عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران توصیه کرد:
فواید اسفناج در تابستان/ شیوه مصرف صحیح این سبزی پرخاصیت
پزشک متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح فواید و نکات مهم مصرف اسفناج در فصل گرما پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، دکتر مریم تقوی با اشاره به ریشه ایرانی اسفناج و کاربردهای آن در سفره غذایی، درخصوص انتخاب و شستشوی صحیح این سبزی عنوان کرد: اسفناج، بهعنوان یکی از سبزیجات با طبع خنک، مناسب برای مصرف در فصل گرما است. در انتخاب اسفناج باید به تازگی، جوان بودن و کوتاه بودن ساقههای آن دقت کرد. شستشوی صحیح سبزیجات، بهویژه اسفناج، ضروری است. ابتدا باید سبزی را در آب گذاشت تا گل و لای آن جدا شود، سپس با مایع ظرفشویی و محلول ضدعفونیکننده شسته شود.
تقوی به ارزش غذایی بالای اسفناج اشاره کردند و افزود: اسفناج منبع غنی از مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانها است که در جلوگیری از پیری، کاهش عملکرد سلولهای مغزی و محافظت از سلولهای بدن در برابر بدخیمی نقش دارد. همچنین، این سبزی میتواند به تنظیم قند و چربی خون کمک کند."
با این حال، وی به نکاتی درخصوص مصرف اسفناج نیز اشاره کرد و گفت: نیترات بالای اسفناج میتواند مشکلساز باشد، بنابراین مصرف زیاد آن توصیه نمیشود. همچنین، اگزالات موجود در اسفناج میتواند جذب کلسیم و آهن را کاهش دهد، بنابراین بهتر است اسفناج با لبنیات مصرف نشود. افرادی که مشکلات تیروئید، اسید اوریک بالا و سنگ کلیه دارند، باید مصرف اسفناج را محدود کنند.
تقوی همچنین به نکات مهمی در مورد مصرف اسفناج تازه اشاره کرد و افزود: اسفناج تازه منبع خوبی برای ویتامین C است و نسبت به سایر سبزیجات کمتر نفخ ایجاد میکند. این سبزی دارای مزاج سرد و تر است و میتواند در کاهش حرارت بدن، عطش و التهابات پوستی مفید باشد. اسفناج غنی از ویتامین K است و افرادی که از ضدانعقادها استفاده میکنند باید در مصرف آن احتیاط کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اسفناج دوباره گرمشده یا فریز شده، سرطانزا نیست، اما آنتیاکسیدانهای آن کاهش مییابد که میتوان با افزودن کمی لیموترش تازه یا فلفل دلمهای این کاهش را جبران کرد.
کپی لینک کوتاه: