• 1403/02/23 - 11:01
  • - تعداد بازدید: 109
  • - تعداد بازدیدکننده: 98
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZTDXo
در بزرگداشت هفته اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان شد

اهدای عضو از فرد دچار مرگ قلبی در جهان نادر است/کاهش رنج بیماران خاص

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر کاهش رنج بیماران خاص و صعب العلاج که تا پایان حیات به دارو و درمان نیاز دارند، از انجام اهدای عضو افراد دچار مرگ قلبی در این دانشگاه به عنوان نوعی فرایند جراحی نادر در جهان توصیف کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی مشکی در مراسم بزرگداشت هفته اهدای عضو و روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج در این دانشگاه عنوان کرد: اردیبهشت ماه جزو ماه‌های مهم سال در حوزه سلامت است که روزهای مشخصی به نام رویدادهای مهمی از جمله روز ماما و روز اهدای عضو و بیماری‌های خاص نام گذاری شده است و به معنای این است که این موضوعات را سرلوحه اقدامات نظام سلامت قرار داده شود.

 

وی با اشاره به مسائل بیماران خاص و صعب العلاج که باید تا پایان عمر تحت درمان و کنترل قرار گیرند، ادامه داد: مشکلات این بیماران و رنجی که تا پایان عمر می‌کشند بر کسی پوشیده نیست، همچنین باید هزینه‌های بسیار سنگین درمان و دارو و تجهیزات پزشکی نیز به مشکلات این بیماران اضافه کرد.

 

مشکی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب که فرموده بودند: «باید کاری کنیم که بیماران جز رنج بیماری درد و دغدغه دیگری نداشته باشند» افزود: براین اساس با توجه به نیاز درمان بیماران خاص و صعب العلاج تا پایان حیات‌شان، توجه نظام سلامت برای کاهش رنج آنان متمرکز شده است.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به هماهنگی با سازمان‌های بیمه‌گر برای تسهیل در روند رسیدگی به دارو و درمان بیماران خاص از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان تهران تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز بعد از دانشگاه شیراز در زمینه اهدای عضو از جایگاه برتری برخوردار است و در زمینه اهدای عضو از مرگ قلبی در کشور و جهان در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد.

 

مشکی با اشاره به اقدامات واحد فراهم آوری در بیمارستان فیروزگر با انجام اهدای عضو از مرگ قلبی به‌خصوص پس از آمبولی ریه که برای نخستین بار در کشور صورت پذیرفته است، خاطرنشان کرد: اقدامات اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران بسیار روبه پیشرفت است.

 

در ادامه دکتر کرمانچی رئیس اداره توانبخشی وزارت بهداشت نیز با اشاره به اهمیت ارائه خدمات توانبخشی در حوزه اهدای عضو عنوان کرد: این خدمات جزو حلقه مفقوده نظام سلامت به حساب می‌آید و در تلاش هستیم تا مراکز این خدمات در کشور افزایش یابد.

 

وی ادامه داد: جراحی‌های بسیار مهمی در کشور به ویژه در حوزه اهدای عضو انجام می‌شود که نیازمند ارائه خدمات بازتوانی قلبی و توانبخشی است تا بهترین نتایج از چنین جراحی‌هایی برای بیماران حاصل شود.

 

در ادامه دکتر سام زراعتیان نژاد دوانی رئیس بخش فراهم اوری اعضا و نسوج دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به تشریح ارائه خدمات و پیشرفت‌های اهدای عضو در طول 8 سال گذشته در این دانشگاه پرداخت و گفت: بهترین انگیزه برای پیشرفت‌های اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران، خانواده اهداکندگان و دریافت کنندگان اعضاء هستند، به طور مثال برای اهدای عضو از بیمار مرگ قلبی که یک ماه پیش صورت پذیرفت و فرد نیز دچار آمبولی ریه شده بود یک تیم 150 نفره تلاش کردند تا یک اهدای نادر در جهان صورت پذیرد.

 

در ادامه بزرگداشت هفته اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی ایران، دو نفر از اعضای خانواده‌های اهداکننده نیز به بیان خاطراتی از بیمار اهداکننده خود پرداختند. همچنین در این مراسم گزارش شبکه Press TV از بازتاب بین‌المللی نخستین پیوند اعضای بیمار آمبولی ریه و ایست کامل قلبی به عنوان یک دستاورد ملی در بیمارستان فیروزگر دانشگاه علوم پزشکی ایران به نمایش درآمد.

 

گفتنی است، در این مراسم از نقش آفرینان بیماران خاص و واحد فراهم آوری نیز با اهدای مدال یادبود تقدیر به عمل آمد.

  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی
  • کد خبر : 332760
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

تصاویر