• 1403/08/20 - 10:59
  • - تعداد بازدید: 574
  • - تعداد بازدیدکننده: 459
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
  • /ZacEo
با حضور وزیر بهداشت؛

آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد

آیین معارفه دکتر نادر توکلی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران و تکریم دکتر عبدالرضا پازوکی با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و با حضور روسای نظام پزشکی و نظام پرستاری و جمعی از نمایندگان مجلس و شخصیت‌های کشوری و اساتید مطرح پزشکی و علمی کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر محمدرضا ظفرقندی در آیین تکریم دکتر عبدالرضا پازوکی و معارفه دکتر نادر توکلی سرپرست جدید این دانشگاه در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی تهران با قدردانی از زحمات دکتر پازوکی که سال‌ها در این دانشگاه معلمی کردند و سه سال نیز مسئولیت این دانشگاه بودند، عنوان کرد: خداقوتی نیز به دکتر توکلی که از فرزندان این دانشگاه است می‌گویم که مسئولیت جدید این دانشگاه را پذیرفتند.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: این ایام فرصت مغتنمی است و باید دو کار بزرگ پیشرفت علم، آموزش و پژوهش و همچنین تسکین آلام بیماران و مردم انجام شود که البته شاید فرمان این کار در دست دکتر توکلی باشد، ولی کار اصلی را باید بدنه و نیروهای دانشگاه از بهورز و پرستار تا اساتید دانشگاه انجام دهند.

 

ظفرقندی با بیان اینکه در نظام سلامت، شبکه ارزشمند بهداشت و درمان فعالیت دارد، افزود: کمتر جایی در کشور است که شبکه ای وسیع و گسترده همانند شبکه بهداشت و درمان داشته باشد و از این ظرفیت باید در تحقق جوانی جمعیت بیشتر استفاده کنیم تا شاهد جوانی، رونق تولید، نشاط و زندگی در کشور باشیم.


وی اساس و پایه دانشگاه و سلامت را نیروی انسانی دانست و با تاکید بر تکریم نیروی انسانی، گفت: احترام و شنیدن دغدغه ها و مشکلات نیروها از دورترین نقطه هر دانشگاه که بهورز است تا اساتید، پرستاران و همه اقشار دانشگاه مهم است و تا حد امکان باید مشکلات آنها برطرف شود، البته به دلیل محدودیت های کشور ممکن است برخی خواسته ها قابل تحقق نباشد که باید توضیحات لازم ارائه شود اما خیلی از کارها قابل انجام است.


وزیر بهداشت تاکید کرد: وقتی می‌شنویم و به این نتیجه می رسیم که مثلا باید میزان اضافه کار پرستاران اصلاح شود، مذاکره و رایزنی می کنیم و این مشکل را اصلاح می کنیم و وقتی فکر می کنیم، می شنویم یا در صحبت با دستیاران می بینیم حقوق دستیاران برای زندگی حداقلی، کافی نیست و یا مطالبات چندین ساله آنها برای برخورداری از بیمه و شرایط مطمئن شغلی را می شنویم، به دنبال حل این مشکلات می‌رویم و برخی از آنها قابل انجام است و این موارد در دولت بحث و در مورد آنها تصمیم گیری شد.


ظفرقندی یکی از وظایف روسای دانشگاه‌ها را احترام به نیروهای انسانی و شنیدن مشکلات دانست و گفت: باید سعی کنیم مشکلات این نیروها که ارزشمندترین دارایی هر سازمان و دستگاه اجرایی است را بشنویم و در جهت حل آنها گام برداریم.


وی با تاکید بر اهمیت فعالیت نیروهای انسانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پیشرفت علم، آموزش و پژوهش، اظهار داشت: پیشرفت‌های علمی و دانش از نظر دینی و آموزه های حرفه ای، توقف ناپذیر و بی حد است. بزرگان ما و از جمله حضرت امیرالمومنین(ع) فرمودند که «اگر کسی به من سخنی بیاموزد من را بنده خود کرده است» یا «از گهواره تا گور، دانش بجویید» و یا « کسب دانش کنید ولو در چین باشد». که همه اینها بیانگر ارزش های علم به ویژه در حوزه سلامت است.


ظفرقندی افزود: وقتی دانشجویی را در رشته های علوم پزشکی تربیت می‌کنیم، همانند کاشت یک بذر برای آینده کشور است، چون همین دانشجو در آینده به مردم کشور خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کرده و باعث ایجاد جامعه ای سالم و با نشاط می شود که همه اینها مدیون آموزش است.


وزیر بهداشت فرصت اشتغال و خدمت‌گزاری در حوزه علم و آموزش به ویژه در حوزه سلامت را توفیق الهی دانست و گفت: امکان بزرگی برای ما فراهم شده که آلام، رنج و درد بیماران را کاهش می‌دهیم. وقتی همه تیم سلامت با همدیگر همکاری و یک بیمار را درمان می کنند، ارزش و لذت بزرگی به حساب می آید. خوشبختانه تیم سلامت در عرصه های مختلف، هنرمندی و ایثار و فداکاری را بارها در ایامی همچون دفاع مقدس و همه گیری کرونا در عمل به اثبات رسانده است.


ظفرقندی با بیان اینکه همت و غیرت تیم سلامت کشورمان در دوران همه گیری کرونا در تاریخ ماندگار شد، افزود: این همت و غیرت قابل توصیف نیست. در ایام کرونا حتی برخی خانواده ها از نگهداری بیماران پرهیز می کردند اما کادر سلامت ما داوطلبانه و با عشق خدمت کردند و شهدای زیادی نیز در این عرصه تقدیم کشور شد.


وی با اشاره به حوادث تروریستی اخیر لبنان، گفت: تعدادی از مجروحان برای درمان از لبنان به ایران منتقل شدند و وقتی برای بازدید از وضعیت آنها به مراکز درمانی رفتم دیدم بسیاری از نیروهایی که در این عرصه انسانی حضور پیدا کرده بودند به صورت داوطلبانه کمک می کردند. فعالیت در حوزه سلامت و پزشکی، نعمت و فرصت بزرگی است که در اختیار ما قرار گرفته که باید قدردان این فرصت باشیم. فرصت خدمت و مسئولیت، گذراست بنابراین باید نگاه کنیم که برای فردای کشور و نظام سلامت چه دستاورد و ذخیره ای داشته ایم.


وزیر بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور یاد کرد و گفت: این دانشگاه در برخی عرصه ها در مرزهای علمی کشور و منطقه قرار دارد. به عنوان نمونه در حوزه ارتوپدی، گوش، حلق و بینی و کاشت حلزون کارهای بزرگی در مرزهای علمی در ایران و منطقه در این دانشگاه انجام شده است.


ظفرقندی به 5 میلیون جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه باید نیازهای جامعه را برطرف کند و از سوی دیگر، دانشگاه مسئول علم سیال است چون علم و پیشرفت های آن ثابت نیست و در حوزه پزشکی هر 4 سال یکبار، کتب درسی تغییر می کند و مطالب و روش های جدید در آموزش و درمان ظاهر می شود که ما مسئول به روز کردن آن هستیم.


وی با بیان اینکه وزارت بهداشت به دنبال اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور است، افزود: این تکلیف برنامه هفتم پیشرفت است و باید تلاش کنیم سیستم در مجموعه ما پیاده شود. برای اجرای قوانین بالادستی و سیاست های ابلاغی در اتاق سیاستگذاری و فکر، برای اجرای این تکالیف، برنامه داشته باشیم و امیدواریم نمایندگان مجلس نیز با توجه به فصل بودجه، برای اجرای این برنامه‌ها که سالها در قوانین و اسناد بالادستی تکلیف شده، موفق شویم.

 

وزیر بهداشت با تاکید بر مشارکت همگانی در تحقق جوانی جمعیت در کشور، خاطرنشان کرد: اگر به فکر نباشیم کشور ما به سمت سالخوردگی و فرسودگی پیش می رود. جوانی جمعیت به تنهایی با اقدامات وزارت بهداشت محقق نمی شود بلکه همه نهاده از جمله صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مشارکت کنند.

 

توکلی: دانشگاه علوم پزشکی ایران پیشرو در سلامت برای اعتلای ایران

 

در ادامه دکتر نادر توکلی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اینکه از 23 سال پیش در این دانشگاه از دوره دانشجویی، تخصص، عضو هیئت علمی، پزشک اورژانس و مسئولیت‌های اجرای را گذرانده ام، عنوان کرد: اعتلای دانشگاه با همراهی و همکاری همه نیروهای انسانی و تخصصی دانشگاه محقق می‌شود.

 
توکلی با اشاره به شعار دانشگاه با عنوان دانشگاه علوم پزشکی ایران پیشرو در سلامت - برای اعتلای ایران به تشریح تاریخچه و افتخارات این دانشگاه پرداخت.
 
 
وی با تشریح افتخارات دانشگاه که جدیدترین آن کسب نشان مسئولیت اجتماعی در جشنواره روابط عمومی بود، به راه اندازی آموزش پرستاری و مامایی در کشور غنا اشاره کرد و گفت: از دیگر افتخارات می‌توان به زنجیره دارو در 21 بیمارستان، سفره سلامت برای دانشجویان و نیروهای انسانی و مجامع بیمارستانی که منجر به راه اندازی 800 تخت در حاشیه تهران شد اشاره کرد که این افتخارات می‌تواند به عنوان الگو معرفی شوند.
 
 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه با تشریح تعداد رشته‌های پزشکی و مقاطع تحصیلی در این دانشگاه عنوان کرد: چشم انداز این دانشگاه پیشرو بودن در مقام سه دانشگاه نخست کشور است، براین اساس ایجاد اتاق فکر برای مأموریت‌های دانشگاه برای بهره گیری از خرد جمعی جهت حل مسئله نیز در دانشگاه خواهیم داشت.
 
 
توکلی با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی ایران 9 هزار دانشجو در مقاطع مختلف از جمله 27 رشته تخصصی، 20 رشته فوق تخصصی و 50 رشته فلوشیپ فعالیت دارند، گفت: حدود یک هزار و یکصد عضو هیئت علمی در این دانشگاه فعال هستند و در تربیت نیروهای متخصص مشارکت دارند.
 
 
وی با اشاره به ارزش‌های این دانشگاه که منجر به وفاق ملی خواهد شد، به تشریح 10 محور استراتژی این دانشگاه پرداخت و گفت: از مهمترین برنامه‌های این دانشگاه نیز می‌توان به سه پروژه ملی اشاره کرد از جمله ساخت بیمارستان سوانح سوختگی باب الحوائج که امسال تکمیل و سال آینده افتتاح خواهد شد، همچنین تکمیل ساخت و ساز بیمارستان جدید روانپزشکی ایران با 320 تخت که امسال راه اندازی می‌شود و در نهایت ساخت و تکمیل ساختمان بزرگ دانشگاه که مرکز اصلی آموزش دانشگاه خواهد شد.
 
 
 
توکلی در ادامه با تشریح برخی از مهمترین چالش‌های این دانشگاه به مهمترین برنامه‌های دانشگاه پرداخت و گفت: این دانشگاه در سند چشم انداز خود به دنبال اهدافی از جمله پیشگام تحول آفرین، پاسخگو و تاب آور بودن است.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان به تشریح پیام و انتظارات از نیروهای انسانی و دانشجویان و اساتید این دانشگاه در راستای همراهی و تکریم ارباب رجوع، تقویت خلاقیت‌ها در عرصه دانشجویی و آموزش و ارتباط با بدنه دانشگاه که منجر به تعهد سازمانی شود، تاکید کرد.
 

پازوکی: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به فقیر و ثروتمند در تهران از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

در ادامه این مراسم دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با تشریح دستاوردهای سه سال گذشته این دانشگاه در سطح کشور و منطقه و عرصه بین الملل و کسب رتبه‌های جهانی به شاگردی خود نزد دکتر ظفرقندی در 39 سال قبل و همچنین خاطراتی از دوره رزیدنتی خود به همراه دکتر ظفرقندی در مناطق جنگی دوران دفاع مقدس از جمله منطقه پیرانشهر پرداخت.

 

وی در ادامه به تشریح برخی دغدغه‌های این دانشگاه در عرصه تامین زیرساخت‌ها و تجهیزات اشاره کرد و گفت: در جغرافیایی پوشش خدمات جمعیتی این دانشگاه از ثروتمندترین تا فقیرترین انسانها در تهران زندگی می‌کنند که باید به آنان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شود، به طوریکه شهرستان بهارستان جزو جمعیت‌های فقیر کشور محسوب می‌شود و حمایت بیشتر وزارت بهداشت و شخص دکتر ظفرقندی به این دانشگاه می‌تواند راهگشا باشد.

 

منادی نماینده مجلس: تاکید بر زنجیره آموزش 

 

در ادامه علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز به اهمیت جایگاه آموزش به ویژه در عرصه پزشکی پرداخت و گفت: یکی از دلایل رای اعتماد بنده به دکتر ظفرقندی در مجلس این بود که وزیر بهداشت دولت چهاردهم با وجود جایگاه‌های علمی، پزشکی و اجرایی به جایگاه معلمی خود افتخار می‌کردند.

 

وی با تشریح جایگاه زنجیره آموزش از دوران تحصیل دانش آموزی تا دانشجویی و مقاطع تخصصی؛ تاکید کرد تا روسای دانشگاه‌ها توجه ویژه ای به شرکت‌های دانش بنیان کنند که هم اکنون 10 هزار شرکت دانش بینان در کشور فعال است.

 

همچنین در این مراسم از تلاش‌های دکتر عبدالرضا پازوکی در زمان مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی ایران تقدیر شد و دکتر نادر توکلی به عنوان سرپرست این دانشگاه از سوی وزیر بهداشت به صورت رسمی معارفه شد. گفتنی است، دکتر محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت 19 مهرماه در حکمی دکتر نادر توکلی را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران منصوب کرده بود.

  • گروه خبری : اخبار برتر,دانشجویی,کارکنان
  • کد خبر : 340813
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید