حرکت هدفمند دانشگاه علوم پزشکی ایران بهسوی بهرهوری حداکثری در سال ۱۴۰۴
کارگروه بهرهوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور معاون توسعه، مدیران ستادی و نمایندگان معاونتها برگزار شد و در آن، راهکارهای ارتقای بهرهوری در واحدهای مختلف دانشگاه بررسی و پروژههای شاخص برای اجرا در سال جدید تعریف شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، جلسه کارگروه بهرهوری با حضور دکتر پیمان نامدار معاون توسعه دانشگاه، علیرضا مزدکی مدیر مالی،دکتر حسن واعظی مشاور رئیس دانشگاه در امور بیمارستانها، جمعی از مسئولان مدیریت توسعه سازمان و سرمایه انسانی و نمایندگان معاونتهای مختلف دانشگاه برگزار شد.
هدف از این جلسه، بررسی اولویتهای بهرهوری و راهکارهای افزایش آن در کلیه واحدهای دانشگاه در سال ۱۴۰۴ بود.
دکتر نامدار در این نشست با اشاره به تشکیل کارگروه بهرهوری با حضور کارشناسان متخصص، گفت: در این کارگروه فرآیندهای شاخص و پروژههای کلیدی دانشگاه بررسی و ارزیابی خواهد شد.همچنین برای تحقق بهرهوری پایدار، آموزش نقش اساسی دارد و نباید از آن غافل شویم.
علیرضا مزدکی مدیر مالی دانشگاه نیز در ادامه با تأکید بر شناسایی موانع اجرایی در مسیر پروژهها، اظهار داشت: لازم است برای هر پروژه، راهکارهای عملیاتی مشخص و قابلیت اجرا بودن آنها بهطور جدی ارزیابی شود تا از شکست پروژهها جلوگیری شود.
وی همچنین بر تشکیل کمیتههای نظارتی برای رصد عملکرد مدیران و واحدها تأکید کرد و گفت: این کمیتهها باید نقش مشاور و ناظر را ایفا کنند. همچنین مراکز درمانی میتوانند با تشکیل یک شبکه و تبادل تجربیات، به ارتقای بهرهوری یکدیگر کمک کنند.
مزدکی افزود: توجه به بهرهوری باید به یک فرهنگ سازمانی تبدیل شود و در تمامی فعالیتهای روزانه جریان داشته باشد.
در ادامه، دکتر حسن واعظی با تأکید بر ضرورت باور به مأموریتهای سازمانی گفت: کمبود منابع انسانی و مالی نباید بهانهای برای توقف فعالیتها باشد. این کمبودها نباید توجیهی برای عدم ادامه مسیر باشند.واعظی همچنین با اشاره به گستردگی خدمات مراکز بهداشت دانشگاه در مناطق محروم اطراف تهران و شهرستانهای تحت پوشش، بر ارائه پروژههای شاخص و الگوساز از سوی معاونت بهداشت تأکید کرد.
مشاور رییس دانشگاه حذف کاغذهای اضافی در پروندههای بیمارستانی را از راهکارهای مؤثر در صرفهجویی منابع و زمان دانست.
در ادامه در ادامه دکتر مالمون معاون مدیریت توسعه سازمان و سرمایه انسانی گزارشی از فرآیند بهره وری در دانشگاه و لزوم تغییر دیدگاه نسبت به بهره وری به عنوان هدف اصلی در همه بخشهای دانشگاه اشاره کرد.
سپس جلسه گزارشی از پروژه های بهرهوری دانشگاه در سال گذشته ارائه شد.
از جمله اقدامات انجامشده در سنوات قبل در حوزه بهره وری میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
کسب جایزه لوح بهره وری زیست بوم سلامت از سوی وزارت بهداشت در حضور رئیس سازمان ملی بهره وری در اردیبهشت ماه سال 1403
ابلاغ نظامنامه ملی بهرهوری به کلیه واحدهای تابعهتشکیل کمیتههای بهرهوری در تمامی واحدهاایجاد بانک اطلاعاتی رابطین بهرهوریبرگزاری دوره آموزشی نظامنامه ملی بهرهوری ویژه رابطینلازم به ذکر است دانشگاه علوم پزشکی ایران در فراخوان تندیس ملی بهرهوری سال ۱۴۰۳ شرکت کرد و ۵ پروژه را به این فراخوان ارسال نمود.
از جمله پروژههای معاونت درمان میتوان به «نحوه ثبت خدمت در مراکز تابعه و آموزش به تفکیک» بهمنظور کاهش کسورات و افزایش درآمد اشاره کرد. در این راستا، بیمارستان اکبرآبادی بهعنوان پایلوت انتخاب شد. همچنین پروژه «ساماندهی و جابهجایی آمبولانسها بین مراکز تابعه» نیز از دیگر پروژههای این معاونت بود.
پروژه کارسنجی و زمانسنجی از سوی معاونت توسعه نیز با پیشرفت کامل (۱۰۰٪) اجرا شده است.
گفتنی است در این نشست دکتر جعفری سیریزی مدیر موسسه معتمد نیز حضور داشت و در خصوص راهکارهای عملیاتی نمودن بهره وری و لزوم آموزش فراگیر در سطوح مدیریتی و کارشناسی اشاره کرد.
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید