• 1399/08/21 - 13:09
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZrqWo

افزايش هزينه‌هاي نظام سلامت با مراجعه دير هنگام بيماران

افزايش هزينه‌هاي نظام سلامت با مراجعه دير هنگام بيماران


دکتر نادر توکلي: شيوع اپيدمي کرونا هزينه‌هاي زيادي را به نظام سلامت و خانواده‌ها تحميل کرده است. يک بخش از اين هزينه‌ها در شرايط اپيدمي کوويد?? مربوط به فرآيند‌هاي پيشگيري از اين بيماري است. هزينه‌هاي مستقيمي که افراد بايد براي انجام آزمايش تشخيصي، مراقبت در منزل و تأمين اقلام حفاظتي و خود درماني مثلاً استفاده بي‌رويه از ويتامين‌ها و مکمل‌ها و داروهاي سنتي بپردازند.
از طرفي اپيدمي کرونا هزينه‌هاي سنگيني بر نظام سلامت تحميل کرده و خواهد کرد. تأمين تخت روز براي بيماران در بخش‌هاي عادي و مراقبت‌هاي ويژه، تأمين وسايل حفاظت فردي تيم درمان، تأمين داروهاي بيماران، خدمات آزمايشگاهي و راديولوژي، هزينه بستري و مراقبت‌هاي ويژه و همچنين تأمين اقلام مورد نياز بيمارستان‌ها از جمله اين هزينه‌ها است که خوشبختانه حوزه حاکميت وزارت بهداشت نگاه ويژه‌اي به اين هزينه‌ها داشته است.
از سوي ديگر افزايش مصرف اکسيژن نيز به‌دليل تأمين دستگاه‌هاي اکسيژن ساز، تانک اکسيژن و کپسول‌هاي اکسيژن در شرايط فعلي هزينه زيادي را به نظام سلامت وارد کرده است. به‌طوري که مصرف اکسيژن چند برابر شده است. به‌طور مثال در بيمارستان ??? تختخوابي که قبلاً با يک دستگاه ??? ليتري اکسيژن ساز مديريت مي‌شد در حال حاضر نياز به سه دستگاه اکسيژن ساز دارد. از سوي ديگر به‌علت باورهاي غلط جامعه، افکار عمومي و راهنمايي هاي غلطي که در محيط‌هاي مجازي وجود دارد مردم تحت تأثير موارد فوق روي به تهيه داروها و ملزومات طب سنتي آورده که به‌طور غير مستقيم باعث افزايش هزينه‌ها از جيب مردم مي‌شود.
اين در حالي است که درآمد‌هاي اختصاصي بيمارستان‌ها به‌دليل عدم پذيرش بيماران غير کرونايي و اشغال بيش از نيمي از تخت‌ها توسط بيماران مبتلا به کرونا کاهش يافته است. بنابراين براي جلوگيري از هزينه‌هاي هنگفت درمان بيماران کوويد?? يکي از نکات مهم مراجعه به موقع برخي بيماران به مرکز درماني است. با اين حال اين سؤال پيش مي‌آيد که آيا همه بيماران بايد به مرکز درماني مراجعه کنند؟
همه ما بايد به اين نکته مهم توجه کنيم که بيماري کوويد?? درمان اختصاصي ندارد. اغلب درمان‌ها از جمله مصرف مکمل‌ها، داروهاي کمک کننده سيستم ايمني بدن و مصرف ويتامين‌ها تاکنون درفاز‌هاي مختلف پيشگيرانه و در فاز بروز علائم مختصر بيماري توصيه شده است اما توصيه‌هاي مرتبط با بيماراني که علائم واضح‌تر ويروس کرونا را نشان مي‌دهند و همچنين بيماراني که در بيمارستان‌ها و بخش‌هاي ويژه بستري مي‌شوند متفاوت‌تر است.
در نهايت تمام توصيه‌هاي مرتبط با بيماري کوويد?? هيچ کدام شناخته شده نيست. همين امر بزرگ‌ترين مشکلي است که به نوعي جامعه پزشکي را سردرگم کرده است. به‌دليل اينکه به‌طور مثال پزشکان در بيماري‌هاي شناخته شده مثل ديابت يا فشار خون با وحدت رويه اين بيماري‌هاي شناخته شده را طبابت کرده و در بالين بيمار تعيين تکليف مي‌کنند و طبيعتاً اختلاف نظر زيادي در مورد درمان بيماري‌هاي شناخته شده ندارند اما در مورد کرونا به‌دليل ماهيت بيماري و نبود مستندات علمي در کتب مرجع پزشکي هنوز نسخه واحد درماني براي بيماران مبتلا به اين ويروس نداريم که بتواند به‌طور قطعي به درمان بيماري کمک کند.
قاعدتاً در مورد ويروس کرونا پزشکان يک سري داروها را تجويز مي‌کنند و بر اساس اثرات نسبي روش‌هاي درماني، در مورد بيماران کوويد?? تصميم به اقدام درماني مي‌گيرند. در بحث خوددرماني بيشتر تمرکز ما روي خودمراقبتي است. به اين معنا که خودمراقبتي الگوي مشخص دارد و با خوددرماني متفاوت است بنابراين تفاوت اين دو واژه در زمينه کوويد?? بسيار اهميت دارد. بحث اساسي در مورد بيماري کرونا خودمراقبتي است به اين مفهوم که ما در اين بيماري بايد آموزش بگيريم که چگونه بيمار و خودمان را مديريت کنيم. قطعاً نمي‌توانيم صرفاً همه موارد را به تنهايي مديريت کنيم. در دوره اخير به‌دليل شدت و وسعت آلودگي، ميزان بروز بيماري بسيار بالا رفته و بيماري بشدت گسترش پيدا کرده است.
در موج اول و در دو ماه اول سال يعني فروردين و اوايل ارديبهشت شدت بيماري خفيف‌تر و ميزان و سطح آلودگي کمتر بود بنابراين تعداد بيماران خوش حال مراجعه کننده به بيمارستان بيشتر بود و در مقابل تعداد بيماران بدحال مراجعه کننده به بيمارستان کمتر بود طبيعتاً مردم کمتر در بيمارستان‌ها بستري مي‌شدند اما در دوره اخير به‌دليل شدت و وسعت آلودگي ويروس کرونا در جامعه، اتفاقي که افتاده اين است که مردم کماکان در همان ذهنيت هستند که در موقع بيماري در منزل باشند در حالي‌که منظور از مراقبت صرفاً يک ويزيت توسط پزشک است تا خودشان اطمينان خاطر داشته باشند که در دو هفته آينده هيچ اتفاقي نمي‌افتد اما گاه به‌دليل عدم مراجعه به پزشک بعد از چند روز با بيماراني مواجه مي‌شويم که به‌طور ناگهاني بدحال مي‌شوند و مراقبت‌هاي لازم را دريافت نمي‌کنند و با حال بسيار وخيم به بيمارستان مراجعه مي‌کنند که علاوه بر اينکه ميزان مرگ و مير اين بيماران هم بشدت بالا است بلکه هزينه‌هاي زيادي را در رابطه با اشغال تخت و تجويز برخي داروهاي کاهنده علائم بيماري به بيمارستان‌ها تحميل مي‌کنند.
چند اصل اساسي که  در رابطه با کاهش هزينه‌هاي بيماري کوويد?? لازم است بدان‌ها توجه شود. يکي پيگيري‌ها با فواصل کوتاه مدت (يک روز در ميان) از نظر پزشکي بسيار مهم است، اگر در منزل پيگيري درمان را انجام مي‌دهيد بايد توجه کنيد به‌دليل اينکه ما سيستم پيگيري درمان در منزل را به شکل غير رسمي در سطح جامعه داريم مردم به يک سري درمان‌هاي غير اصولي روي مي‌آورند. اين وسط حتي يک سري افراد سودجو داروهاي بي‌پايه و اساس را با هزينه هنگفت به مردم تحميل مي‌کنند و تست‌هايي که از مردم مي‌گيرند اغلب‌شان فاقد مجوز است و مردم نيز به‌دليل نداشتن آگاهي درگير اين مسائل مي‌شوند. خريد داروهاي کرونا که به شکل وريدي تجويز مي‌شوند خارج از سيستم رسمي هزينه سنگيني را به مردم تحميل مي‌کند. توصيه ما در وهله اول مراجعه به مراکز ?? ساعته بهداشت است که معمولاً تا ?? شب در مناطق مختلف براي عموم مردم خدمات ارائه مي‌دهند. در آنجا فرد مراجعه کننده اطلاعاتش ثبت مي‌شود، توسط پزشک ويزيت مي‌شود و چنانچه مشکوک باشد تست هم از بيماران گرفته مي‌شود.
طبيعتاً بيماران در اين روال راهنمايي لازم را دريافت مي‌کنند در وهله دوم مراجعه افراد به درمانگاه‌هاي سرپايي و مطب‌ها است. اشکال کار اينجاست به‌دليل اينکه درمان استاندارد براي کرونا وجود ندارد و با وجود اينکه پروتکل‌هاي درمان کرونا از سوي ستاد ملي کرونا مرتب ويرايش مي‌شود ممکن است پزشکان بنا به تجربه‌شان و بهبودي نسبي داروهاي مختلفي را تجويز کنند. اينجا سردرگمي‌هايي براي مردم ايجاد مي‌شود، آنچه مسلم است بايد بدانيم چه زماني به پزشک مراجعه کنيم. يک باور غلط انجام تست‌هاي کرونا بدون توجه به علائم باليني بيماري و سي تي اسکن‌هاي بي‌رويه ريه در همان روز نخست شروع علائم خفيف بيماري است که هزينه‌هاي نظام سلامت و خانوارها را افزايش مي‌دهد. همچنين مراجعه دير‌هنگام باعث افزايش شدت عوارض بيماري مي‌شود. يکي از راه حل‌هاي کوتاه مدت کاهش هزينه‌هاي بيماري کوويد?? توسعه کلينيک‌هاي مجازي و تله مديسن است که دسترسي پزشک را افزايش داده و دغدغه مردم را کمتر مي‌کند.
 
منبع: روزنامه ايران 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328574
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم