اپيدمي کرونا يک مشکل بهداشتي است تا يک مشکل درماني
مديرعامل بيمارستان شهداي هفت تير: اپيدمي کرونا يک مشکل بهداشتي است تا يک مشکل درماني ؛ با رعايت مسائل بهداشتي به مقدار زيادي از اين بيماري پيشگيري مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر زارع؛ مديرعامل بيمارستان شهداي هفت تير در خصوص تمهيدات مقابله با ويروس کرونا و اقدامات انجام شده عنوان کرد: کرونا يک مشکل بهداشتي است تا درماني.
اين بيماري سه فاز دارد : يکي پيشگيري، دوم درمان، سوم پيگيري. يعني تا جايي که ممکن است با آموزش و فراهم آوردن شرايط محيطي و امکانات جلوي آلوده شدن گرفته شود و اگر آلودگي به وجود آمد، درمان درست انجام بگيرد و در انتها بايد پيگيري شود که کسي که درمان او انجام شد وضعيتش چگونه است تا بيماري را به ديگران منتقل نکند.
وي افزود: در فاز پيشگيري دو گروه خدمات گيرنده از بيمارستان داريم يکي پرسنل بيمارستان که هم خدمات ميگيرند هم خدمات ميدهند يکي ديگر بيماراني که مراجعه ميکنند.
دکتر زارع بيان کرد: ما براي بيماران و پرسنل طرح هاي غربالگري داريم که کيس هايي را که بيمار هستند يا ناقل هستند از چرخه خارج کنيم يا با لوازمي مثل ماسک و دستکش اينها را مجهز کنيم تا احتمال انتقال عفونت به بقيه کم شود. از طرف ديگر پکيج هايي تهيه کرده ايم، که تا الان در مجموع پنج سري پکيج هاي بهداشتي به تناوب در بين پرسنل توزيع شده است.
ايشان با اشاره به اين نکته که سعي کرده ايم که آموزش مجزا براي پرسنل درماني، پشتيباني و پزشکي ما هر کدام به فراخور نيازشان داشته باشيم، افزود: اما در مورد بيماران، بيشتر بحث فرهنگ سازي مطرح است. ملاقات را ممنوع کردهايم و هرکس براي ورود و خروج به بيمارستان ملزم به استفاده از ماسک است و فاصله گذاري فيزيکي انجام شده است.
وي خاطرنشان کرد: ما درمانگاه هاي خود را در هواي آزاد مستقر کرديم و اتفاقي که افتاده فاصله ها بيشتر و گردش کار و تهويه بهتر شده است ،درمانگاه مجزايي با ورودي و پذيرش جداگانه به عنوان درمانگاه کرونا راه اندازي کرديم در نتيجه مريض هايي که مشکوک به کرونا هستند مسير شان با مراجعه کنندگان ديگر تفاوت دارد.
همچنين در تمامي قسمت ها فاصلهگذاري هاي فيزيکي اجتماعي گذاشته شده و در حد امکان تمام بيماراني که بستري مي شوند توسط پزشکان عفوني ويزيت ميشوند، اگر لازم باشد تست براي آنها فرستاده مي شود يا سيتي اسکن
مي شوند تا اين موارد بدون علامت حتي موارد ناقل زودتر شناسايي بشوند.
از طرف ديگر ما در بخش درمان يک آي سي يو و يک بخش را اختصاص به بيماران کرونايي داديم که تمام اين بيماران از همديگر فاصله شان بيش از ? متر است به علاوه اينکه حتماً حفاظي دور هر مريض قطعي يا مشکوک کشيده مي شود حفاظ هاي نايلوني دور استيشن ها نصب شده است.
مدير عامل بيمارستان شهداي هفت تير اظهار کرد: شکر خدا کادردرمان واقعاً سنگ تمام گذاشتند و جا دارد از همه آنها تشکر کنم، همکاران عزيز در طي اين چند ماه من شايد بتوانم به جرات بگويم که حتي يک روز هم استراحت نداشتند .
وي تصريح کرد: در بحث اورژانس کاري که کرديم ورودي ها را تغيير داديم اتاق ايزوله فشار منفي در اورژانس ايجاد کرديم عملاً بيمار مريض هاي مشکوک را در اتاق منفي نگهداري کرديم تا شانس انتقال ويروس به افراد ديگر بسيار کم شود ومسيرهاي حرکت کاملا مشخص با برانکارد هاي مخصوص کاملاً پوشيده شده جهت مريض هاي مشکوک تاويروس به افراد سالم منتقل نشود.
همچنين سعي کرديم که در اورژانس و چه در بخش ها سرعت تعيين تکليف بيماران را بالاببريم تا زمان ماندگاري مريض داخل بيمارستان کمتر شود .
دکتر زارع در خصوص تأمين لوازم بهداشتي و تجهيزات اعلام کرد: از لحاظ تأمين اقلام بهداشتي دستکش و گان و کلاه روکفشي نيز به وفور تهيه، توليد و توزيع شده است اين وسايل معمولا ازسه منبع تهيه مي شود، يا خريداري شده از مجموعه مدد و دانشگاه و يا از طريق کمک هاي خيرين و خير يه ها تهيه شده و يا بخشي را خودمان در بيمارستان توليد ميکنيم.
وي اشاره داشت : ما مقدار زيادي گان و لباس سرهمي با کيفيت بالا و استاندارد در بيمارستان توليد کرديم که با کيفيت خيلي خوب توليد شده است و از روز اولي که اين ويروس شناخته شد و هنوز به ايران نيامده بود بروشورهاي آن را تهيه کرده در بيمارستان بين بيماران توزيع ميکرديم، در نتيجه اتفاقي که افتاده اين فرهنگ سازي از طريق آموزش مجازي به بيماران و يا با توزيع پمفلت هاي مختلف و همچنين به صورت شفاهي درحال انجام است.
زارع در بخشي ديگر از سخنان خود گفت: در خصوص مراجعات در چند روز اخير بايد گفت که مراجعات زياد شده حتي از مراحله اول اين بيماري ولي اکثر پروتکل ها دارد به سمت درمان در منزل مي رود و سعي بر اين است که مريض هايي را بستري کنيم که واقعاً حال خوبي ندارند.
وي گفت: اما فرقي که ما با بقيه بيمارستانها داريم اين است ما يک مرکز تروما هستيم و تفاوت ما با بيمارستانهاي ديگر در اين است که مراجعه کنندگان ما اورژانسي هستند و بايد قبل از اينکه آنها را براي درمان بيماري اصلي پذيرش کنيم بايد ابتدا علايم و اثرات کرونارا از بين ببريم و سپس انتقال به بخش و درمان آن را داشته باشيم حالا خيلي از اين دست بيماران يا داراي علائم هست يا نيستند برخي از بيماران خود اطلاع دارند و برخي اطلاع ندارند همکاران بخش عفوني ما تمام بيماراني را که در بيمارستان پذيرش مي شوند را بستري مي کنند ، آن را ويزيت مي کنند چنانچه علائمي داشته باشند براي آنها سيتي اسکن يا آزمايشهاي مختلف و مرتبط را تجويز مي کنند.
دکتر زارع افزود: تعداد مراجعه کنندگان و پذيرش و بستري در اين بيمارستان نسبت به دوره اول زياد شده است مخصوصا در اين چند روز گذشته کادر درمان ما با توجه به خدماتي که ارائه مي دهند مجزا از مردم نيستند و تا کنون حدود ?? نفر از اين تلاشگران اصيل سلامت به اين بيماري آلوده شدهاند .
مديرعامل بيمارستان هفت تير به مراجعين اين مرکز توصيه کرد: که موارد بهداشتي اعلام شده را بطور دقيق اجرا کنند .وي تأکيد کرد: ما بايد فاصله فيزيکي رعايت کنيم رفت و آمدهاي غير ضروري را حذف کنيم محلول ضدعفوني کننده همراه خود داشته باشيم ماسک بزنيم از دستکش استفاده کنيم اگر به جاهاي غريب همانند مراکز خريد مراجعه مي کنيم بعد برگشت لباس را بشوييم.
همچنين علاوه بر رعايت کردن نکات ساده بهداشتي مايعات زياد مصرف کنيم در هنگام عطسه و سرفه حتما با دستمال جلوي آن را بگيريم تا سرعت انتشار آن را بگيريم و رعايت اين مسائل بهداشتي در حد بسيار زيادي کمک مي کند که مبتلا نشويم.
اگر ما علامت هاي خفيف داريم خودمان را قرنطينه کنيم فاصله فيزيکي را رعايت کنيم در صورت ماندن در قرنطينه شرايط را کاملاً رعايت کنيم تا به اعضاي خانواده منتقل نشود و اگر در صورتي که احساس کرديم حال ما به وخامت گذاشته شده است يا کوفتگي شديد داشتيم بايد به پزشک مراجعه کنيم و دارو مصرف کنيم و اگر لازم باشد براي انجام تست ها و آزمايش مختلف تحت نظر باشيم.
دکتر زارع ذکر کرد: ميزان کشندگي اين بيماري کم است ولي ميزان واگيري آن بالاست لذا بر نيروهاي درمان ما فشار ايجاد ميکند و باعث خستگي و افت شديد کارايي آنها ميشود در نتيجه جامعه دچار خطر مي شود .
پس ما بايد سعي کنيم مسائل ساده بهداشتي را رعايت کنيم اگر هم دچار بيماري شديم استرس نداشته باشيم چراکه اين بيماري کشندگي فوقالعاده پاييني دارد.
خبر همتي
کپی لینک کوتاه: