تفاهم نامه اي بي نظير در نظام سلامت کشور / هفت امضا براي ترويج فرهنگ استفاده از گياهان دارويي
دانشگاه علوم پزشکي ايران با شش دستگاه اجرايي و علمي کشور به منظور توسعه فرهنگ کشت و مصرف گياهان دارويي و همجنين ترويج سبک زندگي سلامت محور تفاهم نامه امضا کرد.
دانشگاه علوم پزشکي ايران با شش دستگاه اجرايي و علمي کشور به منظور توسعه فرهنگ کشت و مصرف گياهان دارويي و همجنين ترويج سبک زندگي سلامت محور تفاهم نامه امضا کرد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر اميرحسين جمشيدي؛ رييس دانشکده طب ايراني سه شنبه دهم تير 1399 پيش از آغاز آيين امضاي اين تفاهم، اظهارکرد: امروز براي طب ايراني و حوزه فرآورده هاي طبيعي و گياهان دارويي روز بزرگي است. اين هم به اين دليل است که تلاش شده تفاهم نامه اي بي همتا به منظور ترويج و توسعه فرهنگ کشت و مصرف گياهان دارويي و اصلاح سبک زندگي مردم بر مبناي طب ايراني به امضاي هفت مجموعه مرتبط با اين موضوع در عمارت مشيرالدوله برسد.
وي برنامه ريزي براي استفاده کاربردي از گياهان دارويي، استفاده از گياهان داروي در فضاهاي سبز شهري، توسعه فرهنگ ساخت و مصرف فرآورده هاي طبيعي، راه اندازي سلامتکده هاي طب ايراني، ترويج سبک زندگي سالم و رونق گردشگري سلامت بر پايه طب ايراني را از مهم ترين اهداف اين تفاهم نامه برشمرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکي ايران، وزارتخانه هاي «بهداشت، درمان و آموزش پزشکي»، کشاورزي، کشور، «ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي»، «فرهنگ و ارشاد اسلامي» و همچنين «ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري» با امضاي اين تفاهم متعهد مي شوند که با همکاري يکديگر براي تحقق اين اهداف تلاش کنند.
وي گفت: بهره گيري از ظرفيت فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي براي آگاهي بخشي به مردم در خصوص اهميت گياهان دارويي، فرآورده هاي طبيعي و طب ايراني، انجام پروژه ها پژوهشي در موسسه «مطالعات تاريخ پزشکي، طب سنتي و مکمل»، ارائه آموزش هاي لازم به افراد همکار در دانشکده طب ايراني و مشاوره فني از تعهدات دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين تفاهم نامه است.
دکتر جمشيدي با بيان اينکه معاونت عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزارت کشور نيز متعهد شده تا با استفاده از ظرفيت شهرداري ها و دهياري ها براي فرهنگ سازي در حوزه طب ايراني تلاش کند، افزود: کمک به شناسايي، ترغيب و سازماندهي متخصصان جوياي کار و ساير افراد مجرب در حيطه توليد و فرآوري گياهان دارويي و فرآورده هاي طبيعي و سنتي و ارايه مشوق هاي توسعه اي به سرمايه گذاران از ديگر تعهدات وزارت کشور است.
وي اظهار کرد: معاونت امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي نيز در معرفي گونه هاي گياهي بومي و انحصاري ايران، ارائه مشاوره هاي تخصصي براي کاشت گياهان دارويي و معرفي مناطق رويشي گونه هاي دارويي ايران به ما کمک خواهد کرد.
دکتر جمشيدي با اشاره به نقش وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در توسعه گردشگري سلامت، افزود: معاونت ميراث فرهنگي اين وزارتخانه در اين تفاهم متعهد شده تا در زمينه رونق گردشگري سلامت بر پايه طب ايراني، ايجاد موزه هاي تاريخ طب و داروسازي سنتي و مرمت آثار ملي مرتبط با طب ايراني کمک کند؛ همچنين معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در تنظيم برنامه هاي فرهنگي و تبليغاتي مبتني بر طب ايراني و فرهنگ سازي استفاده از گياهان دارويي در کنار ما خواهد بود.
وي خاطرنشان کرد: «ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري» متعهد شده تا با معرفي نهادهاي تامين کننده نهاده هاي کمکي مورد نياز در توليد گياهان دارويي و همچنين معرفي سرمايه گذاران علاقه مند و فراهم نمودن زمينه هاي لازم براي اجراي طرح هاي کسب و کار مرتبط با صنعت گياهان دارويي و فرآورد هاي آن تلاش کند.
دکتر جمشيدي در پايان با اشاره به نقش موثر دکتر شمس اردکاني؛ مدير کل دفتر طب ايراني وزارت بهداشت در شکل گيري اين تفاهم نامه، افزود: اعلام ساختار آموزش سبک زندگي سالم بر مبناي آموزه هاي طب ايراني، اعلام بيماري هاي اولويت دار و رايج قابل درمان توسط طب ايراني و همچنين برآورد و اعلام نيازهاي گياهان دارويي براي انجام پروژه ها از تعهدات دفتر طب ايراني در وزارت بهداشت است.
دکتر جليل کوهپايه زاده؛ رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز در آيين امضاي تفاهم نامه اظهار کرد: شايد در نگاه سطحي به طب سنتي فکر کنيم، طب محدودي است اما اين تفاهم نامه هفت جانبه نشان مي دهد چقدر گسترده است و شايد نسبت به طب متعارف، از گستردگي بيشتري هم برخوردار است.
وي با بيان اينکه فضا براي هم انديشي و همکاري در زمينه طب سنتي بسيار وجود دارد، افزود: انشالله بتوانيم در کنار سازمان هاي همکار در اين تفاهم نامه ضمن ارائه يک کار موفق گروهي، منشا اثر بوده و شاهد اتفاق هاي خوب در حوزه طب سنتي و گياهان دارويي باشيم و در سالهاي آينده بتوانيم جايگاه بهتري را براي طب سنتي در نظام سلامت ايجاد کنيم.
وي توسعه طب سنتي را رسالت دانشگاه علوم پزشکي ايران دانست و گفت: با راه اندازي دانشکده طب ايراني و موسسه «مطالعات تاريخ پزشکي، طب سنتي و مکمل» در اين دانشگاه، سعي شده تا در مسير تحقق اين رسالت گام برداريم اما بايد بدانيم که همچنان راه طوالاني براي رسيدن به اهداف داريم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه اين تفاهم نامه فرصت مغتنمي براي سلامت مردم ايجاد مي کند، افزود: نگاه ما در دانشگاه علوم پزشکي ايران همواره ملي بوده و اگر مفاد گنجانده شده در تفاهم نامه به عمل برسد، منافع آن به تمام کشور مي رسد.
وي همچنين اظهار کرد: توليد داروهاي گياهي هنوز صنعتي و تجاري نشده و در چنين وضعيتي ممکن است با استقبال خوب مواجه نشويم بنابراين بايد در زمينه توليد، بسته بندي، نحوه ارائه، فرهنگ سازي و پژوهش هاي کاربردي کار بيشتري انجام شود.
دکتر کوهپايه زاده در پايان خاطرنشان کرد: در زمينه نحوه ارائه و فروش داروهاي گياهي هنوز به استانداردهاي لازم نرسيديم و عطاري هاي همچنان به صورت سنتي اداره مي شوند. بنابراين لازم است افرادي را براي مديريت علمي عطاري ها تربيت کرد.
کپی لینک کوتاه: