• 1398/11/21 - 09:22
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZtRVo

تشکيل کميته راهبردي اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه

  رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با پيشنهاد تشکيل يک کميته سياستگذاري و راهبردي با حضور اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه ابراز اميدواري کرد با تشکيل اين کميته، زمينه نقش آفريني موثرتر آنها در حوزه هاي مختلف سياستگذاري و تصميم سازي هاي راهبردي دانشگاه فراهم شود.

رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با پيشنهاد تشکيل يک کميته سياستگذاري و راهبردي با حضور اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه ابراز اميدواري کرد با تشکيل اين کميته، زمينه نقش آفريني موثرتر آنها در حوزه هاي مختلف سياستگذاري و تصميم سازي هاي راهبردي دانشگاه فراهم شود.
به نقل از روابط عمومي معاونت تحقيقات و فناوري، دکتر جليل کوهپايه زاده که در نشست اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه با حضور معاونان تحقيقات و فناوري و آموزشي دانشگاه سخن مي گفت خاطرنشان کرد:  در حال حاضر بيش از 70 عضو هيات علمي پژوهشي در حدود 53 موسسه و مرکز تحقيقاتي  دانشگاه فعاليت دارند که عملا تشکل مستقلي ندارند. تشکيل کميته اي راهبردي با حضور اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه کمک موثري به هويت بخشي هر چه مطلوبتر و ايفاي نقش بيشتر اين گروه از اعضاي هيأت علمي دانشگاه در جهت اهداف و ماموريتهاي دانشگاه است.
وي با بيان اين که با افزايش شمار اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه و فعاليتهاي موثر آنها در سال هاي اخير هويت و جايگاه اين گروه از اعضاي هيات علمي بيش از پيش تقويت شده است اظهار داشت: متاسفانه هنوز مشکلات و موانعي فرهنگي سر راه تعامل اعضاي هيات علمي وجود دارد.
وقتي يک مرکز تحقيقاتي و گروه آموزشي همنام همکاري نمي کنند چه انتظاري مي توان از دانشگاه داشت؟
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطرنشان کرد که کميته راهبردي متشکل از اساتيد پژوهشي دانشگاه مي تواند به عنوان تشکيلاتي براي ايفاي نقش موثرتر اين گروه از اعضاي هيات علمي در سطوح مديريتي و سياستگذاري ها و برنامه ريزي هاي دانشگاه عمل کند و  دکتر افتخار - مدير هماهنگي مراکز تحقيقاتي دانشگاه -  به عنوان رييس کميته مي تواند در جلسات مختلف دانشگاه در کنار روساي دانشکده ها  حضور يافته و ديدگاه ها و نظرات اعضاي هيات علمي پژوهشي را منعکس کند.
اين کميته همچنين مي تواند در همسو کردن مراکز تحقيقاتي دانشگاه با اولويتها و سياستهاي کلان دانشگاه در مسير تحقق اهداف سلامت موثر باشد.
 کوهپايه زاده با بيان اين که نبايد به کسب رتبه پنجم دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور از لحاظ شاخص هاي وزارت بهداشت دلخوش بود و بايد براي ارتقاي شاخص هاي مهمتر که خدمت به نظام  سلامت و مردم است تلاش کرد گفت: حضور همه ذينفعان از جمله اعضاي هيأت علمي پژوهشي در تنظيم آيين نامه هاي دانشگاه و استفاده از ظرفيت هاي آنها که با تشکيل کميته راهبردي ميسر مي شود به حرکت دانشگاه در مسير رسيدن به اهداف دانشگاه نسل سوم کمک مي کند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اين که تراز مالي دانشگاه در سال جاري منفي است و  بودجه پژوهشي دانشگاه در سال 99 هم به شرط تحقق کامل حداقل 10 درصد کمتر از اعتبارات اين بخش در سال جاري است اظهار داشت: توسعه فعاليت هاي فناوري و ارتباط با صنعت و گسترش شرکتهاي دانش بنيان و مراکز رشد ميتواند به کاهش مشکلات مالي دانشگاه کمک کند.
 دکتر سيد عباس متوليان، معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه هم طي سخناني در اين نشست با اشاره به عدم پرداخت 6.5 ميليارد تومان از مطالبات اعضاي هيات علمي دانشگاه در ماه هاي اخير و تنگناهاي مالي دانشگاه در پرداخت هزينه هاي طرح هاي تحقيقاتي و کاهش شديد اعتبارات پژوهشي دانشگاه در سال آينده گفت: کمبود شديد بودجه اي باعث مي شود نتوانيم از منابع انساني در اختيار دانشگاه که
70 عضو هيات علمي پژوهشي و چهار هزار دانشجوي تحصيلات تکميلي هستند استفاده کنيم.
وي گفت: براي سال آينده انتظار داريم اعضاي هيات علمي هر کدام 60 تا 100 ميليون تومان گرنت از صندوق ها، ستادهاي توسعه فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سازمانها يا حتي خيرين جذب کنند.
متوليان با اشاره به اين که 70 درصد طرح هاي پژوهشي دانشگاه مربوط به پايان نامه هاست و لذا انتظار مي رود پايان نامه ها بيش از همه تحت تاثير کاهش اعتبارات پژوهشي دانشگاه قرار گيرند گفت: اين همه طرح پژوهشي در رشته هاي مختلف  تاکنون ما را به  سرآمدي علمي نرسانده و شرايط دشوار کنوني فرصتي است که روي زمينه هايي متمرکز شويم که بتوانيم چند برابر بودجه پژوهشي اختصاص يافته به آن ها را از صنعت جذب کنيم.
در ادامه اين جلسه تعدادي از اعضاي هيأت علمي پژوهشي دانشگاه به بيان ديدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداخته و از آنچه تبعيض نسبت به اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه نسبت به همکاران آموزشي خود خواندند انتقاد کردند.
به گفته آنها بار کاهش اعتبارات دانشگاه ها را نبايد به دوش بخشي از اعضاي هيأت علمي انداخت و همه اعضاي هيات علمي و بخش هاي مختلف دانشگاه بايد براي عبور از اين شرايط دشوار در کنار هم باشند.
دکتر مظاهري نژاد، معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي ايران هم در سخناني با بيان آن که هيچ مرز و تفاوتي بين اعضاي هيات علمي پژوهشي و و آموزشي دانشگاه قائل نيست و همواره کوشيده به عنوان معاون آموزشي دانشگاه به مسائل آموزشي همه اعضاي هيات علمي اعم از آموزشي و پژوهشي به طور يکسان توجه کند اظهار داشت: هيچ عضو هيات علمي نبايد احساس کند که شهروند درجه دوم است. هيچ تفاوتي بين اعضاي هيات علمي پژوهشي و آموزشي نيست الا اين که يک گروه  در بحث تحقيقات و گروه ديگر در حوزه آموزش نقش پررنگ تري ايفا مي کنند.
وي گفت: براي اولين بار در فراخوان جذب اعضاي هيات علمي دانشگاه هيچ خط کشي بين آموزشي و پژوهشي نگذاشتيم و سيستم بر شايسته سالاري مصر است.
 
دکتر مهرداد افتخار، مدير هماهنگي موسسات تحقيقاتي دانشگاه هم با بيان اين که احساس تبعيضي که اغلب اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه در صحبتهايشان به آن اشاره کردند به هر حال در ذهنيت آنها شکل گرفته و با انکار مساله قابل  رفع نيست بر ضرورت بررسي و رفع عوامل بروز اين تلقي از جمله عدم مشارکت چندان اعضاي هيات علمي پژوهشي در پست هاي مديريتي در ستاد دانشگاه تاکيد کرد و گفت: يکي ديگر از عوامل ايجاد اين تلقي شايد عدم امکان بروز توانمندي ها و شايستگي هاي اعضاي هيات علمي پژوهشي به دليل جوان تر بودن اغلب آنهاست.
وي با تاکيد بر اين که با توجه به کاهش اعتبارات پژوهشي دانشگاه اگر انتظاراتي داريم بايد به اين مسائل هم توجه کرد، تصريح کرد: کاهش اعتبارات دانشگاه همانطور که به معني تعطيل کردن آموزش نيست به معني تعطيل کردن تحقيقات هم نيست بلکه بايد با همکاري و اتحاد هر چه بيشتر در دانشگاه  از امکانات و ظرفيتهاي موجود به بهترين نحو استفاده کنيم تا اين شرايط سخت را هم پشت سر بگذاريم.




  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326467
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم