• 1401/01/30 - 06:12
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZNbVo

شروع بهار و افزايش مسمويت هاي ناشي از مصرف قارچ  ها

شروع بهار و افزايش مسمويت هاي ناشي از مصرف قارچ  ها


معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران نسبت به افزايش مسموميت هاي ناشي از مصرف قارچ هاي سمي در فصل بهار هشدار داد.
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران؛ دکتر مهران ولائي با اشاره به  شرايط مساعد براي رشد قارچ هاي سمي در فصل بهار گفت: متاسفانه در اين فصل موجي از مسموميت هاي اتفاقي ناشي از مصرف خوراکي قارچ هاي خودرو و سمي بروز مي کند.
به گفته وي آمار نشان مي دهد در نيمه نخست سال ???? تعداد ??? مورد مراجعه به بيمارستان ها به دليل مسموميت با قارچهاي خود رو و سمي گزارش شده بود که تهران بيشترين سهم را نسبت به ساير شهر ها داشت.
ولائي با بيان اينکه متاسفانه مصرف خوراکي قارچ هاي خود رو و سمي، منجر به نارسايي کبد و حتي مرگ مي شود، افزود: اين موارد با آموزش عمومي و اطلاع رساني و ارائه هشدار به موقع قابل پيشگيري است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطرنشان کرد: از مصرف قارچ هاي خود رو مخصوصا قارچ هايي که در کنار تنه درختان به ويژه درختان خشک شده مي رويند و يا قارچ هاي جمع آوري شده به وسيله افراد بومي خودداري کرده و تنها قارچ هايي را که از طريق مراکز مجاز و در بسته بندي هاي استاندارد عرضه مي شوند، مصرف کنيد.
وي يادآور شد: شناسايي انواع خوراکي قارچ از انواع سمي بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و فقط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي اين آگاهي را دارند که کدام قارچ غير سمي است.
ولائي گفت: برخي از سموم موجود در قارچ هاي سمي، مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخريب کامل مواد سمي موجود در آنها نيستند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در ادامه به علائم مسموميت با قارچهاي سمي پرداخت و اظهار کرد: در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي مانند تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخيري يعني ? تا ?? ساعت پس از مصرف قارچ  بايد هر چه سريعتر بيمار را به مرکز درماني تخصصي مسموميت ها منتقل کرد.
وي خاطرنشان کرد: هرگونه تاخير در انتقال بيمار به مراکز درماني تخصصي مسموميت ها، سبب افزايش احتمال شکست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علايم و نشانه هاي باليني اوليه از هرگونه خوددرماني پرهيز و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل کنيد.
ولائي گفت: در صورت امکان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده بيمار را براي شناسايي کادر پزشکي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.
پايان مطلب//
نازنين نادري
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327796
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم