• 1399/05/11 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZvVVo
سياره اي سالم؛ با حمايت از تغذيه با شير مادر

شير مادر، غذاي تجديد پذير طبيعي و از نظر محيط زيست ايمن و سبز است

  

  اين روزها يادآور خاطره نشستي است که سي سال پيش يعني در سال ???? در سپال دگلي اينوچنتي برگزار شد. دست اندرکاران سلامت سي و دو کشور جهان در اين شهر ايتاليايي جمع شدند تا در دوراني که کارخانه هاي توليد شيرهاي مصنوعي براي اقزايش توليد و فروش محصولاتشان تلاش مي کردند، با صدور بيانيه اي که به «اعلاميه اينوچنتي» معروف شد، بر اهميت تغذيه کودک با شير مادر تاکيد کنند.
انتخاب يکم تا هفتم آگوست به عنوان هفته جهاني «تغذيه با شير مادر» را نيز از نتايج اين نشست است. از آن سال به بعد سعي شده تا در اين هفته از جنبه هاي مختلف اهميت تغذيه کودک با شير مادر، به مردم يادآوري شود. 
دست اندرکاران سلامت امسال نيز در اين هفته جهاني با شعار «سياره اي سالم؛ با حمايت از تغذيه با شير مادر» به مزاياي زيست محيطي تغذيه با شير مادر توجه دارند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر عليرضا بحرالعلوم؛ رييس گروه سلامت و نوزادان و کودکان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به شعار هفته جهاني با شير مادر در سال ???? گفت: با توجه به اينکه مزاياي زيست محيطي تغذيه با شير مادر در طول سالهاي گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته، شعار سال جاري فرصتي براي جبران اين غفلت فراهم مي کند.
وي افزود: شعار هفته جهاني تغذيه با شير مادر در سال ???? به تأثير تغذيه شيرخواران بر تغييرات آب و هوايي و محيط زيست و همچنين ضرورت حفظ، ترويج و حمايت از تغذيه با شير مادر در راستاي سلامت کره خاکي و ساکنان آن مي پردازد.
دکتر بحرالعلوم با بيان اينکه تغذيه با شير مادر نمونه بارزي از ارتباط عميق بين سلامت انسان و اکوسيستم هاي طبيعت است، ادامه داد: موضوع شعار امسال بر اساس اهداف توسعه پايدار تنظيم شده که ارتباط بين تغذيه با شير مادر و تغييرات آب و هوايي و محيط زيست را برجسته مي کند.
وي گفت: تغذيه با شير مادر، غذاي تجديد پذير طبيعي و از نظر محيط زيست ايمن و سبز است زيرا بدون آلودگي، توليد زباله و نياز به بسته بندي توليد شده و در اختيار کودک قرار مي گيرد اما تغذيه مصنوعي ردپاي قابل توجه زيست محيطي را به همراه دارد که منجر به کاهش منابع طبيعي، تخريب محيط زيست و انتشار گازهاي گلخانه اي مي شود که باعث گرم شدن زمين و تغييرات آب و هوايي مي شود.
رييس گروه سلامت و نوزادان و کودکان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران در ادامه با اشاره به توجه دين اسلام به اهميت شير مادر در تغذيه کودک، اظهار کرد: در قرآن هفت قانون درمورد شيردهي به کودک ذکر شده و خداوند يکي از اموري  که براي مادر به عنوان اصل قرار داده، شير دادن به فرزندش است.
 وي با بيان اينکه بر اساس همين توصيه هاي قرآني، مرد نيز موظف است، همسرش را در دوران شيردهي حمايت کند، افزود: زن در دوران شيردهي به کالري بيشتري حتي نسبت به دوران بارداري نياز دارد.
دکتر بحرالعلوم با اشاره به ارتباط عاطفي مادر و کودک در هنگام شيردهي به ويژه در بدو تولد، گفت: در بيمارستان هاي دوستدار کودک حتي اگر زايمان سزارين هم باشد، همان لحظه بايد اين ارتباط برقرار شود و نوزاد اولين شير را در بدو تولد بخورد.
وي با بيان اينکه دو سال ابتدايي مهم ترين سالهاي شکل گيري شخصيت روحي و رواني انسان است، افزود: کودک با شير خوردن از پستان مادر، گوش خود را در کنار قلب قرار مي دهد و با شنيدن صداي ضربان قلب او، احساس آرامش مي کند.
وي خاطر نشان کرد: احتمال ابتلا به عفونتها و همچنين انواع آلرژي ها در کودکاني که شير مادر  مي خورند، در مقايسه با کودکاني که شير خشک مصرف مي کنند، کمتر است.
دکتر بحرالعلوم با بيان اينکه شير مادر اگر به اندازه کافي باشد، مي تواند تمام نيازهاي کودک را تامين کند، افزود: تا شش ماهگي شير مادر به تنهايي براي نوزاد کفايت مي کند اما بعد از شش ماهگي غذاي کمکي بايد به کودک داده شود.
وي ادامه داد: برخي مواد غذايي مانند آبگوشت و دنباليچه گوساله باعث افزايش شير مادر مي شوند. البته مکيدن نوزاد هم اگر درست انجام شود باعث آزاد شدن هورمون اکسي توسين شده و شير مادر را زياد مي کند.
دکتر بحرالعلوم خاطرنشان کرد: توصيه ما به مادراني که حتي دچار عفونتها و التهاب نوک پستان مي شوند، اين است که شير خود را بدوشند و نگذارند جريان شير قطع شود.
 وي همچنين يادآورد شد: مادراني که براي حفظ تناسب اندام از شير دادن به نوزاد خود امتناع مي کند، بدانند که شيردهي احتمال بروز سرطان سينه را به شدت کاهش مي دهد. بنابراين نه سلامت کودک  و نه سلامت خود را فداي تناسب اندامتان  نکنيد.
رييس گروه سلامت و نوزادان و کودکان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان از قعاليت مطلوب اتاق هاي مشاوره شيردهي در مراکز بهداشت و اتاق هاي شيردهي در بيمارستان ها خبر داد و افزود: هر مادري که در حال دريافت خدمات دوران بارداري است، مي تواند آموزش هاي لازم را براي شيردهي در مراکز بهداشت دريافت کند. همچنين بيمارستان هاي دوستدار کودک نيز موظف هستند، اتاق هاي شيردهي را حتما داشته باشند.
وي عملکرد بانک شير بيمارستان شهيد اکبرآبادي را نيز موفق ارزيابي کرد و گفت: بانک شير اين بيمارستان دومين بانک شير کشور بود که در سال گذشته راه اندازي شد و اکنون در کشور ?? بانک شير در کشور وجود دارد.

خبر : دزفولي
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326697
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم