به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛
کارگاه آموزشی بازرسین معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی قطب 10 کشور برگزار شد
کارگاه آموزشی بازرسین معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی قطب 10 کشور به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ کارگاه آموزشی بازرسین معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی قطب ۱۰ کشور، با حضور جمعی از مسئولان ارشد حوزه سلامت و به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. این نشست تخصصی با هدف ارتقای توانمندی بازرسین، بررسی چالشهای عملیاتی و ارائه راهکارهای نوین برای ارتقای کیفیت فرآوردههای سلامتمحور برگزار شد.
دکتر مجاهدیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران در این کارگاه به چالشهای جدی در حوزه منابع انسانی و کمبود تجهیزات بازرسی اشاره کرد و استفاده از ابزارهای مدیریت پروژه، ایجاد ارتباط منظم میان تیمهای بازرسی، و برنامهریزی دقیق برای جلوگیری از تأخیر در مأموریتها بهعنوان ضرورت عنوان کرد.
دکتر سعید مهرزادی سرپرست دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات سازمان غذا و دارو نیز در این کارگاه؛ نظارتهای میدانی را اصلیترین ابزار در پیشگیری از تخلفات و ارتقای کیفیت فرآوردههای سلامتمحور و رعایت اصول GMP و GLP در واحدهای تولید و آزمایشگاهی برای کاهش آلودگیها و افزایش دقت نتایج حیاتی دانست. همچنین، استفاده از فناوریهای نوین نظارتی از جمله Track & Trace، بارکدگذاری پیشرفته و سامانههای دیجیتال برای شفافسازی زنجیره تأمین ضرورت جدی داد.
وی ادامه داد: توانمندسازی بازرسین از طریق آموزش با استانداردهای بینالمللی نظیر ISO 22000 (ایمنی مواد غذایی) و ISO 13485 (تجهیزات پزشکی)، و نیز بهرهگیری از بازرسیهای هوشمند و آزمایشگاههای سیار باید در اولویت باشد. همچنین همکاری با گمرک، سازمان استاندارد و سایر نهادهای نظارتی بهعنوان ضرورت کلیدی در دست بررسی است.
در ادامه دکتر حیدری رئیس شعبه ۴ سازمان تعزیرات حکومتی به تخلفات رایج در حوزه سلامت پرداخت و تأکید کرد که نظارتهای مستمر و تخصصی میتواند در کاهش چشمگیر تولیدات غیرمجاز و فعالیتهای خارج از ضابطه مؤثر باشد.
همچنین دکتر قیطرانی معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی به تهدیدهای فضای مجازی در زمینه فروش و توزیع غیرمجاز فرآوردههای سلامتمحور و بر این نکته تأکید کرد که تعامل مؤثر میان نهادهای قضایی و دستگاههای نظارتی نقش مهمی در پیشگیری از جرایم اینترنتی خواهد داشت.
در ادامه محمد هاشمی سرپرست روابط عمومی سازمان غذا و دارو گفت: برای شفافسازی فرآیندهای نظارتی، باید بسترهای نوین اطلاعرسانی و تعامل مؤثر با مردم را ایجاد کرد. روابط عمومی نقش کلیدی در جلب اعتماد عمومی و تقویت شفافیت ظرفیت ساز است.
نظر دهید