افزايش تخت هاي بيمارستاني با سفره سلامت / سفره سلامت آمادگي تامين غذاي بيمارستانهاي تهران و البرز را دارد
سفره سلامت در حالي شب پر ميهماني را گذراند که تنها 50 روز از امضاي صلح نامه واگذاري آن به دانشگاه علوم پزشکي ايران گذشته است. ميهمانان که از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و البرز به سفره سلامت آمده بودند، همگي بر اثربخشي ايده شکل گيري سفره سلامت بر ارتقاي بهره وري مديريت بيمارستاني تاکيد کردند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر جليل کوهپايه زاده؛ رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين نشست که يکشنبه هشتم تير 1399 برگزار شد، گفت: سفره سلامت نتيجه نيت و کار خيري است که دکتر اعتماديان در مجموعه محب بنيان گذاشتند و آنچه که اهميت تهيه غذاي بيماران از اين مجموعه را بيشتر مي کند، بهره وري است که از تغيير کاربري فضاي اشغال شده براي پخت و پز غذا در بيمارستان ها به فضاي درماني حاصل مي شود.
وي با بيان اينکه در حال حاضر يکي از دغدغه هاي نظام سلامت در استان تهران کمبود تخت بيمارستاني است، افزود: با سفر سلامت مي توانيم بدون اينکه بيمارستان جديد بسازيم با کمترين هزينه، تعداد تخت هاي بيمارستاني را افزايش دهيم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه نگاه در سفره سلامت، ملي است، گفت: سفره سلامت مي تواند به الگويي موفق براي ارائه يک خدمت به صورت متمرکز در کشور تبديل شود و در ساير خدمات مورد نياز حوزه سلامت نيز از اين الگو استفاده شود تا از هدررفت منابع جلوگيري شود.
وي گفت: کارخانه هاي متعددي در همسايگي سفره سلامت هستند و هر يک مي توانند مشتري خوبي براي آن باشند اما سفره سلامت با توجه به نيت بانيان آن به منظور ارائه خدمت و تهيه غذا براي مراکز درماني و بيمارستان ها راه اندازي شده است.
دکتر کوهپايه زاده با اشاره به نياز دانشگاه علوم پزشکي ايران به حدود 15 هزار غذا در روز، خاطر نشان کرد: سفره سلامت ظرفيت تهيه روزانه بيش از 40 هزار پرس غذا را دارد، بنابراين دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و البرز نيز مي توانند از خدمات اين مرکز براي تامين غذاي بيماران و همچنين دانشجويان خود بهره مند بشوند.
وي با بيان اينکه دور ريز بالاي غذا در بيمارستان ها، يکي از دغدغه هاي جدي است، افزود: پيشنهاد مي کنم دانشگاه ها در ابتدا با تعداد کمتري از بيمارستان هاي منطقه خود، همکاري با سفره سلامت را آغاز کنند.
در ادامه دکتر کامل تقوي نژاد؛ معاون توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت نيز، اظهار کرد: دغدغه اصلي بيمارستان بايد رسيدگي به بيمار باشد و سفره سلامت مي تواند فرصت بيشتري براي ارائه خدمات درماني به مردم ايجاد کند.
وي با اشاره به حمايت وزير بهداشت از ايده سفره سلامت، افزود: با همه زحمات زيادي که کشيده شده، اما هنوز تهران با کمبود بيمارستان مواجه است، بنابراين با تهيه غذا از سفره سلامت مي توان با هزينه کمتري، تخت هاي بيمارستاني را افزايش داد.
دکتر تقوي نژاد خاطر نشان کرد: احتمالا مسئولان دانشگاه ها براي تهيه غذا از سفره سلامت نگراني هاي داشته باشند، که بايد تلاش کرد با گفتگو اين نگراني ها را برطرف کرد.
وي با اشاره به اهميت تهيه غذاي با کيفيت براي بيماران، گفت: بايد به گونه اي عمل کنيم تا در صورت تغييرات مديريتي با کمترين انحراف در اهداف پيش بيني شده براي بهره برداري از سفره سلامت، روبرو شويم.
معاون توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت افزود: اينکه هر يک از دانشگاه ها به چه ميزان مي خواهند از خدمات سفره سلامت بهره مند بشوند بستگي به آمادگي خودشان دارد، بنابراين فکر کنند و در اين مورد تصميم بگيرند.
دکتر حميد پوراصغري؛ معاون امور علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه و بودجه نيز ديگر ميهمان اين نشست، گفت: بسيار خوشحالم که در جمعي هستم که به موضوع هزينه کرد بهينه منابع سلامت توجه دارند.
وي با بيان اينکه 50 درصد منابع نظام سلامت به بخش هاي بيمارستاني اختصاص دارد، افزود: به نظر من مي توان با برنامه ريزي دقيق و بهره برداري از ايده هاي خلاقانه مانند سفره سلامت ضمن افزايش کيفيت، هزينه ها را کم کنيم.
دکتر پوراصغري گفت: توجه به مصرف بهينه منابع بايد به يک فرهنگ تبديل شود و ايده سفره سلامت که بر مبناي همين فرهنگ شکل گرفته، مي تواند در ساير موارد نيز کاربرد داشته باشد.
وي همچنين تاکيد کرد: مدل راه اندازي، واگذاري و مديريت سفره سلامت مي تواند به عنوان يک الگو کشوري مطرح شود و منشا خير و اتفاقات خوب در ساير حوزه نيز باشد. بنابراين پيشنهاد مي کنم تمامي فرآيندهاي حقوقي و مالي مستند شوند تا به عنوان يک راهنما در اختيار همه باشد.
دکتر زهرا عابديني؛ معاون مشارکتهاي اجتماعي سازمان امور اجتماعي کشور نيز به عنوان ميهمان ويژه اين نشست، گفت: سفره سلامت اتفاقي بي نظير است که اميدوارم بتواند در ارتقاي کيفيت خدمات نظام سلامت موثر باشد و در ساير استان ها هم شاهد اجراي اين الگو باشيم.
بنا بر اين گزارش دکتر حسين قريب؛ مشاور وزير و رييس مرکز هماهنگي امور اقتصادي، دکتر فريدون نوري خواه؛ رئيس مرکز بودجه وپايش عملکرد، دکتر نصرت اله ظفري؛ مدير کل امور پشتيباني و خدمات رفاهي، مهندس امير ساکي؛ مدير کل دفتر توسعه منابع فيزيکي و امور عمراني و دکتر محسن نجفي خواه؛ رييس مرکز ملي تحقيقات حقوق سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، دکتر حسين کريم؛ رييس دانشگاه علوم پزشکي البرز، دکتر محمود بيگلر؛ معاون توسعه مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشکي تهران و دکتر محمود خدادوست؛ معاون توسعه مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در اين نشست حضور داشتند و نقطه نظرات خود را در خصوص نحوه همکاري با سفره سلامت بيان کردند.
خبر: دزفولي
عکس: نجفي
کپی لینک کوتاه: