• 1399/12/19 - 08:55
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZxGVo

برگزاري شوراي سياست گذاري ايده بازارهاي حوزه سلامت

برگزاري شوراي سياست گذاري ايده بازارهاي حوزه سلامت


نشست شوراي سياستگذاري ايده بازارهاي حوزه سلامت به منظور بررسي نتايج ايده بازارهاي برگزار شده در سالجاري، هم انديشي در خصوص تجاري سازي ايده هاي موفق در اين رويداد و تعيين خط مشي ايده بازارهاي سال ???? در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر جليل کوهپايه زاده؛ رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران دوشنبه هجدهم اسفند ???? در نشست شوراي سياست‌گذاري ايده‌بازارهاي حوزه سلامت، اظهار کرد: در فعاليتهاي پژوهشي دو نگاه مبتني بر توليد علم و ديگري مبتني بر نياز بازار وجود دارد.
وي افزود: از هيچ يک از اين دو نگاه نمي توان صرف نظر کرد اما بايد توازن بين اين دو برقرار باشد و اين وظيفه دانشگاه هاست که به عنوان فصل الخطاب اين تعادل اقدام کنند.
دکتر کوهپايه زاده گفت: ??? دانشجو دکتراي تخصصي در دانشگاه علوم پزشکي ايران داريم که پژوهش‌ انجام مي دهند، اگر بگوييم سراغ توليد علم نرويد، جواب اين است مگر دانشگاه نبايد ايده پردازي کند و تئوري ها را بپروراند.
وي با بيان اينکه پژوهش هاي مبتني بر توليد علم ممکن است به سرعت موجب توليد ثروت نشود يا اساسا به نتيجه نرسد، افزود: از آن طرف مشاهده مي کنيم، نياز است که دانشمندان ما به کمک بازار بروند و مشکلات آنها را حل کنند اما متاسفانه دانشگاهيان حضور کم رنگي در اين عرصه دارند.
دکتر کوهپايه زاده تاکيد کرد: پايان نامه دانشجوها بايد پاسخي براي مشکلات جامعه پيدا کند و در بخشي از آنها حتما به نيازهاي بازار هم توجه شود.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: با گروه هاي آموزشي که دانشجوي دکترا و حتي فوق ليسانس تربيت مي کنند، بايد گفتگو و بررسي کرد که پژوهش هاي چه تعداد از دانشجويان مي توانند مبتني بر توليد علم و چه تعداد مبتني بر نياز بازار باشند.
وي خاطر نشان کرد: متاسفانه مربي هاي ما فقط کار آکادميک بلد هستند، در واقع چيزي را بلدند که به آنها ياد داده اند. مثلا ارتباط با صنعت را ياد نگرفته اند. بنابراين در اين شرايط آموزش يافته هاي متفاوتي هم به دست نمي آيد.
دکتر کوهپايه زاده افزود: چند سالي است در مورد دانشگاه نسل سوم حرف مي زنيم اما متاسفانه هنوز نگاه ها بر اين موضوع غالب نيست. دورهاي کوتاه مدت، کارگاه ها، سمينارها و تورها برگزار شده، تاثير هم داشته اما اگر نگاه مربي هاي آموزشي تغيير کند، نتيجه به مراتب بهتري نصيب مان مي شود.
دکتر محمدرضا منظم؛ رييس دفتر توسعه فناوري سلامت وزارت بهداشت نيز در اين نشست، اظهار کرد: ايده بازارهاي ما بايد به پروپوزالهاي پايان نامه هاي دانشجويي وصل شود و ايده ها از دل تحقيقات دانشگاهي استخراج شوند.
وي افزود: اگر مي‌خواهيم توسعه فناوري را پايدار بکنيم بايد آموزش، پژوهش و فناوري را با هم ادغام کنيم، در اين صورت ايده ها يک پايان نامه محصول محور مي شوند.
دکتر منظم خاطرنشان کرد: ايده به تنهايي بهايي ندارد و موقعي ارزش پيدا مي کند که بازار آن را بخواهد.
وي با بيان اينکه ايده بازار در بستر جامعه، بازار و صنعت معنا پيدا مي کند، افزود: پاسخ به اين پرسش مهم است که اگر يک پروپوزال تصويب مي کنيد، بازارش کجاست؟
رييس دفتر توسعه فناوري سلامت وزارت بهداشت گفت: يادمان باشد در داخل دانشگاه کار مي‌کنيم و بايد ايده هاي فناورانه در بستر صنعت پرورش بدهيم؛ جايي که قرار است در آينده ايده را بخرد و سرمايه گذاري کند.
وي همچنين يادآور شد: ايده بايد مدل کسب و کار داشته و بدون وابستگي به بودجه هاي دولتي خودگران باشد؛ اين انتظار را بايد از ايده بازار ها داشته باشيم، البته اين به اين معنا نيست که وزارت بهداشت و دانشگاه حمايت نمي کند.
دکتر سيد عباس متوليان؛ معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز ضمن ابراز خرسندي از فعاليت هاي انجام گرفته در تکميل زنجيره رساندن ايده ها و فناوري ها به صنعت و سرمايه گذاران در ايده بازارهاي برگزار شده در سال ???? و نقش مهم آنها در پر کردن خلا ميان فناوران، دولت، سرمايه گذاران و صنعت، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکي ايران، فعاليت و مشارکت در برگزاري اين رويدادها را وظيفه ملي خود در حوزه پزشکي و سلامت مي داند و به همين سبب خواستار حمايت هاي دفتر توسعه فناوري سلامت وزارت بهداشت براي برگزاري دوره هاي بعدي و همچنين ارتقاي ايده بازارهاي حوزه سلامت است.
دکتر ناصري پور؛ رئيس مرکز طب بازساختي و سلول هاي بنيادي نيز گفت: بايد علاوه بر توجه به نيازهاي کنوني کشور در حوزه هاي پزشکي و سلامت به نيازهاي آينده اين حوزه ها هم توجه کرد.
وي افزود: در اين ميان، نقش ايده ‌بازارها در هدايت کردن ايده ها به سمت نيازهاي آينده بسيار مهم است و براي محقق کردن اين امر لازم است متخصصان حوزه هاي مختلف در کنار هم جمع شوند.
دکتر ناصري پور به ظرفيت بالاي پايان نامه هاي دانشجويي به خصوص در مقطع دکتري براي محقق کردن اين هدف، اشاره و تاکيد کرد: لازم است دانشجويان دکتري با فضاي کارآفريني و ادبيات بازار بيشتر آشنا شوند.
در پايان دکتر اميد پورنيک؛ مدير توسعه و فن آوري سلامت معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز گفت: دانشگاه با برگزاري رويدادهاي متعدد تقاضا محور و تخصص محور در طي ساليان گذشته در حال آزمودن فضاي جامعه فناور و صنعت و نحوه تعامل با آن ها است.
وي افزود: در ايده  بازارهاي برگزار شده با  همکاري دانشگاه اميرکبير موفق شديم به فرآيند استانداردي از جمع آوري ايده تا تجاري سازي و آموزش فناوران برسيم و همچنان مشغول تجربه و آموزش در اين حوزه هستيم.
پايان خبر
حسين دزفولي





 
 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327041
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم