• 1399/04/01 - 10:48
  • - تعداد بازدید: 3
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZsUVo

4 اصل مهم در غذا خوردن مردان بعد از 50سالگي

يکي از مواردي که در علوم تغذيه‌ سراسر جهان در تغذيه مردان مورد توجه قرار مي‌گيرد، اصول تغذيه مردانه بعد از 50 سالگي است. از آنجايي که پس از 50 سالگي متابوليسم بدن دستخوش تغييراتي مي‌شود و معمولا ميزان فعاليت روزانه افراد (خصوصا آقايان) تا حد قابل‌توجهي پايين مي‌آيد، ضروري است همه آقايان بعد از 50 سالگي، 4 اصل ساده اما مهم را در رژيم روزانه‌شان رعايت کنند.

يکي از مواردي که در علوم تغذيه‌ سراسر جهان در تغذيه مردان مورد توجه قرار مي‌گيرد، اصول تغذيه مردانه بعد از 50 سالگي است. از آنجايي که پس از 50 سالگي متابوليسم بدن دستخوش تغييراتي مي‌شود و معمولا ميزان فعاليت روزانه افراد (خصوصا آقايان) تا حد قابل‌توجهي پايين مي‌آيد، ضروري است همه آقايان بعد از 50 سالگي، 4 اصل ساده اما مهم را در رژيم روزانه‌شان رعايت کنند.
به نقل از بهداشت نيوز دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اين مساله گفت: در سن 50 سالگي مردان با کاهش متابوليسم، کاهش فعاليت فيزيکي و مقاومت بيشتر به انسولين مواجه هستند، از اين رو اگر عادت داشتند در وعده صبحانه يک تکه کيک، شيريني يا کلوچه همراه چاي مصرف کنند،‌ بايد بدانند اين کار بعد از 50 سالگي اصلا برايشان مجاز نيست. 
وي افزود: در اين سن و چنين عادتي مي‌تواند علاوه بر ايجاد خطر افزايش وزن، احتمال ابتلا به بيماري ديابت نوع2 را هم در شما بالا ببرد بنابراين به‌جاي اين کار بهتر است مقداري شير با غلات صبحانه يا يک عدد تخم‌مرغ آبپز يا حتي يک لقمه نان و پنير همراه با يک نوع مغز يا دانه خام مصرف کنند. اين کار به پيشگيري از تحليل عضلاني ناشي از افزايش سن هم کمک مي‌کند. 

اين متخصص تغذيه با بيان اينکه در اين سنين بايد مصرف گوشت‌ قرمز بسيار محدود شود، گفت: اگر تا امروز هفته‌اي 2 يا 3 وعده گوشت قرمز مصرف مي‌شده، بهتر است پس از 50 سالگي اين ميزان مصرف به يک بار در هفته محدود شود، زيرا چربي‌هاي اشباع موجود در گوشت قرمز به‌دليل افت متابوليسم بعد از 50 سالگي مي‌توانند با سرعت بيشتري زمينه ابتلا به گرفتگي عروق و سکته‌هاي قلبي را فراهم کنند. در عوض بهتر است به‌جاي گوشت قرمز، حجم بيشتري از ماهي‌ها يا گوشت سينه ماکيان را در رژيم غذايي خود بگنجانند. 

دکتر وفا همچنين تاکيد کرد: از آنجايي که خطر ابتلا به سرطان‌هاي گوارشي (خصوصا سرطان روده بزرگ) همراه با افزايش سن بيشتر مي‌شود به تمامي آقايان توصيه مي‌شود بعد از 50 سالگي مصرف انواع فراورده‌هاي گوشتي (سوسيس، کالباس، همبرگر، ناگت و...) را به 2 يا 3 بار در طول سال محدود کنند و همين ميزان مصرف محدودشده را نيز همراه با سبزي‌هاي فراوان و آب‌ميوه‌هاي طبيعي مصرف کنند. 
 دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران درنهايت خاطرنشان کرد: بعد از 50 سالگي به‌دليل افزايش خطر ابتلا به کلسترول، فشارخون و بيماري‌هاي قلبي، بهتر است مصرف چربي‌هاي ترانس و اشباع در رژيم روزانه مردان تا حد چشمگيري کاهش پيدا کند و به‌جاي آن از چربي‌هاي مفيد استفاده شود. براساس اين جايگزيني بايد لبنيات پرچرب، انواع پنيرهاي فراوري‌شده (چدار، موزارلا، پارمسان و...)، کره، روغن حيواني، فست‌فودها و... جاي خود را براي هميشه به روغن زيتون، روغن‌هاي گياهي، لبنيات بدون چربي و مغزدانه‌هاي خام بدهند.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326637
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم