• 1402/06/09 - 06:20
  • - تعداد بازدید: 182
  • - تعداد بازدیدکننده: 174
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zv4c
پرونده ویژه سلامت در اربعین/5

توصیه‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین

چگونگی جلوگیری از کمبود آب بدن، تنظیم مدیریت اجتماعات و مصرف آب معدنی مخلوط با داروی (او آر اس) از مهمترین توصیه‌های معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام برای پیاده روی اربعین است.

دکتر علی نیکونهاد در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در زمینه توصیه‌های بهداشتی به زائرین اربعین عنوان کرد: نخستین مسئله بحث گرمازدگی و نیاز به آب است، بنابراین احساس ضعف زائرین مهم است. این مسئله از مهمترین مشکلات در دو دهه آینده خواهد بود. زیرا در 20 سال آینده، مراسم اربعین را در فصل تابستان و هوای بسیار گرم جنوب و غرب ایران و کشور عراق خواهیم داشت.

 

وی ادامه داد: بنابراین افراد برای مدیریت اجتماعات باید حرکت خود را به صورتی تنظیم کنند که در طول یک هفته جمعیت انبوهی وارد مسیرهای اصلی نشود و به مانند مراسم حج نیاز است تا کاروان‌ها منظم شوند، به طور مثال روزانه 50 تا 60 هزار نفر وارد مرز مهران شوند و نباید به یکباره 100 تا 200 هزار نفر وارد این مرز شوند.

 

نیکونهاد در زمینه اعزام زائرین بدحال اربعین از سوی اورژانس نیز توضیح داد: در وهله نخست باید کاری انجام داده شود که افراد نیاز به اورژانس پیدا نکنند، از جمله باید سیستم‌های سرمایشی در مرزها تقویت شود، کما اینکه هزینه‌بر نیز است و پیشنهاد بنده این است که از اسپری آب بر روی سقف‌ها با لوله در فضای باز به‌وسیله پمپ‌ها آب‌پاشی شود، این کار باعث خنک سازی شده و از گرمازدگی جلوگیری می‌کند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه پیشنهادات خود به مصرف آب معدنی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد می‌شود در وهله نخست آب به مقدار نیاز در هوای گرم مصرف شود، همچنین در بطری‌های آب از قرص‌های ORS استفاده شود، زیرا این دارو به مانند سرم تراپی عمل می‌کند و از گرمازدگی و عفونت روده‌ها می‌کاهد.

 

نیکونهاد با اشاره به مشکلات زیرساخت‌های بهداشتی در کشور عراق خاطرنشان کرد: در داخل کشور نیز باید کاروان‌ها از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی به درستی آموزش داده شوند و یا در خروجی شهرها به مسافران در اتوبوس‌ها با روش‌های مختلف تبلیغاتی در کمترین زمان ممکن آموزش خودمراقبتی ارائه شود.

 

گفتنی است، سومین کنگره بین المللی سلامت در اربعین در تاریخ 11 تا 13 مرداد با تمرکز بر مباحث بهداشتی، پیشگیری و درمان زائرین پیاده روی اربعین در سال 1402 با محوریت موضوعات علمی و پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 19581
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید