• 1402/06/08 - 08:21
  • - تعداد بازدید: 209
  • - تعداد بازدیدکننده: 198
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zycb
پرونده ویژه سلامت در اربعین/4

توصیه‌هایی برای بیماری‌های تنفسی در پیاده‌روی اربعین

کاهش زمان اقامت برای زیارت، همراه داشتن ماسک، توقف راه رفتن به محض بیماری تنفسی و همراه داشتن دارویی او آر اس (ORS) از مهم ترین توصیه‌های رئیس انجمن ریه ایران برای پیاده روی اربعین است.

دکتر مصطفی قانعی در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درخصوص توصیه‌های بهداشتی به زائرین اربعین عنوان کرد: در کنگره بین المللی سلامت در اربعین که به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد موضوعات مربوط به عفونت‌های تنفسی مورد بحث قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: شایع ترین علت مراجعه بیماران به پزشکان در پیاده روی اربعین بیماری تنفسی است و بیشترین باری که به کشور بعد از برگشت زائرین به سیستم نظام سلامت وارد می‌شود بیماری تنفسی است. بنابراین زائرین تلاش کنند تا زیارت خود را هرچه سریع انجام و به ایران بازگردند.

 

قانعی افزود: توصیه بسیار مهم به زائرین اربعین این است که حتما ماسک همراه‌شان داشته باشند و به محض اینکه دچار سرفه شدند حتما ماسک زده و به محض اینکه احساس کردند بیماری تنفسی دارند از پزشکان درخواست کنند چادر و مکان اقامت آنها را از دیگران جدا کنند و از دست دادن و روبوسی نیز پرهیز کنند.

 

قانعی گفت: نکته مهم دیگر این است که هر کس در صورت بیماری تنفسی ویروسی بخواهد راه برود وضع بسیار بدتری پیدا می‌کند و تنها کلید حل عفونت تنفسی استراحت است، بنابراین اگر در حین بیماری، راه بروند بیماری پیچیده‌تر می‌شود.

 

وی درخصوص افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای عنوان کرد: یکی از شاخص‌های مهم پیاده روی اربعین مسافت پیاده روی در جاده 80 کیلومتری نجف تا کربلا است ولی پیاده روی در این جاده، مخصوص افراد زیر 40 سال سالم و قوی است و هر کس که سن آن بالای 50 سال است و دارای حتی یک بیماری و یا بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت، قلبی و عروقی، فشار خون، آسم و بیماری انسدادی ریه است، توصیه جدی این است یک مسیر کوتاه برای پیاده روی اقدام کنند و وارد فضای شلوغ ازدحام نشوند و یک زیارت از راه دور داشته باشند زیرا در دین یک قاعده وجود دارد که هیچ کس حق ضرر زدن به بدن خود را ندارد.

 

قانعی در ادامه به توضیح دو پروژه دارویی برای اربعین پرداخت و گفت: یک پروژه دارویی نیز از سوی هلال‌احمر در حال انجام است که درخصوص یک اسپره تنفسی و یک قرص مکیدنی است که برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری تنفسی است. این دو پروژه در صورت نتیجه بخش بودن، برای اربعین 1403 به زائرین پیشنهاد خواهد شد.

 

وی درخصوص باور نادرست مردم در زمینه سرم تراپی نیز عنوان کرد: افراد به محض اینکه در هوای گرم راه بروند دچار سردرد می‌شوند و احساس کاهش فشار خون پیدا کرده و در نهایت تقاضای تزریق سرم می‌کنند، این در حالی است که آدم سالمی که می‌تواند غذا تغذیه کند برای تزریق سرم به آنها ممنوعیت وجود دارد، زیرا هر تزریقی امکان وقوع یک عفونت در رگ وجود دارد. همچنین با هر سرم تراپی یک تخت اشغال می‌شود و یک پرستار به‌کار باید گرفته ‌شود.

 

قانعی خاطرنشان کرد: از طرفی نیز در پیاده روی اربعین و با توجه به جغرافیای عراق به دلیل شدت گرما، نگهداری سرم در این دما کار آسانی نیست و همه این موارد عارضه دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود در ایران، دارویی او آر اس (ORS) که چند برابر سرم کارایی دارد و با طعم‌های بسیار خوبی نیز وجود دارد، تهیه کرده و در آب مصرفی خود ریخته و مصرف کنند که این نوع مصرف آب با ORS مانع ضعف و کاهش درد عضلانی نیز می‌شود.

گفتنی است، سومین کنگره بین المللی سلامت در اربعین در تاریخ 11 تا 13 مرداد با تمرکز بر مباحث بهداشتی، پیشگیری و درمان زائرین پیاده روی اربعین در سال 1402 با محوریت موضوعات علمی و پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 19185
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید