معاون توسعه سلامت دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت:
روزه داري صحيح به پاکسازي بدن کمک ميکند
معاون توسعه سلامت دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت:
روزه داري صحيح به پاکسازي بدن کمک ميکند
روزه داري صحيح به پاکسازي بدن کمک ميکند
معاون توسعه سلامت دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت با تاکيد بر رعايت توصيه هاي طب ايراني در گرفتن روزه، روزه داري صحيح را سبب پاکسازي بدن از مواد زائد و ارتقاء سلامت دانست.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه به نقل از وبدا، حسين رضايي زاده با اشاره به فوايد روزه داري از ديدگاه طب ايراني، گفت: تدابير مهمي در حوزه سبک زندگي وجود دارد تا در ماه مبارک رمضان در کنار تزکيه نفس و پاکسازي روح، سلامت جسم نيز تضمين شود چراکه قرار نيست روزه داري و روزه گرفتن باعث آسيب جسمي و عوارض ناشي از آن شود.
وي افزود: در داخل بدن مواد زائدي وجود دارد که با روزه گرفتن فرصت پاکسازي آنها فراهم ميشود و با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با فصل بهار که بهترين زمان براي زدودن مواد اضافي از بدن است؛ روزه داري صحيح کمک زيادي به پاکسازي بدن مي کند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه مواد غذايي مختلف هضم يکساني ندارند و باعث ايجاد مشکلات گوارشي در بدن مي شوند؛ تاکيد کرد: از مصرف غذاهاي مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداري کنيد، چرا که معده و دستگاه گوارش نميتواند همه آنها را به درستي هضم کند. بخصوص اينکه معده مدت طولاني خالي بوده است و توان هضم حجم بالاي مواد را ندارد. به عبارت ديگر بايد مراقب بود به دليل کاهش تعداد وعده هاي غذايي، دچار در هم خوري، روي هم خوري و با هم خوري نشويم!
اين پزشک و متخصص طب ايراني با اشاره به تقارن ماه مبارک رمضان با فصل بهار گفت: برنامه غذايي سحر و افطار بايد متناسب با فصل بهار مقوي و سبک باشد. همچنين از مصرف غذاهايي که حاوي روغن زياد هستند خودداري شود و بهتر است روزه داران از اين نوع غذاها در ايام ماه مبارک رمضان کمتر استفاده کنند. استفاده از انواع خورشت هاي ايراني براي ماه مبارک رمضان مناسب است و بهتر است از خورشت هايي استفاده شود که مواد غذايي ملين و رطوبت بخش مانند کدو و آلو در آنها استفاده شده است.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت همچنين توصيه کرد: بهتر است براي رفع عطش و غلبه بر خشکي بدن از شربت سکنجبين، گلاب و بيدمشک استفاده شود، خوردن چاي و هندوانه در وعده سحر توصيه نمي شود. همچنين روزه داران به ويژه جوانان و افراد گرم مزاج و خشک مزاج، خواب روزانه داشته باشند و اين خواب بهتر است نزديک افطار نباشد.
دکتر رضايي زاده ادامه داد: قرار است در ايام روزه داري، روزه داران با کنترل شرايط روح و روان خود، خوش اخلاق هم باشند. بنابراين توصيه مي شود در طول روز با بوييدن گلاب خنک و يا معطر کردن فضاي منزل و محيط کار اين آرامش را بدست آورند.
وي درپايان تاکيد کرد: افرادي که سابقه بيماري هاي خاص مانند ديابت دارند براي جلوگيري از مشکلات و عوارض جسمي ناشي از روزه داري حتما با پزشک خود مشورت کنند.
//پايان مطلب
کپی لینک کوتاه: