• 1403/11/24 - 20:17
  • - تعداد بازدید: 134
  • - تعداد بازدیدکننده: 118
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZepGo

اتاق فکر دانش اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی ایران راه اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از راه اندازی اتاق فکر دانش اعتیاد خبر داد.

 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر نادر توکلی در افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد با بیان اینکه بحث اعتیاد بحثی چند وجهی است که در کشور درگیر آن هستیم، گفت: دانش اعتیاد در جنبه‌های مختلف نیازمند آموزش و به روز شدن و برگزاری کارگاه‌های مهم در حوزه‌های مختلف است و این همایش سعی دارد تمام جنبه‌های مختلف را مطرح کند.
 
وی با اشاره به  برنامه دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه اعتیاد، ادامه داد: اتاق فکر دانش اعتیاد را در دانشگاه راه‌اندازی خواهیم کرد و دبیرخانه دائمی برای برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و خط مشی‌ها در زمینه مدیریت اعتیاد خواهیم داشت.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه اعتیاد دارای جنبه‌های مختلف است، افزود: در کنار همه موضوعات و مباحث علمی و پیشرفت‌های موجود در سراسر دنیا، توجه به مسائل مهمی همچون اعتیاد که جنبه‌های اجتماعی زیادی را ایجاد کرده و اثرات زیادی را بر سطح اجتماع، خانواده و فرد و سازمان ایجاد می‌کند، نیازمند برنامه منسجم برای پیشگیری و مدیریت است.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری معاونت دانشجویی و مشارکت خود دانشجویان تلاش می‌کنیم که با مساله‌ای به نام اعتیاد در بین دانشجویان مواجه نباشیم.

اعتیاد یکی از سه مشکل اصلی جامعه است

حسین ذوالفقاری نماینده رئیس جمهور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز گفت : در حوزه پیشگیری باید کار بزرگی در کشور انجام شود؛ امروز بر اساس گزارشات مردمی به مراکز پلیس، بحث مواد مخدر و اعتیاد یکی از سه مشکل اصلی مردم است.

وی با اشاره به نقش خیرین در بهسازی مراکز ترک اعتیاد، ادامه داد: به دنبال این هستیم که نقشه تیپ‌هایی را برای مراکز درمان اعتیاد طراحی کنیم و صرفاً اینگونه نباشد که فرد معتاد از خیابان به مراکز انتقال داده شده و سه ماه یا حداکثر ۶ ماه از او نگهداری شود و مجدد به جامعه بازگردد و همان روند گذشته را ادامه دهد. این ظرفیت وجود دارد و دستگاه‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که بازتوانی، مهارت‌ها و اشتغال را برای افراد ایجاد کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: این فرایند از نظر نگارشی به نظر جزو برنامه اول سال ۱۴۰۴ است، اما از نظر اجرایی باید مکان‌های مناسبی تحت عنوان شهرک‌های کوچکی که در بعضی از نقاط دنیا هم تجربه شده، ایجاد کنیم تا صرفاً به منزله یک ندامتگاه و بازداشتگاه توام با درمان ایجاد نشود، بلکه در کنار این موضوع بتوانیم ضممن ایجاد بازتوانی، برگشت‌ناپذیری معتادان را شاهد باشیم.

ذوالفقاری با بیان اینکه امروز شاهد افزایش روش‌های تولید مواد مخدر و به ویژه مواد صنعتی و مواد پرخطر هستیم، خاطرنشان کرد: کشفیات پلیس حاکی از آن است که مواد پرخطر در بیرون از کشور و انتقال آن به داخل کشور زیرزمینی شده است.

اعتیاد عامل 25 درصد آسیب های اجتماعی است

سید جواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی نیز در این مراسم گفت: اعتیاد عامل ۲۵ درصد آسیب های اجتماعی است، از این رو برپایی چنین کنگره هایی می تواند نقش موثری در شناخت پدیده اعتیاد و ارایه راه حل داشته باشد.

وی ادامه داد: آمار اعتیاد در جهان و ایران رو به افزایش است و در ۶ ماهه اخیر اعتیاد به مواد مخدر در دنیا ۲۳ درصد افزایش یافته است.
 
حسینی با ابراز تاسف از اینکه ایران در زمینه کاهش اعتیاد وضعیت بهتری نسبت به دیگر کشورها ندارد از کاهش سن مصرف، تغییر الگوی مصرف از سنتی به روانگردان و افزایش گرایش به مواد صنعتی به عنوان ویژگی های منفی پدیده اعتیاد طی سال های اخیر نام برد.
 
  • گروه خبری : اخبار برتر,علمی-آموزشی
  • کد خبر : 344750
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید