معاون آموزشی وزارت بهداشت مطرح کرد:
مسئولیت کمیته آسیب به خود در دانشگاهها به عهده روسای دانشگاههاست/بررسی میزان افسردگی کادر درمان
معاون آموزشی وزارت بهداشت با قدردانی از فعالیتهای خوب دانشگاهها در این زمینه با اعلام اینکه با تمهیدات اندیشیده شده آسیب به خود را در دانشگاههای علوم پزشکی کشور به صفر میرسانیم، تصریح کرد: مسئولیت "کمیته آسیب به خود" در دانشگاهها به عهده روسای دانشگاههاست.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سیدجلیل حسینی در نشست خبری خود به مناسبت بیست و ششمین همایش علوم پزشکی و هجدهمین جشنواره شهید مطهری عنوان کرد: طی بخشنامه ای در بهمن سال گذشته از روسای دانشگاهها درخواست شده رییس "کمیته آسیب به خود" در دانشگاه ها باشند و به مسائل مربوطه شخصاً نظارت و رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه تحول آموزش پزشکی در دستور کار برنامه های امسال قرار گرفت، گفت: امسال با تشکیل کارگروهی بحث سیر تحول آموزشی را در سه دولت گذشته بررسی کردیم و با توجه به راهبردهای این معاونت اعم از کیفیت، عدالت و تسهیل گری، اقدامات تحولی آموزشی را نهایی کردیم که عبارتند از ارتقای اخلاق پزشکی و حرفهای، اقتصاد و بهره وری علوم پزشکی، توسعه فناوریهای نوین و هوشمندسازی، بازنگری برنامه های آموزشی در رشته های علوم پایه پزشکی، مرجعیت علمی و آینده نگاری، ارزیابی و نظارت بر پیامد رشته های علوم پزشکی و ماموریت گرایی و آمایش سرزمین.
حسینی اظهار کرد: برای این برنامه ها کارگروهها مشخص و وظایف آموزش پزشکی برای ارتقای کمی و کیفی و توسعه آموزش پزشکی تدوین شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از مشکلات بحث آسیب کادر درمان به خود است که بخشنامه ای 20 بهمن سال گذشته به روسای دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شد تا وضعیت کادر سلامت را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه از روسای دانشگاههای علوم پزشکی دانشگاهها خواستیم میزان افسردگی روحی و روانی کادر درمان را طبقه بندی و به این مسائل رسیدگی کنند، گفت: سعی داریم با رفع مشکلات، بحث آسیب به خود را در دستیاران و پرسنل حوزه سلامت به حداقل یا صفر برسانیم.
وی تاکید کرد: از نظرات سازمان نظام پزشکی، انجمن روانپزشکان و سایر نهادها در کمیته آسیب به کادر سلامت استفاده می کنیم و در این کمیته گزارشات دانشگاههای علوم پزشکی را بررسی کرده و اقدامات تسهیل گری انجام می دهیم تا این موضوع را امسال به حداقل یا صفر برسانیم.
حسینی با اشاره به افزایش تعداد پذیرش دانشجویان پزشکی از ۸ هزار به ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر در سال جاری، گفت: این موضوع به عنوان یک آسیب مطرح است و با توجه به انبوه پذیرش دانشجوی پزشکی مشکلات زیادی در ارایه خدمات آموزشی داریم، هنوز بودجه ۳۷ هزار میلیارد تومانی در این زمینه محقق نشده و امکانات کم است در حالیکه کلاس های درس شلوغ بوده و این شرایط به کیفیت آموزش آسیب وارد می کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: امسال حدود سه هزار و 400 ورودی دندانپزشکی و ۱۶ هزار و 500 ورودی پزشکی عمومی به دانشگاه ها خواهیم داشت و برای سه سال آینده همین آمار پذیرش خواهند شد اما رشدی نخواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر برای رشته دندانپزشکی کمبود استاد و یونیت داریم و هنوز اقداماتی در این زمینه انجام نشده است.
حسینی در پاسخ به کمبود پزشک تصریح کرد: حدود 100 هزار پزشک عمومی در سایت سازمان نظام پزشکی و حدود ۹۰ هزار پزشک عمومی نیز در حال تحصیل هستند که همین تعداد از میزان شاخص برنامه هفتم بالاتر است.
وی در پاسخ به این پرسش که توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست، گفت: فارغ التحصیلان پزشکی با توجه به شرایط اقتصادی ایجاد شده حاضر به طبابت در مناطق مختلف نیستند.
وی تصریح کرد: البته دولت بودجه خوبی برای به کارگیری پزشک عمومی در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع پیشنهاد کرد که پس از اعلام آن ، استقبال خوبی را شاهد خواهیم بود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت جایگاه ایران در تولید مقالات هوش مصنوعی رتبه دوم در منطقه بیان کرد و یادآور شد: هوش مصنوعی آینده علم در دنیا است و دانشگاه های علوم پزشکی اهداف مشخصی را در تکنولوژیهای نو در آموزش دارند و بحث هوش مصنوعی در برنامه های تحول آموزش پزشکی نیز پیگیری می شود تا از این روش ها در حوزه آموزش کار کنیم.
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید