• 1399/08/27 - 10:08
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZyqWo
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران:

تصميمات حاکميتي و افزايش مشارکت مردمي براي مديريت موثر کرونا ضروري است

 


رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران:


 تصميمات حاکميتي و افزايش مشارکت مردمي براي مديريت موثر کرونا ضروري است


با جهش هاي مداوم  ويروس کرونا و تکميل ظرفيت مراکز درماني در وضعيتي هستيم که فقط با محدوديت هاي حاکميتي براي جلوگيري از تجمعات و نيز مشارکت حداکثري مردم در رعايت فاصله گذاري فيزيکي و استفاده از ماسک و شستشوي دستها مي توانيم، پاندمي را کنترل کنيم.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر جليل کوهپايه زاده؛ رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در «وبينار همزيستي و مشارکت؛ درس آموخته هاي مبارزه با بحران کويد ??» با اشاره به موفقيت نسبي کنترل شيوع کرونا در موج اول، گفت: امروز مديريت کرونا خيلي پيچيده تر از قبل شده و با وجود تجربيات هشت ماه گذشته در ايران و ساير کشورها، قرار گرفتن در پيک سوم فراواني و رخداد اين اپيدمي نشان مي دهد، در مديريت، اقدامات لازم و مشارکت مردم موفق نبوده ايم.
وي با ابراز نگراني از کاهش حساسيت مردم براي رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي، تصريح کرد: در موج سوم بيماري شاهد افزايش شيوع بيماري به صورت خانوادگي هستيم که بيانگر افزايش دورهمي هاي فاميلي است.
دکتر کوهپايه زاده تاکيد کرد: ابتدا اطلاعات ما در زمينه کرونا بسيار کم بود و به نظر مي رسيد راه عمده انتقال ويروس کرونا، انتشار قطرات تنفسي و برخورد دست‌ها با صورت است اما با گذشت زمان اکنون متوجه شديم علاوه بر قطرات تنفسي و تماس دست آلوده با صورت، ويروس کرونا از راه هوابرد به ويژه در جاهاي در بسته و بدون تهويه نيز منتقل مي‌شود. بنابراين نداشتن ماسک يا شستشوي دستها تنها دليل شيوع نيست و فاصله گذاري اجتماعي در شهرها و مکانهاي شلوغ و در ترددهاي شهري بايد به خوبي رعايت شود.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران يکي از دلايل مهم جدي نگرفتن بيماري را جنبه هاي اجتماعي و تمکين اجتماعي بر شمرد و تصريح کرد: بايد سرمايه هاي اجتماعي مردم افزايش يابد و از طرف ديگر تلاش کنيم، اعتماد و نظر مردم را نسبت به پيشنهادات و توصيه هاي بهداشتي جلب کنيم. 
دکتر کوهپايه زاده گفت: تنها مشارکت، هميت و همراهي مردم، در کنار تصميمات درستي که به صورت حاکميتي در بخش هاي مختلف گرفته مي شود، افزايش انجام آزمايش، رديابي و شناسايي بيماران در فاز هاي اوليه بيماري و کنترل رعايت قرنطينه خانگي مي تواند شرايط و اوضاع را در ماه هاي پيش رو بهتر کند.
وي در پايان اظهار کرد: نياز است مطالعاتي نيز براي بررسي مرگ و ميرهاي ناشي از گرفته شدن فرصت درمان ساير بيماري ها به دليل اشغال تخت هاي بيمارستاني و به تعويق انداختن برخي درمانها به خاطر ترس از ابتلا به کوويد ?? انجام شود.
در حالي که خبرهايي از موفقيت برخي کشور ها در توليد واکسن کرونا منتشر مي شود؛ اما هنوز کارشناسان سازمان بهداشت جهاني تاکيد مي کنند، فعلا هيچ واکسني بيماري کوويد-?? را متوقف نخواهد کرد و در هر شرايطي بايد به نظارت و کنترل، انجام آزمايش، قرنطينه مبتلايان و افرادي که با آن ها تماس داشته‌اند، ادامه دهيم و از مردم بخواهيم احتياط کنند.
تهيه: ابراهيم همتي
تنظيم: مجيد نظامي
 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328581
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم