رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران: رسانه ها کنار نظام سلامت در مقابله با موج جديد کرونا همراه با آنفولانزا
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران، بر همکاري رسانه ها در کنار نظام سلامت در مقابله با موج جديد بيماري کرونا همزمان با آنفولانزا در پاييز تاکيد کرد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران؛ دکتر جليل کوهپايه زاده، روز شنبه در نشست خبري با خبرنگاران رسانه هاي گروهي که به منظور تجليل از خدمات رسانه ها برگزار شد، به ارائه گزارشي از وضعيت مراکز درماني تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران در روزهاي کرونا پرداخت.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران، با اشاره به فصل پاييز و شيوع آنفولانزا، افزود: آنچه مسلم است اينکه در پاييز موج خطرناکي از بيماري آنفلوانزا در همه جوامع رخ خواهد داد و امسال احتمال دارد اين بيماري با کرونا تشديد شود. اميدواريم با همکاري بين بخشي بين نظام سلامت و ساير نهادها، به خصوص رسانه ها همچنين رعايت اصول بهداشتي از سوي مردم؛ بتوانيم از موج سوم اين بيماري با موفقيت عبور کنيم.
وي از تلاش محققان ويروس شناس اين دانشگاه براي ساخت واکسن از ويروس کشته شده خبر داد که اکنون در مراحل کار آزمايي است.
دکتر عشرتي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز در اين نشست درخصوص نظارت بر رعايت پروتکلهاي بهداشتي در برگزاري کنکور سراسري گفت: در حال حاضر ??? بازرس بهداشتي داريم، طبق بررسي ها با کمبود تعداد ??? بازرس روبرو هستيم که از ساير کارشناسان بهداشتي براي رفع اين کمبود استفاده خواهيم کرد.
وي در خصوص برگزاري کنکور افزود: سلامت جوانان بيش از کنکور براي ما اهميت دارد و برنامه ريزيها براي نظارت در زمان برگزاري کنکور سراسري با رعايت پروتکلها انجام شده است.
دکتر عشرتي گفت: هر تغيير رفتاري که در کرونا رخ ميدهد، اثر آن ?? روز بعد مشخص مي شود که تغيير آمارها ناشي از تغييرات گسترده رفتاري است.
براي مثال در فروردين ماه که تعطيلات طولاني مدت داشتيم منحني ابتلا به طور چشمگيري نزولي بود و رعايت ?? درصدي پروتکلها باعث شد که ميزان ابتلا و بستري کرونا ثابت شود، اما اين وضعيت شکننده است.
دکتر نادر توکلي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران ديگر سخنران اين نشست با اشاره به خستگي و فرسودگي و ضرورت مراعات بيشتر مردم افزود: رفتار ويروس کرونا هنوز ناشناخته است و مردم هنوز به اين نهايي نرسيده اند که کرونا يک مخاطره است و اگر به آن توجه نشود وضعيت مانند مصدومان ترافيکي خواهد شد که روزانه به افراد زيادي آسيب ميزند و جان آنها را ميگيرد.
او با اشاره به اينکه درحال حاضر موضوعات جديدي در خصوص بيماري کرونا وجود دارد، ادامه داد: در پيک دوم کرونا درگيري خانوادگي و مرگ در افراد يک خانواده بيشتر است و طبق مشاهدات افراد جوان بيشتر درگير اين بيماري شدهاند، حتي ابتلا در سن زير ?? سال ديده شده است و لازم است که روي زمينههاي ژنتيکي اين بيماري تحقيق انجام شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه با تمرکز در استفاده از ماسک توانستيم از شرايط انفجار خارج شويم گفت: روزهايي داشتيم که موارد بستري ? برابر روز قبل بود و البته بايد توجه داشت که هنوز موارد ابتلا به کرونا و بستري بالاست.
دکتر توکلي يادآور شد: هنوز استفاده از ماسک براي برخي از مردم جا نيفتاده است. اگر پروتکلهاي بهداشتي به درستي رعايت شود، ميتوان به ثبات نسبي در کنترل بيماري کرونا رسيد.
وي گفت: ما سه مخاطره را در پيش رو داريم که يکي از اين مخاطرهها مراسم عزاداري ماه محرم است که اميداريم با همکاري مردم و هيئتها بتوانيم از آن عبور کنيم. مخاطرات بعدي همزماني آنفلوانزا با کرونا و آغاز سال تحصيلي است که تمهيدات لازم در اين زمينه انديشيده شده است.
وي تصريح کرد: وزارت بهداشت در تلاش است دسترسي مردم به واکسن آنفلوانزا را افزايش دهد.
دکتر فتحي معاون غذا و داروي دانشگاه در اين نشست رسالت اين معاونت را تامين دارو و تجهيزات، پيشگيري و نظارت جدي بر توزيع عادلانه آن در مراکز درماني دانست و از توزيع داروي «رمدسيوير» توليد داخل از هفته آينده خبر داد.
وي افزود تا کنون ?? پرونده قضايي براي محتکران و متخلفان تشکيل شده است.
دکتر مقتدايي معاون بين الملل دانشگاه در سخناني با اشاره به برگزاري وبينارهاي مشترک در خصوص راهکارهاي درمان کويد ?? با بيمارستانها و مراکز دانشگاهي کشورهايي چون ايتاليا، بلژيک و پرتقال؛ افزود: در اين وبينارها ضمن به اشتراک گذاشتن آخرين تجربيات در درمان اين بيماري، خوشبختانه با تحسين تجربيات گرانسنگ پزشکان ايراني از سوي محققان و پزشکان ساير کشورها مواجه مي شديم.
وي برگزاري کلاسهاي درسي به صورت آنلاين را در شرايط کرونايي، فرصتي براي گسترش آموزش مجازي و جذب بيشتر دانشجويان خارجي در اين شرايط توصيف کرد.
دکتر شفايي معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه از انديشيدن تمهيدات لازم براي آغاز سال تحصيلي جديد دانشگاه در مراکز آموزشي، خوابگاه ها و غذاخوري ها خبر داد و تصريح کرد نگراني در اين خصوص وجود ندارد.
خانم دکتر فهيم مدير توسعه سازمان و تحول اداري دانشگاه، ضمن تاکيد بر حمايت مالي و تجهيزاتي از مراکز درماني، از جذب شرکت کنندگان در آزمون استخدامي براي تقويت کادر درماني بيمارستانهاي دانشگاه خبر داد.
دکتر ولايي مدير مجموعه "مدد" دانشگاه با اشاره به توزيع بيش از ? ميليون ماسک N?? و سه لايه در مراکز درماني تاکيد کرد تا کنون کمبودي براي تهيه ماسک و داروهاي موردنياز مراکز درماني نبوده است. وي به مردم هشدار داد داروهاي کرونا را از مراکز غير مجاز تهيه نکنند.
در پايان اين نشست خبري از خبرنگاران فعال در حوزه سلامت تقدير شد.
خبر: نظامي
گالري شماره ?
گالري شماره ?
کپی لینک کوتاه: