• 1404/04/24 - 14:00
  • - تعداد بازدید: 105
  • - تعداد بازدیدکننده: 95
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZD2Jo

دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با سفیر بلاروس با محور توسعه دیپلماسی سلامت

در دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با سفیر بلاروس در تهران، دو طرف بر توسعه همکاری‌های علمی، تبادل استاد و دانشجو، اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه داروسازی، آموزش پزشکی و دیپلماسی سلامت تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی رئیس دانشگاه، در دیدار با دیمیتری کالتسوف سفیر بلاروس در تهران، ضمن معرفی ظرفیت‌های این دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی ایران یکی از سه دانشگاه بزرگ علوم پزشکی تهران است که نسبت به دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی سابقه‌ای جوان‌تر دارد.
 
وی افزود: در حال حاضر، دانشگاه دارای ۱۱ دانشکده تخصصی است که طیف گسترده‌ای از رشته‌های حوزه علوم پزشکی را شامل می‌شود.
دکتر توکلی با اشاره به جایگاه دانشگاه در نظام رتبه‌بندی موضوعی QS خاطرنشان کرد: علوم پزشکی ایران در رشته‌های مختلف موفق به کسب رتبه‌های برتر ملی شده است؛ از جمله، رتبه نخست کشور در حوزه پرستاری و مامایی، رتبه دوم در پزشکی، رتبه اول در توانبخشی و رتبه اول در مدیریت خدمات بهداشت و درمان.
وی ادامه داد: البته در حوزه‌های داروسازی و روان‌پزشکی نیز، دانشگاه به دلیل نوپا بودن دانشکده‌ها، در رتبه‌های دوم و سوم کشور قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به جایگاه بین‌المللی دانشگاه افزود: براساس رتبه‌بندی تایمز، دانشگاه در جمع ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و جزو دانشگاه‌های ممتاز کشور به‌شمار می‌رود. در حال حاضر، بیش از ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی، حدود ۱۵۰۰ دانشجوی بین‌الملل و نزدیک به ۱۲۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه فعالیت دارند که حدود ۶۰ درصد در حوزه‌های بالینی و ۴۰ درصد در علوم پایه پزشکی مشغول به تدریس و پژوهش هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه ۲۱ بیمارستان تحت پوشش دارد گفت: از این میان، ۱۱ بیمارستان آموزشی هستند و سایر مراکز به‌صورت عمومی و تخصصی به مردم خدمات درمانی ارائه می‌کنند.
دکتر توکلی با اشاره به جایگاه دانشگاه در حوزه بین‌الملل تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران بیشترین تعداد دانشجوی بین‌الملل را در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داراست و در حوزه پژوهش، آموزش و ارائه خدمات سلامت در سطح یک کشور قرار دارد. هم‌اکنون حدود ۳۵ درصد از جمعیت شهر تهران تحت پوشش خدمات این دانشگاه هستند.
وی افزود: توسعه تعاملات علمی بین‌المللی یکی از هفت محور راهبردی دانشگاه است و ما از گسترش این تعاملات با سایر کشورها استقبال می‌کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین به ضرورت توسعه دیپلماسی سلامت اشاره کرد و گفت: یکی از خلأهای محسوس در حوزه سلامت، فقدان ساختار منسجم برای دیپلماسی سلامت بود. در همین راستا، با همکاری وزارت امور خارجه، دوره دکترای تخصصی (Ph.D) دیپلماسی سلامت طراحی شده است که پذیرش آن به‌احتمال زیاد از طریق آزمون سازمان سنجش انجام خواهد شد.
در پایان، دکتر توکلی به توسعه فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه اشاره و اعلام کرد: در کشور غنا، دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران راه‌اندازی شده و آغاز فعالیت رسمی آن از مهرماه سال جاری پیش‌بینی می‌شود.
دعوت سفیر بلاروس از دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
دیمیتری کالتسوف، سفیر بلاروس در تهران، ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: روابط دوستانه و مؤثری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس برقرار است و حوزه علوم پزشکی می‌تواند یکی از مسیرهای اصلی و مهم برای گسترش همکاری‌های دوجانبه باشد.
 
وی با اشاره به پیشینه تعاملات دو کشور در این حوزه افزود: در سال ۲۰۱۶، تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی بلاروس به امضا رسید و معتقدم که این همکاری‌ها باید به‌صورت گسترده‌تر و هدفمند ادامه یابد.
 
سفیر بلاروس ادامه داد: در همین راستا، روز گذشته نیز با رئیس دانشگاه علوم پزشکی بلاروس گفتگو داشتم و ایشان نیز از ادامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی ایران استقبال کردند.وی با تأکید بر اهمیت تبادل علمی و فرهنگی، گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بلاروس از گسترش تبادل اساتید و دانشجویان میان دو کشور حمایت کردند. خوشحال خواهیم شد اگر اساتید بلاروس به ایران سفر کنند و از فرهنگ علمی و آموزشی شما بهره‌مند شوند. همچنین پزشکان بلاروسی نیز می‌توانند تجارب فرهنگی و حرفه‌ای خود را در اختیار همتایان ایرانی قرار دهند.کالتسوف اضافه کرد: در مقاطع دکترا و کارشناسی‌ارشد نیز ظرفیت‌های متعددی برای همکاری مشترک وجود دارد. برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای دانشجویان جوان در کشور بلاروس می‌تواند بخشی از همکاری‌های علمی در حوزه مطالعات و تحقیقات پزشکی باشد.
وی همچنین به ظرفیت‌های مشترک در حوزه داروسازی اشاره کرد و گفت: پتانسیل بالایی برای همکاری در این زمینه میان دو کشور وجود دارد. من اطلاع دارم که حدود ۹۵ درصد داروهای مورد نیاز در داخل ایران تولید می‌شود و این دستاورد بزرگی است. کشور بلاروس نیز در سال‌های اخیر در حوزه داروسازی پیشرفت‌هایی داشته و دانشگاه‌های ما در این زمینه فعال هستند.
سفیر بلاروس تاکید کرد: در سایر دانشگاه‌های دولتی بلاروس نیز رشته‌هایی در حوزه شیمی با رویکرد داروسازی فعال هستند که در آن‌ها داروسازان و پزشکان شیمی‌دان تربیت می‌شوند؛ افرادی که با فرمولاسیون دارویی آشنایی کامل دارند و می‌توانند در قالب همکاری مشترک با دانشگاه‌های ایران، نقش‌آفرینی کنند.
وی در ادامه با دعوت رسمی از دکتر نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، برای سفر به کشور بلاروس، گفت: بسیار خوشحال خواهیم شد اگر شما، به همراه اساتید و دانشجویانتان، در کنفرانس‌های بین‌المللی که در بلاروس برگزار می‌شود حضور یابید. این حضور می‌تواند به تقویت تعاملات علمی و تبادل تجربیات میان دو دانشگاه کمک شایانی کند.
سفیر بلاروس در پایان خاطرنشان کرد: از نظر من، نکته مهم آغاز همکاری‌هاست. پیشنهاد می‌کنم که هرچه زودتر اجرای یک پروژه کوچک میان دو کشور آغاز شود تا زمینه‌ساز تعاملات وسیع‌تر گردد. به باور من، انجام ۱۰ پروژه کوچک و موفق، بهتر از آغاز یک پروژه بزرگ و بی‌نتیجه است.
 
  • گروه خبری : اخبار برتر,تصاویر,بین الملل
  • کد خبر : 351841
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
حمیده  آقاجانی
خبرنگار:

حمیده آقاجانی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید