفيه هوا استفاده کرد.
بمانيان با اشاره به اينکه هواي سرد سبب تاثير بيشتر آلاينده‌ها بر دستگاه تنفسي بدن مي‌شود، گفت: افراد طوري در محيط قرار گيرند تا از هواي سرد کمتري استنشاق کنند. در داخل خودروها هم از وسايل گرمايشي آن‌ها استفاده کنند.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326300
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم