• 1400/11/15 - 14:26
  • - تعداد بازدید: 12
  • - تعداد بازدیدکننده: 12
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z2aVo
به مناسبت 15 بهمن روز جهاني مبارزه با سرطان؛

 بررسي نقش الگوهاي نادرست غذايي در ايجاد سرطان / ترشي هاي چند ساله در ظروف پلاستيکي سرطان زاست

به مناسبت ?? بهمن روز جهاني مبارزه با سرطان؛
 بررسي نقش الگوهاي نادرست غذايي در ايجاد سرطان / ترشي هاي چند ساله در ظروف پلاستيکي سرطان زاست


متخصص تغذيه وعضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: باورهاي نادرست غذايي تحت عنوان الگوهاي کهن در ايجاد بيماري سرطان و تومورهاي بدخيم نقش بسزايي دارند.
دکتر ميترا زراتي؛ متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه  علوم پزشکي ايران در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومي گفت: يکي از مسائلي که در جامعه اي مثل ايران مورد بحث است؛ مصرف مواد غذايي به صورت سنتي است که از ساليان قبل در خانواده ها مرسوم بوده، همانند استفاده از ترشي هاي چند ساله که در ظروف پلاستيکي نگهداري مي شود، با توجه به اسيدي بودن و ورود مواد پلاستيکي مي تواند زمينه ساز بروز بيماري سرطان شود و  نگه داري مايعات به خصوص آبغوره و آبليمو در بطري هاي پلاستيکي و يکبار مصرف که با در نظر گرفتن خاصيت شبه استروژني در ايجاد سرطان هاي رحم، تخمدان و پستان موثر است.
متخصص تغذيه دانشگاه علوم پزشکي ايران يادآور شد: نکته بسيار مهم اينکه استفاده مکرر از شيريني جات و دسرهاي شيرين که در بسياري از استان ها به عنوان يک فرهنگ غذايي شکل گرفته، به علت افزايش ترشح انسولين باعث تحريکات سلولي و ايجاد تومور مي شوند؛ لذا ضروري است مصرف انواع شيريني را تا حد ممکن کاهش دهيم.
دکتر زراتي گفت: چاقي يکي از مهمترين عوامل در ايجاد التهاب ، ضعف سيستم ايمني و فراهم کردن زمينه ايجاد سرطان به ويژه سرطان پستان است، در نتيجه براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري بايد براي کاهش وزن اصولي اقدام شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران بيان کرد: يکي از مواردي که در شکل گيري سرطان هاي دستگاه گوارش نقش دارد، مصرف مواد غذايي کنسروي و حاوي مواد افزودني است؛ در واقع استفاده مکرر از خورشت هاي صنعتي، مشتقات گوشت( سوسيس، کالباس و همبرگرهاي صنعتي) به علت دارا بودن مقادير زياد نمک و افزودني باعث سرطان معده مي شوند.
وي گفت: مصرف زياد نمک يکي از عوامل شناخته شده در سرطان هاي معده و مصرف روغن هاي جامد و زياده روي در مصرف گوشت قرمز زمينه ساز سرطان کولون (روده بزرگ) است.
به گفته وي، مصرف روزانه ? واحد ميوه که هر واحد به اندازه يک مشت بسته است و ? واحد سبزي که هر واحد آن به اندازه يک ليوان سبزي خام خرد شده يا  معادل نصف ليوان سبزي پخته شده است، توصيه مي شود.
دکتر زراتي، نقش ويتامين ها را در پيشگيري از بيماري سرطان، مهم برشمرد و افزود: مصرف ويتامين سي که به وفور در انواع ميوه و سبزيجات مانند مرکبات،خانواده توت ها، فلفل دلمه اي و کاهو يافت مي شود و همچنين ميوه و ‌صيفي جاتي که پيش ساز ويتامين A هستند مثل خرمالو، هويج، انبه و آلو در پيشگيري از بروز سرطان نقش دارند.
اين متخصص تغذيه تاکيد کرد که افراد بايد از نظر دريافت آهن بررسي شوند تا در صورت تاييد آزمايش خون مبني بر وجود  کم خوني، اين مکمل را استفاده کنند زيرا مصرف بيش از حد آهن مي تواند زمينه ساز سرطان باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت:  مصرف امگا سه در پيشگيري از بيماري سرطان موثر است، بنابراين با مصرف سه تا چهارعدد گردو در روز و ? بار ماهي در هفته و يا مصرف مکمل امگا تري مي توان اين منبع غني را دريافت کرد.
وي، قرار گرفتن در نور کافي و مصرف ويتامين D را در افزايش سيستم ايمني و کاهش التهاب و در نتيجه پيشگيري از انواع سرطان ها مهم دانست وبه همه افراد توصيه کرد تا براي حفظ سلامتي خود رعايت الگوي سبک زندگي سالم، مصرف مواد غذايي مناسب و  تحرک کافي را مد نظر داشته باشند.
پايان مطلب//
مرضيه ره نورد
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327695
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم