• 1399/12/03 - 12:49
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZMFVo
براي اولين بار در کشور انجام شد

استفاده پژوهشگران دانشگاه ايران از هوش مصنوعي براي آناليز تصاوير OCT آنژيوگرافي چشم

براي اولين بار در کشور انجام شد
استفاده پژوهشگران دانشگاه ايران از هوش مصنوعي براي آناليز تصاوير OCT آنژيوگرافي چشم


پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي ايران براي اولين بار در کشور موفق شدند با روش هاي هوش مصنوعي، تصاويرOCT  آنژيوگرافي چشم بيماران ديابتي را با دقت بالاي ?? درصد آناليز کنند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر رضا مير شاهي؛ فلوشيپ  ويتره و رتين مرکز تحقيقات چشم مجتمع بيمارستاني رسول اکرم (ص)، در گفتگو با روابط عمومي دانشگاه با اعلام اين خبر افزود: نتايج اين پژوهش کاربردي، در مجله Scientific Reports که يکي از مجلات معتبر زير مجموعه Nature است، منتشر شده  و جزو معدود کشورهايي هستيم که توانستيم در زمينه هوش مصنوعي در OCT  آنژيوگرافي، يک مقاله بسيار کاربردي ارائه کنيم.
دکتر مير شاهي با اشاره به پاندمي در حال گسترش ديابت در جهان گفت: يکي از عوارض مهم اين بيماري، آسيب شبکيه چشم ناشي از قند خون بالا يا رتينوپاتي ديابتي است که در صورت بي توجهي، منجر به کوري افراد مي شود و علاوه بر معاينات باليني، روش‌هاي مختلف پاراکلينيک وجود دارد که مي تواند به ما در تشخيص بهتر و دقيق تر اين بيماري کمک کند.
وي با تبيين شيوه کارOCT  آنژيوگرافي شبکيه اظهار کرد: اين روش تصويربرداري، يکي از روشهاي نوين و غير تهاجمي جديد است که با استفاده از امواج نور و بررسي حرکت گلبولهاي قرمز، جزييات عروق شبکيه را نشان مي دهد و اطلاعات مناسبي درباره تشخيص و پيش‌آگهي بيماران ارائه مي کند.
اين استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران، در خصوص چرايي استفاده از هوش مصنوعي براي آناليز تصاوير آنژيوگرافي چشم گفت: با توجه به موج وسيع ديابت و شيوع بالاي رتينوپاتي ناشي از ديابت و حجم بالاي مراجعه بيماران به درمانگاه هاي چشم پزشکي، آناليز دقيق اين تصاوير به صورت دستي بسيار مشکل است و از طرفي با توجه به رشد روز افزون مباحث هوش مصنوعي و رويکرد علوم مختلف از جمله پزشکي به اين حوزه و نيز سرمايه گذاري بسياري از مراکز تحقيقاتي بزرگ دنيا و شرکت‌هاي مهم فناوري مثل گوگل؛ تصميم گرفتيم از اين فناوري براي آناليز راحت تر و سريعتر تصاوير OCT آنژيوگرافي چشم استفاده کنيم.
دکتر مير شاهي در خاتمه ضمن تشکر از راهنمايي و همراهي دکتر قاسم فلاورجاني؛ مدير گروه و دکتر مسعود ناصري پور رييس مرکز تحقيقات چشم پزشکي دانشگاه ايران و همکاري موثر گروه تحقيقاتي اين پژوهش به ويژه دکتر پاشا انوري، ابراز اميدواري کرد: با حمايت‌هاي دانشگاه اين پروژه کامل تر شود و با بررسي پارامترهاي مختلف OCT آنژيوگرافي در بيماران ديابتي و افراد سالم؛ زمينه غربالگري بيماران ديابتي از طريق هوش مصنوعي فراهم شود.
خبر: مجيد نظامي
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326997
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم