چند توصيه مهم براي کادر درمان کرونا/ به سلامت روان بيماران هم توجه کنيم
پژوهشگران بر اين باورند که با پيوستگي رو به رشد جهان، شيوع سريع و گسترده بيماريهاي عفوني جديد، تهديد کننده تر مي شوند و همين موضوع ممکن است منجر به پريشاني هيجاني در جامعه شود.
پژوهشگران بر اين باورند که با پيوستگي رو به رشد جهان، شيوع سريع و گسترده بيماريهاي عفوني جديد، تهديد کننده تر مي شوند و همين موضوع ممکن است منجر به پريشاني هيجاني در جامعه شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، در يک مقاله علمي منتشر شده در مرکز مطالعات استرس آسيب زا در آمريکا با اشاره به اهميت مراقبت از سلامت روان بيماران در زمان شيوع بيماري هاي مسري نوظهور از جمله کرونا، توصيه هاي زير براي ارائه دهندگان خدمات سلامت ارائه شده است.
اولين توصيه در اين مقاله به کادر درمان، اطلاع از اخبار جديد است؛ تاکيد مي شود براي ارائه اطلاعات دقيق به بيماران خود، آخرين اطلاعات در مورد شيوع را از منابع معتبر بدست بياوريد.
در توصيه دوم به آموزش اشاره شده و مي گويد در زمان شيوع يک بيماري، ارائه دهندگان خدمات بهداشت در خط مقدم مداخلات پزشکي هستند. بنابراين نفوذ آن ها به گونه اي است که مي توانند رفتارهاي بيمار براي محافظت از خود، خانواده و سلامت عمومي را تحت تاثير قرار دهند.
آموزش بيمار نقش مهمي در مهار بيماري و کاهش فشارهاي هيجاني در حين شيوع آن دارد. آموزش ها مي توانند از آموزش نکات پايه اي بهداشتي مانند شستشوي دست و آگاهي از نحوه سرفه کردن تا توصيه هاي پزشکي پيچيده تر را در پيشگيري، تشخيص و درمان را شامل شوند.
در ادامه اين مقاله توصيه مي شود، اطلاعات غلط را اصلاح کنيد. در عصر رسانه هاي اجتماعي ، اطلاعات نادرست مي توانند به سرعت و به راحتي گسترش يافته و هشدار غيرضروري ايجاد کنند. اگر بيماران اطلاعات نادرستي در رابطه با شيوع بيماري به شما ارائه مي دهند، تصورات غلط آنها را تصحيح کرده و آنها را به سمت منابع معتبر هدايت کنيد.
همچنين به کادر درمان توصيه مي کند، قرار گرفتن در معرض رسانه را محدود کنيد. پژوهش ها نشان داده اند که قرار گرفتن بيش از حد در معرض رسانه ها با پوشش خبري رويدادهاي استرس زا، ممکن است منجر به پيامدهاي منفي سلامت روان شود. براي دسترسي به اطلاعات مورد نياز از رسانه هاي معتبر استفاده کنيد، سپس آنها را خاموش کرده و به بيماران خود نيز توصيه کنيد که همين کار را انجام دهند.
همچنين يادآور مي شود که واکنش هاي ناشي از استرس را پيش بيني کنيد و در مورد آن ها به بيماران مشاوره بدهيد و در مشاوره خود موارد زير را مورد توجه قرار دهيد:
1- وجود استرس، را تصديق کرده و به عادي سازي آن کمک کنيد.
2- به بيماران آموزش دهيد که نشانه هاي پريشاني از جمله نگراني، ترس، بي خوابي و ... را شناسايي کنند؛ با اين کار به آنها کمک مي کنيد نسبت به وضعيت سلامت رواني خود آگاه شده و پيش از اينکه کنترل خود بر شرايط را از دست بدهند، از حالت پريشاني خارج شوند.
3- در مورد شيوه هاي کاهش رنج رواني بحث کنيد.
4- اگر بيمار دچار پريشاني هيجاني شديد است و يا يک بيماري رواني قابل تشخيص دارد، او را براي مراقبت هاي تخصصي سلامت روان ارجاع دهيد.
در پايان اين مقاله به دست اندرکاران حوزه درمان توصيه مي شود که از خود و عزيزان خود مراقبت کنيد. شما نيز در مقابل رنج رواني آسيب پذير هستيد و اين رنج ممکن است با مراقبت از بيماران مضطرب، پيچيده تر شود. بنابراين به نيازهاي اساسي خود از قبيل: خوردن، آشاميدن، و خوابيدن توجه کنيد. در صورت نياز استراحت کنيد؛ با عزيزانتان ملاقات داشته باشيد؛ شيوه هاي کاهش رنج رواني را تمرين کرده و واکنش هاي استرس خود را نيز ارزيابي کنيد.
براي مطالعه کامل اين مقاله به صفحه دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکي ايران مراجعه کنيد.
کپی لینک کوتاه: