رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتگو با خبر24
تشخيص کرونا در کمتر از 24 ساعت انجام مي شود / استفاده از ماسک براي آحاد مردم الزامي نيست
ضرورتي ندارد با هر درجه تب خفيف يا مقداري علائم سرماخوردگي و آنفولانزا مضطرب شده و به بيمارستان ها مراجعه شود.
به نقل از خبر??؛ دکتر جليل کوهپايه زاده اصفهاني رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران درگفتگو با خبرنگار سرويس بهداشت و درمان خبر ?? با بيان اينکه نام ويروس کرونا بزرگتر از اثراتش معرفي شده، گفت: بايد سعي کنيم با آرامش و دقت و بدون اضطراب و نگراني به اين بيماري نگاه کنيم چراکه نام ويروس کرونا بزرگتر از اثراتي که مي تواند بر سلامت انسان داشته باشد، جا افتاده است.
وي ادامه داد: اين ويروس به لحاظ آسيب رساني به انسان خيلي تهاجمي عمل نمي کند اما قدرت انتقال بالايي دارد لذا مردم بايد در موضوع پيشگيري و آموزش هاي مربوط به رعايت اصول بهداشت فردي و جمعي دقت لازم را به کار ببرند.
مطالب کانال هاي اجتماعي واقعيت ندارد
دکتر کوهپايه زاده با اشاره به اينکه بسياري موارد مطروحه در خصوص کرونا که در کانال هاي اجتماعي بيان مي شود واقعيت ندارد، اظهارداشت: واقعيت اين است که در خصوص کرونا بايد بيشتر پيشگيرانه عمل کنيم چون اين بيماري ضد ويروس مشخصي ندارد و درمان هاي آن بيشتر مراقبتي بوده و اصطلاحا علائم درماني است.
وي اضافه کرد: تاکنون واکسني براي پيشگيري از اين بيماري معرفي نشده و لذا بهترين راه پيشگيري رعايت بهداشت فردي است و مردم با شستشوي مکرر و پاکيزه نگهداشتن دست ها مي توانند از ابتلا به بيماري مصون بمانند.
مراقب دست هاي تان باشيد !
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران با تأکيد بر پايداري 3 ساعته تا 9 روزه ويروس کرونا، خاطرنشان کرد: بيشتر از اين که نگران ماسک و انتقال از طريق عطسه و قطرات تنفسي باشيم، بايد مراقب دست هاي مان باشيم و دست آلوده به سمت دهان و غذا نبريم. البته عدم دست دادن هم در شرايط فعلي مانع انتقال ويروس مي شود.
وي تأکيد کرد: از تماس دست ها با مکان هايي که احتمال الودگي دارند جدا بايد پرهيز شود چراکه اين ويروس قدرت پايداري چندين روزه دارد و به شدت بايد مراقب دست ها يمان باشيم.
کمپين پيشگيري از کرونا شکل داده ايم
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي با بيان اينکه کمپين و بسيج براي آگاه سازي مردمي در حال شکل گيري است، گفت: از هفته ها پيش دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري وزارت بهداشت و نهادهاي متولي فعاليت هاي مداومي براي آموزش و پيشگيري از اين بيماري انجام شده است و دراين خصوص توليد منابع مختلف آموزشي به اشکال متعدد از مدياها گرفته تا مکتوبات و کليپ هاي آموزشي براي کارکنان و دانشجويان و عامه مردم تهيه و ارائه شده است.
وي تصريح کرد: سعي داريم يک کمپين و بسيج گسترده براي پيشگيري از کرونا را در هفته هاي پيش رو براي جمعيت تحت پوشش مان به کمک نيروهاي اموزشي و درماني در بخش هاي دولتي و خصوصي فعال کنيم و مردم را در امر پيشگيري بهتر راهنمايي نماييم.
هر تب و سردردي نشانه کرونا نيست
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران از آمادگي بيمارستان هاي اين دانشگاه براي پذيرش بيماران مبتلا به کرونا خبر داد و افزود: مراکز درماني دانشگاه و بيمارستان ها اماده ارائه خدمات به بيماران مشکوک به اين بيماري هستند اما مردم توجه کنند با هردرجه تب خفيف و يا مقداري علائم اوليه سرما خوردگي لازم نيست مراجعه اضطراري به اورژانس ها داشته باشند چراکه باعث ازدحام و يا سردرگمي افراد مي شود.
وي يادآورشد: تب خيلي بالا همراه با علائم تنگي نفس و سختي در تنفس از علائمي است که بايد نسبت به ان حساس بود اما قطعا نشانه کرونا نيست.
ميزان کشندگي در سنين بالا بيشتر است
دکتر کوهپايه زاده فراواني بيماري کرونا در اطفال را خيلي کم عنوان کرد و ادامه داد: آسيب هاي رسيده شده به افراد در سنين بالا قابل مشاهده تر و ميزان کشندگي در مسن ترها با توجه به اقتضاي سن و فيزيولوژي افراد بيشتر است و لذا کنترل و پيشگيري در اين اشخاص بايد مورد اهتمام بيشتري واقع شود.
وي با بيان اينکه 9 وزارت خانه و 14 سازمان دولتي در فرآيند کنترل و پيشگيري از اين بيماري با وزارت بهداشت همکاري دارند، عنوان کرد: همه بيمارستان ها پذيرش بيمار دارند اما 3 بيمارستان دولتي و 3 بيمارستان خصوصي در تهران براي بستري و خدمات دهي به بيماران مبتلا به کرونا تعيين شده اند که ايزوله هاي تنفسي فشار منفي دارند و اگر نتيجه آزمايش کسي مثبت باشد مي تواند در اين مرکز بستري شود.
کمتر از 24 ساعت تشخيص مي دهيم
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران بيمارستان شهداي يافت اباد را بيمارستان مرجع اين دانشگاه براي بستري مبتلايان به کرونا معرفي کرد و افزود: در بيمارستان هاي ما ظرف کمتر از 24 ساعت افراد مشکوک به اين بيماري شناسايي شده و تعيين تکليف براي بستري شدن مي شوند لذا اگر فردي باعلائم بيماري مراجعه و درخواست آزمايش داشت پس از اعلام نتيجه اگر منفي بود در بخش هاي عادي و اگر مثبت بود در بخش هاي ايزوله بستري و تحت مراقبت قرار خواهد گرفت.
استفاده از ماسک در سطح جامعه ضرورت ندارد
دکتر کوهپايه زاده در پايان گفتگوي خود با خبر?? با بيان اينکه استفاده همگاني آحاد جامعه از ماسک ضرورت و معنايي ندارد، گفت: استفاده از ماسک و مراقبت هاي ويژه و شستن مکرر دست ها با محلول هاي شوينده و صابون براي بيماران و همراهاني در ارتباط مکرر با بيمار هستند مثل پزشکان، پرستاران، اعضاي خانواده فرد و ساير افرادي که مرتبط بوده اند، ضروري است اما اينکه همه افراد در سطح شهرها ماسک بزنند در حال حاضر غير ضروري و به هيچ عنوان توصيه نمي شود.
کپی لینک کوتاه: