تصویربرداری مولکولی در خدمت تشخیص و درمان هدفمند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تصویربرداری مولکولی در دنیای پزشکی موجب میشود تا با بررسی عملکرد سلولها و ردیابی مولکولها، تشخیص و درمان هدفمند بیماریها امکان پذیر شود.

به گزارش روابط عمومی دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر داوود احمدوند در کارگاه علمی «کاربردهای تصویربرداری سلولی و ملکولی در تشخیص و درمان سرطان» با اشاره به بینرشتهای بودن تصویربرداری مولکولی، عنوانکرد: این رشته با تمرکز بر حوزههای نانومدیسین، رادیولوژی و ایمونولوژی، تلاش دارد رویکردی نو در تشخیص و درمان بیماریها ارائه دهد.
وی با بیان اینکه تمرکز اصلی در آینده بر سیستمهای مولکولی و تشخیص اختصاصی بیماریها خواهد بود، افزود: تصویربرداری مولکولی به بررسی اتفاقات سلولی و مولکولی در اعضای زنده کمک میکند و نقش مهمی در تشخیص و مدیریت بیماریها دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران توسعه پروپهای جدید با فناوریهای نوین برای تصویربرداری بهتر، یافتن داروها و روشهای درمانی جدید و مانیتورینگ درمان را از جمله کاربردهای کلیدی این رشته برشمرد و گفت: مانیتورینگ پیوند سلولهای بنیادی و بررسی اثرات ژندرمانی در بیماریهایی نظیر سرطان نیز نمونههایی دیگر از این کاربردها هستند.
وی همچنین به کاربرد تصویربرداری مولکولی در ارزیابی روشهای نوین درمانی مانند ایمونوتراپی اشاره کرد و گفت: تصویر سازی از فرآیندهای داخل سلولی و رصد دقیق نانوذرات موجب درک بهتر عملکرد سلول و رخدادهای سطح سلولی شده و امکان توسعه روشهای درمانی هدفمندتر و موثرتر را فراهم میسازد.
احمدوند گفت: یکی دیگر از کاربرد تصویربرداری مولکولی در ردیابی ژنهای اصلاحشده و ارزیابی هایپوکسی تومور است که این روش به ارزیابی اثربخشی روشهای درمانی و پیشبینی پاسخ تومور به درمان کمک می کند.
وی به اهمیت تصویربرداری پیشبالینی در توسعه داروها نیز پرداخت و افزود: تصویربرداری ملکولی در ارزیابی داروها قبل از ورود به فاز انسانی از حیوانات کوچک مانند موش نیز کاربرد دارد.
مدیرگروه علوم و فناوری های تصویربرداری پزشکی و ملکولی دانشکده فناوری های نوین پزشکی در پایان با اشاره به پروژه تحقیقاتی در حال انجام برای تشخیص زنده سرطان در محل با استفاده از لیزر اسپکل ایمیجینگ (Laser Speckle Imaging)، گفت: امیدوارم با توسعه این روش، امکان تشخیص سرطان در محل و انتخاب روش درمانی مناسب بدون نیاز به بیوپسی فراهم شود.
گفتنی است، کارگاه علمی کاربردهای تصویربرداری سلولی و ملکولی در تشخیص و درمان سرطان پنج شنبه 28 فروردین 1404 در دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشکاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
نظر دهید