• 1399/09/10 - 19:03
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZWqWo
وزير بهداشت در ششمين اجلاس مجازي روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور:

پيک زمستاني پيش رو است، در نظارت ها مماشات نکنيد

وزير بهداشت در ششمين اجلاس مجازي روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور:
پيک زمستاني پيش رو است، در نظارت ها مماشات نکنيد


وزير بهداشت با تاکيد بر لزوم توسعه مراکز سرپايي در کشور، گفت: اگر توسعه خدمات سرپايي را نداشته باشيم، حتما بار آن در بيمارستان ها ديده مي‌ شود.
به گزارش وبدا، دکتر سعيد نمکي، در ششمين اجلاس مجازي روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور، ضمن عرض تسليت به مناسبت شهادت دکتر فخري زاده و قدرداني از زحمات شبانه روزي مجموعه دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در مقابله با ويروس کرونا و کاهش ابتلا و مرگ و مير ناشي از آن در روزهاي اخير، گفت: با همت و پشتکار شما، توانستيم بازهم منحني ابتلا و مرگ کرونا را به سمت پايين فرود آوريم. بارها گفته ام که هر ميلي متري از اين منحني ها که به سمت پايين خم مي شوند، پشت عزيزان بردبار ما در مراکز بهداشتي درماني به شدت خميده مي ‌شود.
وي خطاب به روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي، بيان کرد: من شاهد تلاش شبانه ‌روزي شما عزيزان در ايام بودم، طوفان سهمگيني بود و خوشبختانه با اطلاعاتي که از شما مي ‌گيرم، خوشبختانه در اکثر استان‌ ها داريم به تعادل جديد برمي گرديم. ديروز هم از مردم خواستم اين کاهش مرگ و ميرها را به حساب بهتر شدن اوضاع و عادي انگاري نگذارند و به تله قديمي که تصور کنند شرايط بهتر شده و بايد عادي انگاري صورت گيرد، نيفتند و ما را از اجراي دقيق پروتکل‌ ها دور نکنند.
وي افزود: اگر توانستيم تعداد مرگ و مير و موارد بستري را کاهش دهيم، فقط در سايه رعايت دقيق پروتکل‌ ها و زحمات کادر بهداشت و درمان کشور بود.
دکتر نمکي خاطرنشان کرد: خوشبختانه عليرغم پيش ‌بيني هاي سازمان‌ ها و موسسات علمي جهاني که در اين ماه و ماه آينده مرگ هاي بالاي ??? تا ???? نفر را براي ما پيش‌ بيني کرده بودند و اين پيش‌ بيني در مورد امريکا و کشورهاي اروپايي درست از آب درآمد، اما اين پيش ‌بيني ‌ها به دليل مداخلات به موقع در کشور ما در حال عکس شدن است.
وي ادامه داد: ما اثرات اعمال محدوديت‌ ها و طرح جديد که مزين به نام شهيد حاج قاسم سليماني است را در هفته‌ هاي آتي خواهيم ديد. اين کاهش ‌ها اثراتي است که از قبل همکاران ما در دانشگاه‌ ها و بيمارستان‌ ها اجرا کردند و همچنين اثرات ساير محدوديت هايي است که در استان هاي کشور اعمال شد.
وي با اشاره به طرح محله‌ محور شهيد حاج قاسم سليماني، عنوان کرد: اين طرح با همکاري هلال ‌احمر، بسيج و سازمان‌ هاي مردم ‌نهاد، با توصيه مقام معظم رهبري آغاز شد. البته ين طرح گرچه قبلا ابلاغ شده، درعين به محورهايي اشاره مي کنم. يکي از اين محورهاي بسيار مهم، محور آموزش است. ما اگر نتوانيم آموزش همگاني را در راستاي رعايت پروتکل‌ ها و آنچه که ما به عنوان اصلي‌ ترين موارد تاثير گذار در مهار بيماري از آن اسم مي ‌بريم، به خوبي اجرا کنيم، موفق نخواهيم بود. درخواست بنده اين است تا با تکيه بر طرح هر خانه يک پايگاه سلامت و تکميل تعداد سفيران سلامت در اين طرح، آموزش ها را با شيوه هاي مختلف به خانواده ها منتقل کنيم.
وي افزود: در حيطه آموزش سازمان صدا و سيما در اين مدت به خوبي در کنار ما بود و از روساي دانشگاه‌ ها هم مي خواهم از ظرفيت صدا و سيماي استاني استفاده کنند و کميته مخصوصي براي آموزش تعيين کنند تا بتوانيم سقف آگاهي مردم را نسبت به ابعاد مختلف بيماري افزايش دهيم.
تاکيد بر لزوم نظارت مستمر بر اجراي پروتکل‌ هاي ضدکرونا
وزير بهداشت با تاکيد بر لزوم نظارت مستمر بر اجراي پروتکل ‌هاي ضدکرونا، اظهار کرد: در اين مرحله با هيچکس مماشات نکنيد. ما يک پيک زمستانه ‌اي را مانند تمام جهان پيش روي خود داريم. در استان‌ هاي جنوبي الان هوا معتدل تر است ولي با پيش روي به سمت سرما مردم به داخل خانه‌ ها رفته و درب ها و پنجره‌ ها را مي ‌بندند و شيوع بيماري بالا مي ‌رود. بنابراين، بر اساس اعلام رنگ هر منطقه شامل قرمز، زرد و نارنجي منطبق بر دستورالعمل‌ ها، پروتکل‌ ها را بيشتر رعايت کنند و نظارت را افزايش دهند.
وزير بهداشت ادامه داد: از سازمان هلال ‌احمر خواستيم کنار دانشگاه‌ هاي علوم پزشکي باشند تا به اتفاق بر اجراي پروتکل‌ ها نظارت کنيد و فيدبک آن را به استانداران و فرمانداران ارائه دهيد.
 
لزوم توسعه مراکز سرپايي
دکتر نمکي ادامه داد: توسعه مراکز سرپايي از تقاضاهايي است که از شما عزيزان دارم، بايد به مراکز ?? و ?? ساعته پرداخته شود؛ به خصوص در حاشيه شهرها؛ اين طرح بايد در حاشيه شهرها که فضاهاي کوچکي براي زندگي دارند و در اين فضاهاي کوچک افراد زيادي کنار هم هستند و اين افراد در زير پوست شهر در تردد هستند، بيشتر جدي گرفته شود. در اين مناطق از تمام ظرفيت ‌ها استفاده کنيد، اما از حاشيه شهرها براي ارائه خدمات سرپايي غافل نشويد. اگر توسعه خدمات سرپايي را نداشته باشيم، حتما بار آن با تاخير و مشکلات بيشتر در بيمارستان ها ديده مي‌ شود. بنابراين، بر اساس ظرفيت مناسب براي جمعيت بين ?? تا ??? هزار نفر، حتما بايد به فکر مراکز سرپايي باشيم.
مراکز کوويد?? و غير کوويد بايد جدا باشد
وي تاکيد کرد: برخي دوستان مراکز جامع سلامت يا پايگاه‌ هاي سلامت را دو منظوره استفاده مي ‌کنند، يعني راهي براي ورود مبتلايان کرونا و راهي براي ورود بيماران عادي در نظر مي ‌گيرند که اين راه از نظر بنده عالمانه‌ نيست. مسلما بيمار کوويد و غير کوويد حتي با راه ورود جداگانه بالاخره جايي باهم برخورد مي‌ کنند. پس مراکز کوويد?? و غير کوويد بايد جدا باشد.
دکتر نمکي در ادامه اين اجلاس مجازي، درخصوص تست‌ هاي تشخيصي کرونا، اظهار کرد: خوشبختانه تست‌ هاي سريع براي دانشگاه‌ هاي علوم پزشکي ارسال مي ‌شود، اما برخي دانشگاه‌ها به اشتباه فکر مي ‌کنند با داشتن تست هاي سريع بايد تست PCR را کنار بگذارند. ما وقتي از ظرفيت ??? هزار تست در روز صحبت مي‌ کنيم، براي تست‌هاي سريع و PCR همزمان را در نظر مي‌ گيريم‌؛ بايد ?? هزار تست PCR روزانه انجام شود و بين ??هزار تا ?? هزار مورد هم تست سريع انجام دهيم. در بيمارستان مطلقا کسي حق ندارد از تست سريع استفاده کند و بايد حتما از تست PCR استفاده شود و در پايگاه‌ هاي سلامت و مراکز سرپايي بايد از تست سريع استفاده شود و تکليف فرد ظرف ?? دقيقه‌ مشخص شود تا تماس‌ هاي نزديک بيمار را شناسايي کنيم.
وي با اشاره به اهميت قرنطينه بيماران، اظهار کرد: در حوزه قرنطينه دستگاه‌ هاي مختلفي مانند عزيران گردشگري و ميراث فرهنگي همکاري داشتند و مراکزي شناسايي شدند، اما خواهش ما از روساي دانشگاهي اين است که تخمين بزنند و اعلام کنند چند درصد بيماران امکان قرنطينه خانگي دارند و چند درصد اين امکان را ندارند، ما نبايد به کارگر فصلي و فردي که در فضاي بسيار کوچک با حمعيت بالا زندگي مي ‌کند، اصرار به قرنطينه خانگي کنيم. لذا، فضاي قرنطينه با استفاده از ظرفيت هتل ‌ها، ورزشگاه ها و مهمانسراهاي دولتي و ساير مراکز، تامين مي‌ شود تا موارد مورد نظر مردم هم فراهم شود. البته دانشگاه ها بايد سريع تر اعلام کنند که براي هر کدام از استان ها چند تخت براي مراقبت نياز دارند تا به نسبت تعداد تخت‌ ها، تيم پزشکي و پرستاري براي مراقبت از بيماران در نظر گرفته شود.
وزير بهداشت درخصوص داروهاي مورد نياز براي درمان بيماران کوويد ??، نيز تصريح کرد: قرار شد داروهايي که براي درمان سرپايي نياز است را حتما تامين کنيم. هر استان بايد يک متولي براي پشتيباني دارو، تجهيزات پزشکي و قرنطينه، در نظر گيرد و آن را به دکتر کوليوند و دکتر شانه ساز انتقال دهند. لوازم حفاظت فردي بايد به شکل مناسب فراهم شود تا آلودگي جديد نداشته باشيم.
دکتر نمکي در پايان تاکيد کرد: ترديد ندارم در پايان اين طرح دستاورد بسيار خوبي خواهيم داشت، ما ايستاديم تا بازهم به مرگ هاي دو رقمي و تک رقمي کرونا بازگرديم و با همت شما و حمايت مقامات ارشد نظام، اين هدف بزرگ محقق مي‌ شود.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328602
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم