• 1401/01/23 - 10:30
  • - تعداد بازدید: 115
  • - تعداد بازدیدکننده: 113
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZQ4
در هفته بهداشت دهان و دندان اعلام شد

ارائه خدمات دندانپزشکی در ۷۵ مرکز تحت پوشش دانشگاه ایران

مدیر گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی ایران از انجام خدمات جامع دندانپزشکی در ۷۵ مرکز خبر داد.

مدیر گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی ایران از انجام خدمات جامع دندانپزشکی در ۷۵ مرکز خبر داد.
دکتر فتانه رهنما؛ مدیر گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی ضمن تبریک روز دندان پزشکی، اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۷۵ مرکز در شبکه های بهداشت و درمان پنج شهرستان شهریار، شهرقدس، ملارد، رباط کریم و بهارستان و دو مرکز بهداشت غرب و شمالغرب تهران خدمات دندانپزشکی ارائه می کنند و از این تعداد نوزده مرکز در مناطق روستایی هستند.
وی با بیان اینکه هشتاد یونیت دندانپزشکی فعال در این مراکز وجود دارند، افزود: شصت دندانپزشک و چهل دستیار دندانپزشکی به شهروندان خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی ارائه می دهند که کودکان زیر شش سال و دانش آموزان ۶ تا ۱۴ سال، مادران باردار و شیرده و همچنین سالمندان در اولویت دریافت این خدمات هستند.
دکتر رهنما گفت: خدمات سطح یک و دو دندانپزشکی شامل ترمیم، خارج کردن دندان، پالپوتومی، پالپ تراپی، جرم گیری ، فلوراید تراپی، فیشورسیلنت و در بعضی از مراکز روت کانال تراپی می شوند.
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: مراقبین سلامت و بهورزان در تمام پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت، معاینه گروه هدف و آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید تراپی گروه ۳ تا ۶ سال و معاینه نوزادان تا دو سال و آموزش بهداشت و تحویل مسواک انگشتی را به والدین انجام می دهند و افرادی را که مشکل دندان دارند به دندانپزشک ارجاع می دهند.
به گفته وی، وارنیش فلوراید تراپی در مدارس در طول سال تحصیلی توسط مراقبین بهداشت به گروه سنی ۶ تا ۱۴ سال ارائه می شود.
دکتر رهنما تصریح کرد: ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان به طور کلی به دو گروه پیشگیری و درمان تقسیم می شود که معاینه، آموزش بهداشت، فلوراید تراپی و فیشورسیلنت تراپی در حوزه پیشگیری بوده و سایر خدمات ذکرشده به طور عمده درمانی هستند.
وی خاطر نشان کرد: تعرفه خدمات  طبق تعرفه دولتی وزارت بهداشت است که برای گروه های هدف به صورت۵۰ درصد آن محاسبه می شود.
راه اندازی کلینیک سیار دندان پزشکی در مناطق محروم
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه ایران با اشاره به  اهم برنامه های عملیاتی در سال جاری، بیان کرد: از حدود دو ماه قبل یک کلینیک سیار راه اندازی کردیم که با همکاری نیروهای دندانپزشک جهادی در مناطق محروم خدمات دندانپزشکی ارائه می شود.
وی افزود: از سال ۹۴ میزان شاخص (DMFT ۱۲ساله ها) از دو و نه صدم  به یک و هشت دهم در سال ۱۴۰۰ رسیده و تلاش ما بر این است تا این شاخص به یک و پنجم دهم برسد؛ براین اساس با توجه به اینکه گروه های کمتر برخوردار در مناطق تحت پوشش ما هستند، ارائه خدمات پیشگیری موثر در کاهش مستمر DMFT (شاخص بهداشت دهان و دندان) با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
دکتر رهنما با بیان این نکته که در حال حاضر چهارصد و هشتاد هزار نفر دانش آموز پایه ابتدایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند، تاکید کرد:  با توجه به کاهش خدمات بهداشت دهان و دندان در دوران کرونا، آموزش بهداشت دهان و دندان شامل مسواک زدن و نخ کشیدن، فیشورسیلنت و فلوراید تراپی در اولویت اقدامات سال جاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار دارد.
پایان مطلب//
مرضیه ره نورد
  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی
  • کد خبر : 105
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرضیه  رهنورد
خبرنگار:

مرضیه رهنورد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید