• 1398/12/28 - 07:42
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZefVo

اجتماعي شدن سلامت ؛ ضرورت مهار کرونا (COVID-19)

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران :  اجتماعي شدن سلامت ؛ شاخص ضروري در راستاي مهار بيماري ويروسي کرونا محسوب مي شود.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران :  اجتماعي شدن سلامت ؛ شاخص ضروري در راستاي مهار بيماري ويروسي کرونا محسوب مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر کوهپايه زاده ؛ رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران عنوان کرد:  شيوع روزافزون ابتلاء به بيماري کرونا (COVID-19) که از کشور چين آغاز و در مدتي کوتاه شهر به شهر، ايالت به ايالت، کشور به کشور را در نورديد و به يک چالش جهاني تبديل شد، نشان داد که چطور سلامت نه تنها امري فردي، بلکه مسئوليتي دولتي و تضمين کننده توليد و بهروه‌وري اقتصادي است، و در نتيجه امري اجتماعي و جهان‌شمول است. غلبه بر اين چالش جز در سايه درک عميق از امر اجتماعي و جهان‌شمول ممکن نيست و مهار کردن آن جز در سايه مشارکت و همکاري نظام‌مند و دقيق درون بخشي، بين بخشي، بخش خصوصي، نهادهاي مدني و سازمان‌هاي غير دولتي و مردم به معناي عام آن ممکن نيست. مشارکتي که در نظام سلامت کشورمان در سال‌هاي اخير با عنوان اجتماعي شدن سلامت مطرح شده است.  
دکتر کوهپايه زاده بيان کرد: از حدود سه سال گذشته، اجتماعي شدن سلامت به عنوان يک ضرورت و نه يک انتخاب در اولويت‌‌‌‌‌هاي برنامه‌ريزي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي قرار گرفت. اجتماعي شدن سلامت به مجموعه‌اي از اقدامات براي ارتقاء سلامت اجتماع و استقرار عدالت پايدار در جامعه با استفاده از شناسايي همه ظرفيت‌هاي موجود، توانمند‌سازي و سازماندهي آن‌ها، به منظور مشارکت (درون بخشي، برون بخشي و مردمي) در مديريت سلامت (سياست‌گذاري، اجرا و پايش) گفته مي‌شود. لذا موضوع مشارکت، توانمند سازي و قابليت افزايي، سازماندهي، شناسايي همه ظرفيت‌‌‌‌‌هاي موجود، ارتقاء سلامت و توسعه عدالت در سلامت از اهم مواردي است که بايد در کليه سياست‌گذاري‌‌‌‌‌ها به منظور اجتماعي شدن نظام سلامت در نظر گرفته شود. 
وي گفت: دانشگاه علوم پزشکي ايران به عنوان يکي از دانشگاه هاي پيشرو، اجتماعي شدن دانشگاه را در دستور کار خود قرار داده است.  
اجتماعي شدن سلامت ضامن موفقيت هر کشوري در کنترل و غلبه بر شيوع بيماري کرونا است. قرنطينه، يکي از عوامل اصلي موفقيت کشور چين در مهار شيوع بيش‌تر بيماري کرونا بوده است که اجراي دقيق و موثر آن نيازمند همکاري بين‌بخشي وسيعي است که سلامت را اهم اولويت‌هاي کشور و همه سياست‌گذاري‌ها قرار دهد. حفظ بهداشت فردي و قرنطينه داوطلبانه افراد در خانه شخصي خود، کليد طلايي ديگري در مهار بيماري کرونا در کشور چين بود. اهميت مشارکت نهادهاي مدني و سازمان‌هاي غير دولتي به عنوان نهادهاي سازمان‌يافته واسط بين نهاد‌هاي دولتي و مردم، که مورد اعتماد و اطمينان بيشتر مردم نيز هستند، در آموزش و رساندن اهداف و تقاضاهاي نظام سلامت به افراد در جوامع محلي بيش از پيش نمايان مي‌شود. همچنين اجتماعي شدن سلامت، اعتماد لازم به مسئولين و مسئوليت پذيري اجتماعي براي حفظ سلامت خود و ديگران را در چنين شرايطي که بسيار به آن نيازمنديم، به همراه مي‌آورد. 
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران تصريح کرد: همکاري و مشارکت درون بخشي لازمه انجام اقدامات هماهنگ، منسجم، پيش‌بيني دقيق وضعيت آينده و موضع‌گيري مبتني بر شواهد و به طور خلاصه ايجاد يک‌صدايي از ديگر ضروريات تامين اعتماد مردم است که به حفظ و استفاده بهينه از منابع که در چنين شرايطي بسيار ذيقيمت و ارزشمند هستند،‌ منجر مي‌شود.  
وي افزود: در اجتماعي شدن سلامت، حفظ سلامت و ارتقاء آن بر درمان اولويت مي‌يابد. اين امر در کنترل بيماري کرونا که درمان قطعي و واکسن قطعي تا کنون ندارد، بيشتر مفهوم مي‌يابد که پيشگيري مقدم بر درمان باشد.  
دکتر کوهپايه زاده ابراز داشت: کشور چين در بازه زماني چند ماهه قادر به مهار اين بيماري سرکش شد، اميد است ايران و جهان هم در چند ماه آينده موفق به مهار اين بيماري جديد شود، هر چند بايد کوشيد درس‌هاي آموخته شده از اين بلاي جهاني، درس‌هايي ماندگار براي يادگيري و تلاش همه جانبه در اجتماعي شدن نظام سلامت در ايران باشد.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327992
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم