عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد:
بیماری سل در کشور کاهش یافته است/ سه علامت مهم برای تشخیص سل
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به کاهش قابل توجه بیماری سل در کشور به تشریح علائم مهم این بیماری پرداخت و گفت: بیماری سل در صورت تشخیص بهموقع قابل درمان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سید علی جواد موسوی فوق تخصص ریه با بیان این مطلب به مناسبت 23 مهر ماه روز ملی مبارزه با سل عنوان کرد: خوشبختانه در سالهای گذشته وقوع سل در ایران بسیار کمتر شده است و با تلاشهایی که در شبکههای بهداشت و درمان برای پیشگیری و تشخیص این بیماری صورت میپذیرد انتشار سل بسیار کمتر شده است.
وی با تاکید بر اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری و علائم بیماری سل از سوی شبکههای بهداشت و درمان و همچنین روابط عمومی دانشگاههای علوم پزشکی ادامه داد: یکی از مهمترین مباحث اطلاع رسانی این است که افراد آگاه شوند که اگر سه علامت تب طولانی، کاهش وزن و سرفه با خلط خونی دارند باید سریع برای تشخیص و درمان سل اقدام کنند تا این بیماری نیز به افراد دیگر منتقل نشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: هرچه سواد سلامت مردم در زمینه بیماری سل افزایش یابد این بیماری سریعتر تشخیص و درمان میشود و افراد مبتلا نیز پس از درمان زندگی آسودهای خواهند داشت.
موسوی با اشاره به پوشش جمعیتی 5.5 میلیونی دانشگاه علوم پزشکی ایران که حتی از جمعیت برخی استانها نیز بیشتر است، عنوان کرد: نقش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه افزایش سواد و دانش سلامت مردم بسیار است و هرچه آگاهی مردم در این زمینهها افزایش یابد رسالت مان در حوزه بهداشت نیز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماریهای خطرناک قابل پیشگیری است، گفت: در حوزه ریه؛ بیماریهای کشنده و البته قابل پیشگیری وجود دارند از جمله سرطان ریه، عفونتهای ریه و ذاتالریه، برونشیت مزمن، آسم و سل که قابل پیشگیری هستند و تضمین این پیشگیریها، افزایش سواد سلامت مردم است.
نظر دهید