• 1401/02/07 - 11:09
  • - تعداد بازدید: 137
  • - تعداد بازدیدکننده: 135
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z6k

روایتی از فداکاری و پزشکی/ بیمارستان رسول اکرم(ص) پیشرو در پیوند اعضای اطفال

روایت مادری که فرزندی به دنیا می آورد و برای حیات دوباره او، اعضای بدن خود را نیز به فرزند اهدا می کند، اوج فداکاری که همراه با دانش پزشکی در بیمارستان رسول اکرم(ص) دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان پیشرو در پیوند اعضای اطفال محقق شد.

روایت مادری که فرزندی به دنیا می آورد و برای حیات دوباره او، اعضای بدن خود را نیز به فرزند اهدا می کند، اوج فداکاری که همراه با دانش پزشکی در بیمارستان رسول اکرم(ص) دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان پیشرو در پیوند اعضای اطفال محقق شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، جواهری، مادر فرزندی  است، که فرزند ۱۰ساله‌ او مبتلا به بیماری "سیستینوزیس" است، که نوعی اختلال ژنتیکی نادر است در آن تجمع ماده‌ای به‌نام "سیسـتین" موجب اختلال کارکرد اعضای مختلف بدن می‌شود.
وی درباره بیماری فرزند خود عنوان می کند: دخترم نورالزهرا یک‌ساله بود که متوجه شدیم به این بیماری مبتلا است. از سال ۹۸ مشکلات کلیوی دخترم آغاز شد و در سال ۱۴۰۰ دیالیز برای او انجام شد. فرزندم از یک ماه ابتدایی دیالیز مشکل قلبی پیدا کرد و دیدن اینکه او دچار رنج ناشی از بیماری شده بود برای ما خیلی سخت بود.
وی ادامه می دهد: برای حل مشکل نورالزهرا، او باید در صف پیوند عضو قرار می‌گرفت. قرار گرفتن در صف اهدای عضو مستلزم این بود که خانواده یک فرد مرگ مغزی که شرایط مطابق با این دختر ۱۰ساله باشد نسبت به اهدای عضو بیمار خود اقدام کنند، فرآیندی که مشخص نبود تا چه‌زمانی به طول می‌انجامد و هر لحظه ممکن بود نورالزهرا از دست برود.
مادر نورالزهرا می گوید: «دخترم درد زیادی داشت و تحمل این درد برای من نیز سخت بود. مادران همیشه دوست دارند فرزندانشان در سلامتی به‌سر ببرند و برای همین تصمیم گرفتم هر کاری را که از دستم برمی‌آید برای دخترم انجام دهم بنابراین برای آن که مشکلات دخترم بیشترنشود؛ تصمیم گرفتم کلیه خود را به او اهدا کنم.
در این زمینه دکتر رحیم‌زاده، نفرولوژیست کودکان بیمارستان رسول اکرم(ص) درباره این موضوع عنوان می کند: از سال ۱۳۹۰ پیوند عضو اطفال در این مرکز آغاز شد و تاکنون حدود ۲۰۰ مورد پیوند اعضای اطفال در سنین ۴ تا ۱۸ سال داشته‌ایم. تا چندسال پیش، پیوند کلیه بیشتر از افراد زنده به افراد نیازمند عضو انجام می پذیرفت اما از سال ۱۳۹۸ آمار بیماران پیوندی که از فرد دچار مرگ مغزی به آنها کلیه اهدا می‌شود بیشتر شده است که این امر به‌دلیل افزایش فرهنگ اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی است؛ براین اساس مادری نیز که کودک ۱۰ساله‌اش نیازمند کلیه بود؛ کلیه خود را به فرزند خود اهداکرد.
وی خاطرنشان می کند: بیمار گیرنده عضو، دختری است که بیماری زمینه‌ای ارثی دارد که دو سال بود دیالیز شده و قرار گرفتن او در نوبت و فهرست دریافت عضو، به‌دلیل طولانی بودن این فهرست، ممکن بود طولانی شود زیرا باید از بیمار مرگ مغزی کلیه دریافت می‌کرد؛ به همین دلیل مادر او داوطلب شد تا کلیه خودش را به فرزندش اهدا کند. هم اکنون نیز عمل جراحی موفقیت آمیز بود و بیمار در بخش پیوند تحت نظر است.
پایان مطلب//

 

 
 
 
  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی
  • کد خبر : 120
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
المیرا ترنیان
خبرنگار:

المیرا ترنیان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید