• 1401/01/17 - 07:57
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZtbVo

علائم و توصيه هاي مهم براي واکسيناسيون سرخک کودکان

علائم و توصيه هاي مهم براي واکسيناسيون سرخک کودکان


مدير گروه تخصصي پيشگيري بيماري هاي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تشريح علائم بيماري سرخک به توصيه هاي مهم واکسيناسيون کودکان براي اين بيماري حاد ويروسي پرداخت.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر علي گل محمدي؛ مدير گروه تخصصي پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: با توجه به افزايش بروز سرخک در کشور به دليل شرايط اين بيماري در کشور افغانستان از شهروندان ايراني و اتباع دعوت مي شود که اگر کودک زير ? سال دارند و به هر دليلي واکسيناسيون کودک آنها به تعويق افتاده حتما براي تکميل واکسيناسيون سرخک به مراکز جامع سلامت، پايگاهها و خانه هاي بهداشت مراجعه کنند.
وي با بيان اينکه سرخک يک بيماري حاد ويروسي است و از طريق قطرک هاي تنفسي منتقل مي شود، افزود: ميزان سرايت اين بيماري در حدي است که اگر فرد مبتلا ?? دقيقه در اتاق بسته اي باشد و فردي که ايمني کافي ندارد،  ? دقيقه بعد از خروج بيمار وارد همان اتاق شود، ممکن است به بيماري مبتلا شود.
گل محمدي يادآور شد: دوره نهفتگي بيماري سرخک حدود ? هفته است و پس از اين مدت، علائم بيماري با تب ظاهر مي شود و با بي حالي و بي اشتهايي ادامه مي يابد.
وي گفت: بايد توجه داشت که تب مي تواند، بيشتر شود تا جايي که به ?? درجه هم برسد؛  بعد از يک دوره تب سه تا چهار روزه علايم ديگري هم ظاهر مي شود که مهم ترين آن دانه هاي قرمز رنگي است که از صورت و گردن شروع و به پايين بدن منتشر مي شوند.
گلمحمدي با اشاره به دوره پنج روزه ظاهر شدن اين دانه هاي قرمز رنگ روي بدن، خاطرنشان  کرد: دو تا سه روز اول که دانه ها ظاهر مي شود، تب نيز هنوز ادامه دارد به همين دليل علامت اصلي که براي تشخيص اين بيماري کمک مي کند، تب و بثورات قرمز رنگ سطح پوست هستند.
مدير گروه تخصصي پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود: بيماري سرخک مي تواند با علائم تنفسي، سرفه و آبريزش بيني و قرمز شدن مخاط چشم هم همراه باشد و در موارد شديد منجر به مرگ هم بشود.
به گفته وي در موارد همه گيري بيماري ممکن است بين يک تا پنج درصد مرگ در بيماران رخ دهد و افرادي که ضعف سيستم ايمني و يا سوء تغذيه دارند، بيشتر به عوارض سرخک مبتلا مي شوند.
گلمحمدي با بيان اينکه سرخک به درمان دارويي ويژه نياز ندارد و پيشگيري از آن بسيار راحت است، ادامه داد: سرخک واکسن موثري دارد که در کشور ما به شکل واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکيبي عليه بيماري هاي سرخک، سرخجه و اوريون است، استفاده مي شود.
وي افزود: اين واکسن در دو نوبت در سن ?? و ?? ماهگي به کودکان تزريق مي شود. افرادي که در جريان يک همه گيري در معرض بالاي ابتلا به بيماري سرخک باشند، ممکن است به عنوان دوز تکميلي لازم باشد، واکسن دريافت کنند.
مدير گروه تخصصي پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران تاکيد کرد: واکسيناسيون براي همه افراد شامل شهروندان ايراني و اتباع خارجي رايگان است و همه کودکان بايد دو نوبت واکسن سرخک را دريافت کرده باشند.
وي افزود: پس اگر در هر سني متوجه شديد واکسيناسيون فرزندتان کامل نيست، فارغ از مليت خود به نزديک ترين مرکز جامع سلامت، پايگاه يا خانه بهداشت مراجعه و واکسن کودک خود را به صورت رايگان تزريق کنيد.
پايان مطلب//



 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327778
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم