• 1403/07/24 - 10:31
  • - تعداد بازدید: 196
  • - تعداد بازدیدکننده: 173
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZMQEo
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد:

ضرورت پیوست پدافند غیرعامل برای برنامه‌های سلامت/تضمین غذای سالم بر عهده معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌ها

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اولویت تضمین غذای سالم که بر عهده معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌ها است بر ضرورت پیوست پدافند غیرعامل برای برنامه‌های سلامت تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در همایش امنیت غذایی با رویکرد پدافند غیر عامل در دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: بحث غذا و امنیت غذایی به حدی اهمیت دارد که در کشور، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل شده است و این حوزه یک کار بین بخشی است که کمک می‌کند تا از خطرات در این حوزه جلوگیری شود.

 

وی با اشاره به این همایش که یک کار تیمی با محوریت پدافند غیرعامل برای افزایش سطح آگاهی جامعه در حوزه امنیت غذایی است، ادامه داد: این حوزه یک حوزه بین بخشی است و در دانشگاه در وهله نخست بر عهده معاونت بهداشت و کارشناسان تغذیه با نظارت‌های بهداشتی است تا غذای سالم به دست مردم برسد و مراحل بعدی آن نیز باید اقدامات بین بخشی صورت پذیرد که دکتر مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به این موارد در این همایش پرداختند.

 

توکلی با تاکید بر اهمیت دادن به پیوست پدافندی برای برنامه‌های سلامت گفت: پدافند غیرعامل ملاحظاتی دارد که باید لحاظ شود و به نوعی پیوست پدافندی ضرورت هر برنامه ای به‌خصوص در حوزه سلامت است.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: با برگزاری این همایش باید دانش شرکت کنندگان برای امنیت غذایی افزایش یابد و در دبیرخانه دانشگاه نیز با هدف توسعه آموزش، سعی خواهد شد تا نتایج این رویداد در عمل اجرایی شود. همچنین در اهداف دانشگاه نیز بحث مهم پدافند غیرعامل در حوزه امنیت غذایی لحاظ شده است تا بتوان این مهم در کشور جاری و ساری شود.

 

توکلی در ادامه با اشاره به اینکه در قوانین نیز تخصیص یک درصد بودجه به این موضوع (پدافند غیرعامل در حوزه امنیت غذایی) لحاظ شده است، گفت: براین اساس باید دانشگاه‌ها برای تحقق تخصیص این بودجه مطالبه و پیگیری کنند.

 

وی با اشاره به وظایف و برنامه‌های شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که هدف آن ارتقای سطح سلامت و رفاه در جامعه است، دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز از پیشگامان تولید محتوای آموزشی در حوزه پدافند غیرعامل در نظام سلامت است.

 

**سازمان برنامه و بودجه برای 6 ماهه امسال جهت بودجه شیر مدارس اقدام کند

 

در ادامه این همایش دکتر محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی عنوان کرد: برای ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی، تأمین غذا، دسترسی به آن و سلامت بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

وی به چالش‌های موجود در زمینه امنیت غذایی، از جمله تغییرات اقلیمی، شوک‌های اقتصادی و بیماری‌ها اشاره کرد و گفت: ناامنی غذایی می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌های بهداشت و درمان و شیوع بیماری‌های مختلف شود.

 

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در ادامه، به سند امنیت غذایی و اقدامات لازم برای مقابله با تهدیدات غذایی اشاره کرد و افزود: این سند شامل هفت سند مختلف از نهادهای گوناگون است و هدف آن تجمیع و تدوین راهبردهای امنیت غذایی است.

 

مطلق به اقدامات پدافند غیرعامل در زمینه امنیت غذایی، از جمله شناسایی تهدیدات و آسیب‌های احتمالی، توسعه زیرساخت‌ها و نظارت بر ورود محصولات غذایی پرداخت و با اشاره به اجرای برنامه‌هایی از جمله شیر مدرسه، آرد و نان کامل و کالا برگ الکترونیک گفت: همکاری همه نهادها و گروه‌های مردمی برای تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه به عنوان حقوق اولیه هر انسان ضروری است.

 

وی خاطرنشان کرد: از سازمان برنامه و بودجه درخواست می‌شود با توجه به اینکه بودجه شیر برای مدارس جهت سال آینده تخصیص یافته است، برای 6 ماهه امسال که سه هفته از سال تحصیلی جدید نیز گذشته است، اقدام شود. در حال حاضر در 62 هزار مدرسه باید هفته ای دو بار شیر بین دانش آموزان توزیع شود.

 

** در موضوع تراریخته نباید افراط شود

 

در ادامه علی محمد لطیفی معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور در این همایش به اهمیت امنیت غذایی و تهدیدات در این حوزه اشاره کرد و گفت: پدافند غیرعامل به تحلیل تهدیدات در امنیت غذایی می‌پردازد و اولویت اصلی این سازمان در این زمینه، دیده‌بانی و تحلیل‌های مبتنی بر فناوری است.

وی به معرفی چهار حوزه اصلی امنیت غذایی پرداخت و افزود: این چهار حوزه شامل امنیت غذایی، ایمنی و سلامت، حلیت و تهیه و طیب و طاهر بودن غذاست که از منظر اسلام مورد توجه قرار گرفته است.

 

لطیفی همچنین درخصوص مباحث تراریخته در کشور عنوان کرد: موضوع تراریخته یک فن آوری با کاربرد دوگانه است که برخی در کشور به صورت افراطی از آن انتقاد می‌کنند و برخی نیز حمایت؛ درحالی که باید تراریخته را در جایگاه فن آوری دید ولی ملاحظات لازم درباره آن نیز لحاظ کرد.

 

گفتنی است، هفتمین دوره آموزشی «پایداری ایران» با محوریت امنیت غذایی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با هدف ارتقای آگاهی و توانمندی متخصصین در حوزه امنیت غذایی و پدافند غیرعامل طراحی شده است و محورهای اصلی آن شامل موضوعاتی همچون وضعیت امنیت غذایی در کشور، امنیت غذایی در سیستم‌های امدادرسانی، طراحی بسته‌های غذایی در بحران، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی و تغذیه در تجمعات انبوه است.

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 339423
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید