• 1398/12/20 - 07:48
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
  • /ZoeVo

تاکيد رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران بر اهميت آموزش مقابله با ويروس کرونا در رويداد پسماند بيمارستاني

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران در نخستين رويداد پسماند بيمارستاني در قالب وبينار بر اهميت اطلاع رساني و آموزش مقابله با ويروس کرونا از طريق رسانه ها تاکيد کرد.


رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران در نخستين رويداد پسماند بيمارستاني در قالب وبينار بر اهميت اطلاع رساني و آموزش مقابله با ويروس کرونا از طريق رسانه ها تاکيد کرد.
به نقل از روابط عمومي معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه : نخستين رويداد پسماند بيمارستاني کشور با عنوان «بازگشت سبز» در قالب وبينار به همت دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد.
 اين رويداد 19 اسفند 98 با حضور رييس و معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران، مشاور رييس دانشگاه، مدير توسعه فناوري سلامت و رييس مرکز رشد واحدهاي فناور دانشگاه، رييس دبيرخانه سلامت و امنيت غذا و مدير يک تشکل مردم نهاد زيست محيطي و سخنراني اسکايپي و تلفني تعدادي از ايده پردازان و مديران استارتاپ هاي فعال در زمينه مديريت پسماند و همچنين رييس سازمان پسماند شهرداري کرج برگزار شد.
دکتر کوهپايه زاده ؛رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران طي سخناني کوتاه در اين رويداد با اشاره به شيوع کروناويروس کوييد 19 در ايران و جهان بر اهميت اطلاع رساني و آموزش از طريق رسانه ها تاکيد کرد.
وي در خصوص اپيدمي ويروسي اخير توصيه هايي در جهت پيشگيري از ابتلا به اين ويروس توضيح داد.

توليد بيش از 105 تن پسماند بيمارستاني در تهران

دکتر سيد عباس متوليان؛ معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران هم در سخناني با اشاره به توجه ويژه دانشگاه به مباحث فناوري طي دو، سه سال اخير در راستاي تحقق دانشگاه نسل سوم به اهميت مقوله مديريت پسماندهاي بيمارستاني پرداخت و گفت: روزانه حدود 115 تن پسماند بيمارستاني در استان تهران توليد مي شود که 105 تن مربوط به شهر تهران است. اين پسماندها حاصل فعاليت
بالغ بر هفت هزار مرکز درماني از جمله 160 تا 170 بيمارستان در تهران است.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به شيوع ويروس کرونا که برگزاري کنفرانس ها و رويدادهاي مختلف را به تاخير انداخته، بحث تعويق برگزاري اين رويداد هم مطرح شد ولي با توجه به اين که در شرايط فعلي که بيمارستان ها روز به روز پذيراي تعداد بيشتري از مبتلايان کرونا مي شوند خطر پسماندهاي بيمارستاني هم جدي است تصميم گرفتيم اين رويداد را در قالب وبينار در زمان مقرر برگزار کنيم.
در حال حاضر ماهانه صدها ميليون تومان براي امحاء پسماندهاي بيمارستاني در 17 بيمارستان تابعه دانشگاه هزينه مي شود که با اين حال نمي توان نسبت به بي خطر شدن کاملا اين زباله ها و رفع کامل آسيب رساني آنها به محيط زيست مطمئن بود.
دکترمتوليان با اشاره به نقش دستگاه هاي مختلف مثل شهرداري و سازمان حفاظت محيط زيست در کمک به جمع آوري و امحاء زباله هاي بيمارستاني اظهار داشت: مساله اصلي که در رويداد «بازگشت سبز» به دنبال پاسخ آن هستي، راه حل هاي اصولي براي رفع معضل پسماندهاي بيمارستاني است که احتمالا فرصتهايي براي کسب و کارهاي جديد و درآمدزا مبتني بر اين پسماندها وجود دارد که مي تواند بخشي از اين پسماندها را به چرخه طبيعت برگردانده و هزينه هاي صرف شده در اين زمينه را هم تا حدي جبران کند.
سرمايه گذاري هاي عظيم در حوزه پسماند بيمارستاني، فرصتي جذاب براي استارتاپ ها

دکتر اميد پورنيک، مدير توسعه فناوري هاي سلامت و مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار داشت: رويکرد ما در دانشگاه حرکت به سمت رفع نيازها و حل مشکلات کشور است و در اين راستا براي کمک به حل معضل زباله هاي بيمارستاني، رويداد بازگشت سبز و ايده بازار پسماندهاي بيمارستاني را تدارک ديده ايم. به نظر مي رسد که در اين حوزه فرصتهاي خوبي براي کسب و کار وجود دارد که مي توان با فرهنگ سازي و نگرش جديد افراد را به اين حوزه جلب کرد تا علاوه بر خلق ارزش، خلق ثروت هم داشته باشند.
وي خاطرنشان کرد: در بررسي هايي که براي فراهم کردن مقدمات اين رويداد انجام داديم متوجه شديم که با توجه به حجم بالاي کارها، استارتاپ ها و ايده پردازان کمي در اين حوزه فعاليت دارند که مي کوشيم با همکاري بخش هاي قانونگذاري و اجرايي موانع و مشکلات سر راه فعاليت اين مجموعه ها را برطرف کنيم.
پورنيک تصريح کرد: حجم سرمايه گذاري هاي صورت گرفته در حوزه بي خطرسازي و امحاء پسماندهاي بيمارستاني بسيار بالاست که استارتاپ ها مي توانند بخش قابل توجهي از آن را جذب کنند. دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين راستا، آماده هرگونه همکاري با استارتاپ ها است تا با دستيابي به فناوري هاي لازم نه فقط نياز کشور بر طرف کنندکه از ظرفيتهاي عظيم صادراتي در اين حوزه خصوصا در کشورهاي همسايه بهره مند شوند.
ديگر سخنران حضوري اين وبينار، مهندس بختياري، مدير تشکل غيردولتي مردم نهاد «خانه نجات ايران» بود که در سخنان خود با اشاره به اين که اين انجمن از سال 92 نمايندگي بزرگترين پروژه زيست محيطي در حوزه زباله را در ايران دارد اظهار داشت: طبق بررسي هاي انجام شده پسماندهاي بيمارستاني در بزرگترين از کشورها به عنوان يک معضل زيست محيطي جدي مطرح اند و زمينه خوبي براي فعاليت استارتاپ ها در اين حوزه وجود دارد.
وي با ابراز خرسندي از ورود جدي دانشگاه علوم پزشکي ايران به فعاليت در اين حوزه و حمايت از مجموعه هاي دانش بنيان و نوآور در اين بخش اظهار داشت: پسماندهاي بيمارستاني، حوزه بسيار جذابي است ولي نکته مهم، پايداري و استمرار در اين مسير دشوار است. ما نيز آمادگي داريم ضمن کمک به فعاليتها و پروژه هاي اين حوزه در بعد نظارتي، در راستاي وظيفه اي که به عنوان يک نهاد مردم نهاد بر عهده داريم، مشارکت هر چه فعال تر ساير دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در بحث پسماندهاي بيمارستاني را نيز از آنها مطالبه کنيم.
عدم تمکين سه هزار مرکز درماني کوچک کرج از چارچوب خدمات ويژه مديريت پسماند

احمد خيري، رييس سازمان پسماند شهرداري کرج نيز که به صورت تلفني در اين رويداد حضور داشت با اشاره به اختلاف نظرهايي که در زمينه نحوه مديريت پسماندهاي بيمارستاني بين دانشگاه هاي علوم پزشکي، محيط زيست و شهرداري وجود دارد گفت: براساس ضوابط محيط زيست زباله هاي بيمارستاني پس از اتوکلاو هم بايد تحت مديريت اجرايي جداگانه جمع آوري، حمل و دفن شوند که ورود به اين فرايند جداگانه طبعا هزينه هاي سنگيني دارد که طبق قانون پسماند بايد توسط توليدکننده اين پسماندها تامين شود. با توجه به مشکلات و ناهماهنگي هاي موجود از مدتي قبل در تعامل با بخش هاي مختلف در حال جمع بندي نظرات به منظور هماهنگي هر چه بيشتر و مسشخص شدن روند همکاري ها بوديم که با توجه به وقايع اخير، وقفه اي در اين روند ايجاد شده که اميدواريم تا پايان فروردين ماه به نتيجه مشخصي برسيم.
وي با اشاره به انتقال و امحاء روزانه پنج تن زباله بيمارستاني در کرج در لندسايتهاي ويژه گفت: حدود سه هزار و 500 مرکز درماني اعم از بيمارستان، مطب، درمانگاه و واحدهاي مختلف درماني در کرج وجود دارند که تنها حدود 450 تا 500 مرکز با تمکين از مقررات از خدمات ويژه مديريت پسماند بهره مند شده اند و مابقي که اغلب مطب هاي پزشکي هستند در اين چارچوب قرار نگرفته اند که نگراني ها و ترديدهايي را در زمينه تحقق مديريت مطلوب و حداکثري پسماندهاي بيمارستاني ايجاد کرده اند.
عباس فاضل، کارشناس مهندسي پزشکي هم در ارزتباطي که از طريق اسکايپ داشت با اشاره به آنچه محدوديتهاي قانوني در زمينه بازيافت پسماندهاي بيمارستاني در قانون پسماند خواند اظهار داشت: نگراني هايي که نسبت به پسماندهاي بيمارستاني وجود دارد در بسياري موارد با اتوکلاو و ضدعفوني کردن پسماندها قابل رفع است مثلا ايمپلنتهاي ارتوپدي و پليمرهاي با گريد پزشکي که در سرم ها و سرنگ هاي تزريق وجود دارند حاوي مواد باارزش و قابل بازيافتي هستند که مي توان مجددا در آنها لااقل در بخش هاي ديگر استفاده کرد.
وي دفع پسابهاي بيمارستاني با فناوري نانو و بازيافت تجهيزات مستعمل بيمارستاني مثل ونتيلاتورهاي اتاق عمل و ... را از زمينه هاي مناسب فعاليت استارتاپ ها در حوزه پسماندهاي بيمارستاني عنوان کرد.
بازماند، تجربه اي موفق در حوزه استارتاپ هاي مديريت پسماند
در ادامه، آيدين خانکشي پور، مدير استارتاپ بازماند هم در سخناني ضمن اشاره به فعاليتهاي اين مجموعه دانش بنيان، ايده هايي را براي فعاليت استارتاپ ها در حوزه پسماند پيشنهاد کرد.
وي با اشاره به اين که اين استارتاپ با راه اندازي پلت فرمي براي مديريت پسماند در نقش تسهيل گر در اين حوزه با شهرداري منطقه 22 و دو منطقه ديگر شهرداري تهران همکاري دارد اظهار داشت: ما کار خود را با پسماندهاي خشک که فرهنگ سازي بيشتري در زمينه آنها شده شروع کرده ايم و در حال حاضر 10 هزار کاربر داريم که با ارائه پسماند خشک به ما پول نقد دريافت مي کنند.
خانکشي پور خاطرنشان کرد: استارتاپ بازماند، غرفه هاي بازيافت شهرداري را هم در اين مناطق تحت پوشش گرفته تا به جاي دادن شوينده يا مبالغ اندک  به شهروندان در قبال زباله، مبالغ جذاب تري به آنها پرداخت کنند.
وي در ادامه به مشکلات ساختاري در تعامل با شهرداري و پيمانکاران طرف قرارداد با آن اشاره کرد و گفت: متاسفانه شهرداري به جاي فراهم کردن زيرساخت و ايفاي نقش نظارتي در همه کارهاي ما دخالت داشته و قصد دارد ما را هم پيمانکار خود کند. مشکل ديگر نبود ضوابط مشخص در شهرداري ها است به طوري که در هر شهر و حتي منطقه قوانين خاصي وجود دارد که گسترش فعاليتهاي استارتاپ را با مانع جدي مواجه کرده است.
خانکشي پور با بيان اين که طي هفت، هشت ماه فعاليت بازماند با آموزش هايي که به شهروندان داده شده، تفکيک از مبدا در اين مناطق 43 درصد افزايش يافته است.
وي در ادامه با اشاره به ممنوعيتهاي اعمال شده در فعاليت ايستگاه هاي بازيافت تا 15 فروردين ماه آينده در پي شيوع کروناويروس کوييد 19 گفت: اين ممنوعيت که اتفاقا باعث فعاليت بيشتر زباله گردها و افزايش خطر انتقال آلودگي از طريق مخازن زباله سطح شهرها شده، زيان مالي شديدي به استارتاپ ما زده که اميدواريم بتوانيم بعد از اينت دوره هم فعاليت خود را ادامه دهيم.
خانکشي پور در بخش ديگري از سخنان خود ضعف آموزش و عدم فرهنگ سازي مناسب در زمينه زباله و ذهنيت هاي غلطي که درباره زباله هاي قابل بازيافت يا پسماندهاي بيمارستاني در اغلب شهروندان وجود دارد را از ديگر مشکلات فعاليت در اين حوزه عنوان کرد و گفت: متاسفانه اغلب مردم و حتي کارکنان بخش درمان شناخت درستي درباره زباله هاي بيمارستاني ندارند  در حالي که مثلا مي توان با تفکيک زباله هاي عفوني و غيرعفوني در مراکز درماني از آلوده شدن زباله هاي غيرعفوني که به راحتي قابل بازيافت هستند جلوگيري کرد.  از طرف ديگر علاوه بر مراکز درماني در بسياري واحدها مثل مراکز زيبايي زباله هاي عفوني توليد مي شود که متاسفانه هيچ اطلاع رساني درستي درباره نحوه برخورد با اين زباله ها و نحوه تحويل آنها نشده است.
وي با بيان اين که پسماند خشک را بايد به عنوان کالايي دست دوم و قابل خريد و فروش تلقي کرد که درآمدزايي بالايي دارد بر ضرورت فرهنگ سازي و فراهم کردن زمينه توسعه کسب و کارهاي استارتاپي در اين حوزه تاکيد کرد.
سيد ياسر حسيني، مديرعامل يک شرکت دانش بنيان زيرمجموعه مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکي ايران هم که در زمينه توليد تجهيزات پزشکي فعاليت دارد در ارتباط اسکايپي با رويداد به معرفي محصول جديد اين شرکت پرداخت که امکان توليد مواد ضدعفوني در مراکز بيمارستاني را فراهم مي کند.
وي با تقدير از حمايتهاي دانشگاه از فعاليت شرکتهاي دانش بنيان اظهار داشت: از حدود پنج، شش ماه پيش ايده ساخت دستگاه پيشرفته توليد مواد ضدعفوني با مواد اوليه ايمن و کم هزينه را که توليد آن در انحصار آمريکا و کره جنوبي است دنبال مي کنيم و با مهندسي معکوس در حال توليد نمونه اوليه دستگاه هستيم که اميدواريم تا چند ماه ديگر آن را به توليد انبوه برسانيم.
حسيني در ادامه با اشاره به موج حمايتي که در پي شيوع کرونا از ايده هاي مربوط به توليد مواد ضدعفوني در کشور به راه افتاده اظهار داشت: اميدوارم  شرايطي ايجاد شود که حمايت مسوولان از جوانان و ايده هاي جديد منحصر به چنين روزهايي نباشد و همانند دانشگاه علوم پزشکي ايران که هميشه حامي ما بوده در همه وقت از ايده هاي نوآورانه حمايت شود.
سخنران پاياني اين رويداد هم بهاره مازندراني، مدير استارتاپ به زي بود که در زمينه آموزش، پشتيباني و پايش بيماران فعاليت دارد و در روزهاي اخير با توجه به شيوع کروناويروس فعاليتهاي خود را به آموزش و ارائه اطلاعات و جمع آوري داده ها از مبتلايان به کرونا و خانواده هاي بيماران و ارتباط با مراکز درماني فعال در اين حوزه متمرکز کرده است.
در پايان اين رويداد، دکتر پورنيک با تشکر از دست اندرکاران و همکاران اجرايي رويداد  اظهار داشت: فضاي مديريت حوزه سلامت را نبايد به زمان خاصي محدود کرد و افتخار داريم که در معاونت تحقيقات و فناوري و مجموعه دانشگاه همواره در کنار استارتاپ ها و فعالان اين حوزه بوده ايم و آمادگي داريم از ايده هاي نوآورانه و علاقمندان به فعاليت در اين حوزه حمايت کنيم.



  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327944
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم