• 1399/11/05 - 07:12
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZJEVo
براي اولين بار در دانشگاه علوم پزشکي ايران اجرا شد:

مجازي سازي درس باليني پزشکي با حجم بالاي محتواي آموزشي

براي اولين بار در دانشگاه علوم پزشکي ايران اجرا شد:
مجازي سازي درس باليني پزشکي با حجم بالاي محتواي آموزشي


 سرپرست مرکز آموزش هاي الکترونيکي دانشگاه علوم پزشکي ايران از مجازي سازي درس باليني پزشکي با حجم بالاي محتواي آموزشي خبر داد.
به نقل از  روابط عمومي دانشکده پزشکي : دکتر فاطمه محمدي، سرپرست مرکز آموزش هاي الکترونيکي دانشگاه و واحد آموزش مجازي در خصوص مجازي سازي درس سميولوژي دانشجويان پزشکي با روابط عمومي دانشکده پزشکي به شرح زير گفتگو کرد.
?. چگونه تصميم گرفتيد در خصوص درس سميولوژي که معاينات باليني هم دارد اين کار را به صورت مجازي انجام دهيد  ؟ 
دراين خصوص بايد بگويم که ايده اصلي مجازي سازي اين درس را خانم دکتر وزيري مدير گروه پزشکي عمومي مطرح نمودند .که درآن زمان معاون آموزش پزشکي عمومي دانشکده پزشکي بودند.
ما با توجه به اهميت اين درس و اينکه دربخش تئوري مدت زمان زيادي را آموزش مطالب اين درس به خود اختصاص مي داد تصميم گرفتيم کار مجازي سازي اين مبحث مهم را راه اندازي کنيم .
 
?.چالش هاي پيش روي شما چه چيز هايي بود وچه راهکارهايي براي غلبه بر آنها پيدا کرديد  ؟  
مهمترين چالش مجازي سازي هماهنگي هاي زيادي بود که بايد با اساتيد صورت ميگرفت ، حدود ?? استاد در اين پروژه با ما همکاري کردندکه از گروههاي مختلف آموزشي بودند و اين هماهنگي گسترده با اساتيد و گروهها بسيار زمان بر بود و همچنين چک کردن مداوم محتواي آموزشي و بازخورد دادن و بازخورد گرفتن از اساتيد بود .
يکي ديگر از مشکلات ما قسمتهاي عملي و معاينات بود که بايد برروي بيمار نما و مولاژ انجام ميشد و اينکار را در استوديوي دانشگاه و مرکز آموزش هاي باليني دانشکده فيلمبرداري و ضبط کرديم .
 
?.استقبال اساتيد گروه چگونه بود؟ 
همکاري اساتيد در اين پروژه بسيار عالي بود و ما مفتخر بوديم که از تجارب اساتيد باتجربه و فرهيخته دانشگاه بهره مند مي شويم که بسيار دراين زمينه مشتاق بودند.
?.آيا اين حرکت در دروس باليني براي اولين بار در دانشگاه بوده است؟  
بله براي اولين بار بود که يک درس باليني با حجم محتواي آموزشي بالا به صورت مجازي آماده مي شد و مجازي سازي آن هم با رعايت کامل اصول آموزشي و فني صورت گرفت.
 ?. دانشجويان چگونه مي توانند به محتواي آموزشي تهيه شده دسترسي پيدا کنند؟ 
از روز ??بهمن ماه که براي گروه سميولوژي دوره آموزشي شروع خواهد شد ،تمام محتواي آموزشي در LMS بارگزاري مي شود و علاوه بر آن لينک محتواي آموزشي در اختيار دانشجويان قرار خواهد گرفت که در آن قسمت سوالات نيز دراختيار ايشان قرار خواهد گرفت و در واقع بصورت APP به ايشان داده خواهد شد.
 
?.آيا براي آموزش هاي مجازي کوريکلوم خاصي وجود دارد ويا بايد طراحي شود از نظر شما چه عناويني بايد بيشتر مورد توجه قرار بگيرد؟
آموزش مجازي بخودي خود يک علم محسوب مي شود ونياز به آموزش زياد دارد و همچنين نکات بسيار مهم  و چالش برانگيزي در آن مطرح است . درشيوه نامه مجازي سعي کرديم به برخي از اينها اشاره کنيم از جمله ،استاندارد هاي فني ،استانداردهاي آموزشي و نگارشي ،کد هاي اخلاقي و علاوه بر آن داشتن تخصص موضوعي و پوشش بخش هاي عملي هم از نکات مهم و قابل بحث هستند که در آموزش مجازي وجود دارند.
  
?آيا براي دروس ديگر مجازي سازي را در دست اقدام داريد اگر پاسخ شما مثبت است توضيح بفرماييد؟
بله همچنان مجازي سازي در واحد مجازي سازي دانشگاه در دروس با حجم کم و واحد هاي کوچکتر انجام مي شود ولي در حال حاضر پروژه بزرگي مثل درس سميولوژي در دست اقدام نداريم .
 
?همراهي دانشگاه و دانشکده پزشکي در اين پروژه چگونه بود ؟ 
مجازي سازي اين درس زحمات زيادي براي واحد مجازي داشت خصوصا آقاي مهندس شيرازي نژاد که از قسمت فيلمبرداري تا اديت فني پاورپوينت ها را برعهده داشتند.
 همچنين تشکر مي کنم از معاونت آموزشي پزشکي عمومي دانشکده پزشکي خصوصا خانم دکتر وزيري که همکاري صميمانه اي با ما داشتند و همچنين دکتر شالبافان معاونت توسعه آموزش دانشکده به جهت زحمات فراوان و پيگيري هايشان که در اين پروژه ما را ياري کردند.
??.از ابتدا تا پايان اين پروژه چه مدت زمان برد؟  لطفا مراحل اين پروژه را مختصر شرح دهيد؟
 اين پروژه تقريبا ? ماه بطول انجاميد و مراحل آن هم ابتدا معرفي پروژه – درخواست از مدير گروه براي معرفي اساتيد سپس هماهنگي با اساتيد و توضيح مراحل توليد محتواي آموزشي و بعد از اينکه پاورپوينت ها با عناوين و سرفصل هاي مرتبط ارائه شد و مجموع آن بار ديگر مورد ارزيابي قرار گرفت . پس از تغييرات نهايي و تاييد اساتيد مجدد تحت ويراستاري آموزشي و فني قرار گرفت ،در اين مرحله مجدد براي تاييد به اساتيد مربوطه ارسال شد و با تاييد ايشان مرحله فيلمبرداري وضبط در استوديوي دانشگاه و همچنين ((Skil Lab مرکز مهارتهاي باليني دانشکده انجام شد .ودر مرحله آخر اديت نهايي تصوير برداري انجام شد.
 درپايان محتواي آموزشي به صورت يک مجموعه و اپليکيشن در اختيار دانشجويان قرار خواهد گرفت .
 

مصاحبه: خانم خرم ( دانشکده پزشکي)
 


  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326937
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم