• 1398/12/23 - 17:34
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZxeVo

مراقب ترس هايمان باشيم/ اعتماد، همبستگي و همياري ما را از کرونا نجات مي دهد

روانشناسان بر اين باورند ترس و اضطراب نه تنها بد نيست بلکه به آدم کمک مي کند تا از خود در مقابل خطرات مراقبت کند اما گاهي ترس و اضطراب آنقدر بزرگ مي شوند که مشکلات بزرگتري ايجاد مي کنند. در اين روز ها بايد مراقب باشيم کرونا به چهره اي ترسناک تبديل نشود.

روانشناسان بر اين باورند ترس و اضطراب نه تنها بد نيست بلکه به آدم کمک مي کند تا از خود در مقابل خطرات مراقبت کند اما گاهي ترس و اضطراب آنقدر بزرگ مي شوند که مشکلات بزرگتري ايجاد مي کنند. در اين روز ها بايد مراقب باشيم کرونا به چهره اي ترسناک تبديل نشود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر محمود دهقاني؛ مدير گروه آموزشي روانشناسي باليني دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين باره اظهار کرد: ترس و اضطراب تا آنجايي مورد تاييد است که باعث جدي گرفتن شرايط و رعايت توصيه هاي بهداشتي شود، نه اينکه عملکرد آدم را مختل مي کند.
وي با بيان اينکه مساله ما در حال حاضر اين است که بخشي از مردم دچار ترس و اضطراب حاد شده اند و بخشي از مردم هم توصيه ها را جدي نمي گيرند، افزود: اين وضعيت مسئولان و رسانه ها را در شرايط دشواري قرار داده چون اگر بخواهند صداي هشدار را زياد به صدا در بياورند باعث ترس بيشتر مردم مي شود و تاثير منفي بر سلامت روان آنها مي گذارد و اگر اين کار را نکنند، عده اي مساله را جدي نمي گيرند.
اين استاد دانشگاه با استناد به صحبت هاي تدروس آدهانوم دبير کل سازمان بهداشت جهاني براي مبارزه با کرونا گفت: ما بايد حقايق علمي را جاگزين ترس و نگراني کنيم، بايد استلال و شواهد علمي را جايگزين شايعات کنيم و همچنين بايد همبستگي را جايگزين انگ زدن و مقصر دانستن همديگر کنيم. 
وي با اشاره به وظيفه همه افراد جامعه در شرايط بحران، اظهار کرد: در اين شرايط بدون همکاري تک تک افراد جامعه، نمي توانيم، مديريت خوبي داشته باشيم؛ اگر بخواهيم کار خوب پيش برود من و شما بايد همکاري کنيم چرا که هر کدام از ما در گسترش يا قطع زنجيره کرونا موثر هستيم.
دکتر دهقاني خاطرنشان کرد: خيلي منصفانه نيست، همه مسئوليت ها را متوجه ستاد بحران و مسئولين بدانيم، اين شرايط نياز به بسيج همگاني دارد؛ اين روزها به ويژه کارکنان حوزه بهداشت و درمان ما بسيار تحت فشار هستند و به شدت نياز به همراهي مردم دارند. همه بايد اهميت پيشگيري اوليه را جدي بگيرم.  
وي افزود: در اين شرايط به جاي اينکه همديگر را مقصر بدانيم، بايد به همديگر اعتماد کنيم و همبستگي و همياري بيشتري داشته باشيم؛ اين چيزي است که مي تواند ما را از بحران کرونا نجات دهد.
ابن روانشناس در ادامه با بيان اينکه در شرايطي که تاکيد مي شود افراد در خانه بمانند، بايد مراقب باشيم که با بي برنامه گي دچار روزمرگي و افسردگي نشويم، اظهار کرد: اين مراقبت در مورد کودکان وظيفه بيشتري را متوجه والدين مي کند.
وي گفت: والدين بايد در خانه امکاناتي را فراهم کنند تا بچه ها سرگرم شوند؛ البته توجه کنند که اين امکانات فقط از دسته سرگرمي ها ديجيتال مانند تبلت و تلويزيون نباشد. در شرايطي که بچه ها نمي توانند مانند قبل در کنار دوستانشان باشند، توصيه مي شود از بازي هايي که امکان تعامل بين اعضاي خانواده را فراهم مي کنند مانند بازي هاي فکري و تعاملي استفاده شود.
وي افزود: شادابي محيط خانه بايد حفظ شود تا بچه ها احساس رخوت و کسالت نکنند و از افسردگي و اضطراب دور باشند.
دکتر دهقاني در ادامه از همکاري روانشناسان و روانپزشکان با سامانه تلفني 4030 خبر داد و  گفت: به همت دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گروهي متشکل از 300 روانشناس و روانپزشک تشکيل شده تا پاسخگوي سوال ها و نگراني هاي مردم باشند.
وي با بيان اينکه ما هم ناچاريم در کشورمان طبق توصيه هايي سازمان جهاني بهداشت عمل کنيم، گفت: اين الگو چهار گام ساده دارد، گام اول بيماريابي فعال و شروع درمان براي افراد مبتلا به کرونا. گام دوم، ارايه مشاوره و خدامات درماني براي کساني که با افراد مبتلا در تماس بوده اند و تاکيد بر روي قرنطينه داوطلبانه به مدت 2 هفته است.
وي افزود: گام سوم، کاهش بسيار جدي تعاملات اجتماعي است، به گونه اي که جز در موارد ضروري از خانه بيرون نرويم و ارتباط ما با ديگران با رعايت حداکثري توصيه هاي بهداشتي باشد. گام چهارم کنترل جابجايي جمعيت است که متاسافنه ما خيلي دير سراغ اين مساله رفتيم و باعث شد شهرهاي مختلفي درگير بشوند.
وي تاکيد کرد: کشورهايي در مهار کرونا موفق تر خواهند بود که جامعه را به صورت فعالانه تري در برنامه هاي دقيق هم براي سلامت جسم و هم سلامت روان جامعه درگير کنند. افراد بايد احساس کنند، برنامه پيشگيري و درمان با مردم، براي مردم و توسط مردم در حال انجام است. 
دکتر محمود دهقاني در پايان از اختصاص بخشي از حقوق اسفند ماه اعضاي هيات علمي  دانشکده علوم رفتاري(انستيتو روانپزشکي تهران)  دانشگاه علوم پزشکي ايران براي کمک به برنامه مهار کرونا خبر داد و افزود: ساز و کاري پيش بيني شده تا اين مبالغ براي تهيه ملزومات مورد نياز بيمارستان ها مانند ماسک و لباس استفاده شود.
وي با دعوت از ساير همکاران خود در دانشگاه علوم پزشکي ايران براي مشارکت در اين کار خير، خاطر نشان کرد: حمايت هاي دولتي تا يک جايي مي تواند کمک کند، بنابراين همه ما‌ به ميزاني که در توان داريم بايد کمک کنيم تا کشور از اين بحران عبور کند.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327953
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم