استفاده از زبان اشاره در مدارس و دانشگاهها برای ناشنوایان حق قانونی است
مدیر گروه شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: استفاده از زبان اشاره در مدارس و دانشگاهها برای ناشنوایان یک حق انسانی و قانونی است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر فرنوش جاراللهی مدیر گروه شنوایی شناسی به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان (هفته نخست مهرماه) و روز جهانی زبان اشاره، عنوان کرد: روز جهانی زبان اشاره؛ یک رویداد مهم است که به نیازها و حقوق ارتباطی افراد دارای ناشنوایی توجه ویژه دارد و به فرصتی برای ترویج تساوی موقعیتها و دسترسی برابر به خدمات برای این افراد تبدیل شده است.
مدیر گروه شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: استفاده از زبان اشاره در مدارس و دانشگاهها برای ناشنوایان یک حق انسانی و قانونی است.
جاراللهی افزود: بنابراین نه تنها ضرورت استفاده از زبان اشاره در سیستم آموزشی کشور پیشنهاد میشود، بلکه همراه کردن آن با سیستمهای کمک شنوایی (سمعک و کاشت حلزون) برای کارآمدی بیشتر برنامههای مداخله زود هنگام و توسعه با کیفیت زبان در کودکان توصیه میشود.
وی افزود: در راستای پاسخگویی اجتماعی برای افراد دارای ناشنوایی، گروه شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی، کلاسهای آموزش زبان اشاره برای دانشجویان مقاطع مختلف و سایر علاقه مندان برگزار کرده است، همچنین در مناسبتهای مختلف بر اهمیت یادگیری و استفاده از زبان اشاره در میان متخصصین و دیگر افراد جامعه اطلاع رسانی میکند و بر شناساندن باورهای نادرست موجود در جامعه درباره ناشنوایی و زبان اشاره اقدامات جدی و مؤثردر حال انجام است.
گفتنی است، بنابر گزارش آمار فدراسیون جهانی ناشنوایان، تقریبا 72 میلیون ناشنوا در سراسر جهان وجود دارد که این افراد از بیش از 300 زبان اشاره، برای برقراری ارتباط بهره میگیرند.
زبان اشاره یک سیستم کامل و مستقل از زبانهای صوتی است که افراد دارای کم شنوایی و ناشنوایی برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده میکنند. در این نظام قراردادی خاص و منظم زبانی، به جای صوت، از علائم و اشارات استاندارد (حرکت دست، صورت و بدن) برای انتقال مفاهیم استفاده میشود.
از این رو در جهان 23 سپتامبر با هدف بهبود آگاهی عمومی و ترویج استفاده از این زبان در جامعه، روز جهانی زبان اشاره نامگذاری شده که در جهت توسعه بیشتر این زبان و حفظ آن، گرامی داشته میشود.
نظر دهید