• 1402/07/23 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 189
  • - تعداد بازدیدکننده: 159
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZjWc
با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد

افتتاح نخستین مرکز جامع فناوری و نوآوری توانبخشی کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران

نخستین مرکز جامع فناوری و نوآوری توانبخشی کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس و معاونین این دانشگاه و خیرین سلامت افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاح نخستین مرکز جامع فناوری و نوآوری توانبخشی کشور که با حضور دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران به همراه معاونین و مدیران ارشد این دانشگاه و خیرین سلامت برگزار شد، از راه اندازی این مرکز به عنوان یک فرصت مناسب برای همکاری بین رشته‌های مهندسی و پزشکی از جمله توانبخشی یاد کرد.


وی ادامه داد: برخلاف رشته‌های پزشکی که با مردم ارتباط دارند برخی رشته‌ها و آموزش علمی با وجود اینکه دارای اساتید شایسته است ولی برای ایجاد این رشته‌ها در زمینه شغل فارغ‌التحصیلان و بازار اقتصادشان فکری نشده است، ولی خوشبختانه رشته‌های سلامت از جمله توانبخشی با زندگی مردم سروکار دارد و تا بشر زنده است فرصت کار و خدمت و ارتقای بازار کار و اقتصاد وجود دارد، درحالی‌که رشته‌های غیرپزشکی به سختی می‌توانند با جامعه پیوند ایجاد کنند.


دهقانی فیروزآبادی با اشاره به بحث افزایش جمعیت سالمندی در کشور که ارتباط ویژه ای با خدمات توانبخشی نیز دارد، گفت: راه اندازی مرکز جامع فناوری و نوآوری در توانبخشی، فرصتی اختصاصی و استثنایی برای خدمت بیشتر به مردم خواهد بود. در ایران حوزه‌های علمی بسیاری وجود دارد ولی در 4 - 5 دهه اخیر، حوزه سلامت و درمان ایران در دنیا مطرح شده است.


وی ادامه داد: همچنین با توجه به تغییر نسل دانشگاه‌ها، رشد نیروی انسانی توانمند و دانش آموخته و تحولات بازار، فرصتی به وجود آمده که شاهد تحولات جدی، به ویژه با همکاری‌های میان‌رشته‌ای در حوزه سلامت و توان‌بخشی باشیم. در پژوهشگاه و دانشگاه‌های فنی-مهندسی، دانشجویانی هستند که مایل هستند محصولی تحول آفرین و همگرا در تعامل با سایر رشته‌ها را رقم بزنند. براین اساس آماده‌ایم تا از این جنس همکاری‌ها و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای شکل‌گیری این تعاملات، حمایت شود

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر همکاری بین رشته‌های مهندسی و پزشکی که باعث تولید محصولاتی براساس نیاز جامعه می‌شود، افزود: چنین مراکز نوآوری جدید و شیک در فضایی بالغ بر 1500 متر فقط نباید صرفا در یک ساختمان شیک خلاصه شود، بلکه باید در فاز تکمیلی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا پایان این دولت، یک اتاق نمونه سازی سریع نیز ایجاد شود تا توسعه برای تولید محصولات نیازمحور و رسیدن به ابعاد نیمه صنعتی، فراهم شود.


وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم در سال‌های اخیر توجه به خلق آفرینش فناوری کمتر بوده و بیشتر از فناوری‌ها استفاده شده است، بنابراین در برنامه هفتم توسعه از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه ریزی برای تاسیس 6 مرکز آفرینش فناوری پیش بینی شده است و براین اساس مصوب شد تا یکی از این مراکز به مرکز آفرینش فناوری‌های مغز اختصاص یابد، براین اساس با توجه به جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، این دانشگاه در این زمینه پرچمداری کند تا به زودی شاهد افتتاح مرکز آفرینش فناوری یا نشنال لب با هدف توسعه محصولات پیشرفته و همگرا در منطقه باشیم.


راه‌اندازی مرکز نوآوری توانبخشی برای کاهش معلولیت در کشور


در ادامه این مراسم دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به همزمانی افتتاح این مرکز نوآوری با روز عصای سفید در دانشکده توانبخشی این دانشگاه که خواستگاه توانبخشی کشور است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران به همراه دانشگاه علوم پزشکی تهران براساس رتبه بندی بین المللی تایمز در جایگاه 600 تا 800 جهان قرار دارد و در رتبه بندی مسئولیت پذیری در حوزه بهداشت در سال 2022 از میان یک هزار و 101 دانشگاه در بین 96 کشور رتبه نخست جهان را کسب کرد.


وی ادامه داد: دانشکده توانبخشی نیز دارای رتبه نخست کشور است و در سال جدید نیز رتبه نخست کشور را کسب کرده است، جایگاه توانبخشی کشور به صورتی است که نه فقط برای داخل کشور؛ بلکه باید در حوزه بین المللی سازی دانشگاه نیز نقش ایفاء کند که یکی از شاخص‌ها تعداد و پذیرش دانشجویان خارجی است تا مرجعیت علمی دنیا نیز کسب شود.


پازوکی در ادامه به بحث‌های دیگری از جمله گسترش زمینه‌های استفاده از هوش مصنوعی براساس تاکیدات رهبری برای رسیدن به جایگاه 10 کشور تراز در حوزه هوش مصنوعی پرداخت و گفت: برای خلق ثروت یکی از زمینه‌ها حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است تا در کنار رفع نیازهای داخلی بتوان همانند دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه هاروارد که سالانه بیش از 12 میلیارد دلار درآمد زایی دارد به خلق ثروت دست یافت

وی با اشاره به نقش دانشکده‌ها در زمینه‌های مهم کشور از جمله مباحث جمعیتی و شبکه‌های بهداشت افزود: در دانشگاه نباید صرفا یک متخصص و عالم تربیت شود بلکه باید فارغ التحصیلان فرهیخته مزین به اخلاق الهی تربیت شوند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نهایت با قدردانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهرداری و خیرین برای راه اندازی مرکز جامع فناوری و نوآوری در توانبخشی و سالن همایش دکتر کنزی خاطرنشان کرد: 15 درصد جمعیت ایران دچار معلولیت‌های خفیف و شدید هستند که جمعیتی بالغ بر 12 میلیون نفر می‌شود که امیدواریم راه‌اندازی چنین مراکز نوآوری به کاهش آمار معلولیت‌ها کمک کند.

دانشکده توانبخشی در 5 سال اخیر رتبه نخست ایران بوده است


در ادامه این نشست دکتر اسماعیل ابراهیمی تکامجانی رئیس دانشکده توانبخشی عنوان کرد: 50 سال از تاسیس دانشکده توانبخشی می‌گذرد و هم اکنون این دانشکده در رتبه نخست کشور قرار دارد و همه رشته‌های توانبخشی نیز در این دانشکده آموزش داده می‌شود. این دانشکده همیشه سعی کرده که در اوج خدمت بوده و بهترین فارغ التحصیلان و اساتید رشته توانبخشی برای این دانشکده بوده که تعداد قابل توجه ای از آنان نیز مسئولیت‌های مهم در کشور دارند.

وی با تشریح توضیحاتی برای راه اندازی نخستین مرکز جامع فناوری و نوآوری در توانبخشی که در ساختمان قدیمی دانشکده توانبخشی ساخته شده است، ادامه داد: ساخت این مرکز در دوره مدیریت دکتر سورنا ستاری معاون پیشین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع شد که خوشبختانه همزمان با روز عصای سفید و پنجاهمین سالروز تاسیس دانشکده توانبخشی؛ افتتاح آن محقق شد.

ابراهیمی همچنین به راه اندازی سالن همایش دکتر کنزی با حمایت خیرین پرداخت و خاطرنشان کرد: دانشکده توانبخشی در طول 5 سال گذشته در جایگاه نخست کشور بوده و این جایگاه دانشکده در کسب رتبه دوم دانشگاه علوم پزشکی ایران در جایگاه علم سنجی از سوی وزارت بهداشت نیز موثر بوده است.

 تکمیل زنجیره تامین توانبخشی در راستای افزایش سن سالمندی


همچنین در افتتاح نخستین مرکز جامع فناوری و نوآوری در توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر حسین سلمانی مدیر عامل صندوق پژوهش و فن آوری تجهیزات پزشکی نیز عنوان کرد: در زنجیره تامین این صندوق، جای حوزه توانبخشی خالی بود و با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی این مرکز نوآوری محقق شد تا در این زنجیره تامین بتوان از شرکت‌های دانش بنیان و اساتید این رشته حمایت بیشتری صورت پذیرد زیرا این حمایت با توجه به افزایش سن سالمندی در ایران بسیار موثر خواهد بود.


گفتنی است در این مراسم، عاشق نژاد به نمایندگی جمعی از خیرین و گروه صنایع گیتی پسند به تشریح کمک‌های خیریه از سوی موسسه "میراث صنعتی ناصر" براساس وصیت کارآفرین برتر کشور زنده یاد "حاج ناصر جنتی" برای ساخت مدرسه، بیمارستان و همچنین سالن همایش دکتر کنزی در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اهداف نشر علم و آموزش پرداخت.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,علمی-آموزشی
  • کد خبر : 21337
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید