• 1399/04/03 - 10:15
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZxUVo

رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت خبر داد؛ صدور بخشنامه دادستان کل کشور مبني بر ممنوعيت مصرف مواد دخاني در اماکن عمومي

رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از صدور بخشنامه دادستان کل کشور مبني بر ممنوعيت مصرف مواد دخاني در اماکن عمومي خبر داد.

رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از صدور بخشنامه دادستان کل کشور مبني بر ممنوعيت مصرف مواد دخاني در اماکن عمومي خبر داد.

به نقل از وبدا، دکتر احمد جنيدي جعفري عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران  با اعلام اين خبرگفت: طبق تبصره يک ماده 13 قانون جامع دخانيات مصوب مجلس شوراي اسلامي در سال 85 استعمال دخانيات در اماکن عمومي و وسايط نقليه عمومي ممنوع و تخلف از آن مستوجب حکم به جزاي نقدي است.

وي افزود: عليرغم پيگيري هاي وزارت بهداشت طي سال هاي اجراي قانون، متاسفانه به دليل اجراي ضعيف قانون ممنوعيت استعمال دخانيات در اماکن عمومي، مراکز عرضه قليان در برخي از دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور به صورت غير قانوني گسترش يافت و منجر به افزايش مصرف قليان در جامعه، خصوصا در بين جوانان گرديد.

وي بيان داشت: با توجه به شيوع بيماري کرونا ويروس در کشور، با درخواست وزير بهداشت و رييس ستاد مديريت بيماري کرونا از دادستان کل کشور براي حمايت حوزه سلامت از ممنوعيت مصرف مواد دخاني و قليان در اماکن عمومي، بخشنامه دادستاني کل کشور با تاکيد بر اجراي قوانين و همکاري و حمايت از بازرسين بهداشت و ضابطين قضايي براي جلوگيري از عرضه قليان صادر شد. به اين منظور با هماهنگي دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور تيم هاي مشترک با پليس اماکن و دادستاني تشکيل، بازرسي  و نظارت بر اماکن عمومي به طور مستمر انجام و از هرگونه عرضه و استعمال مواد دخاني و قليان جلوگيري شود. در صورت مشاهده تخلف، با پلمب امکنه، متصديان اين مراکز به مراجع قانوني معرفي مي شوند زيرا در واقع اين اقدام در شرايط حاضر حکم تهديد عليه سلامت عمومي جامعه را دارد.  ضمنا هرگونه تبليغ در خصوص عرضه مواد دخاني و از جمله قليان ممنوع مي باشد و متخلفين بر اساس مصوبه دولت تا مبلغ 43 ميليون 860 هزار تومان جريمه مي شوند.

رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت گفت: ابزارآلات قليان در انتشار ويروس کرونا موثر است چون محيط مناسبي براي بقا و رشد ويروس و ساير عوامل عفوني و بيماري زا مي باشد. وزارت بهداشت در راستاي سياست هاي جهاني براي مهارکرونا ويروس، به خاطر خطري که مصرف دخانيات بر تضعيف سيستم دفاعي بدن دارد و افراد را مستعد به ابتلاء بيماري کرونا ويروس و ساير بيماري هاي کشنده مي کند، با هرگونه ارايه تسهيلات براي عرضه و استعمال مواد دخاني در اماکن عمومي مخالفت و تخلفات مربوطه را از مراجع قضايي پيگيري مي کند.

وي ممنوعيت عرضه قليان حتي بعد از بازگشايي مراکزي که قبلا عرضه قليان داشتند را مورد توجه داد و افزود: بخشنامه دادستان کل کشور به کليه دادستان هاي عمومي و انقلاب سراسر کشور و فرماندهي نيروي انتظامي ابلاغ شده و همکاري کاملي در اين خصوص داريم. در استان تهران هم به دليل مشکلاتي که در اجراي قانون در سنوات قبل داشتيم، جلسه اي اختصاصي با نمايندگان دادستاني، ناجا و دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران برگزار و مقرر گرديد که گشت هاي ويژه براي بازرسي از اماکن عمومي و مراکز تهيه و توزيع انجام شود و هرگونه تخلف در مورد عرضه قليان بلافاصله پيگيري و متخلفان به مراجع قضايي معرفي شوند.

دکتر جنيدي خاطرنشان کرد: اقدام ديگر در اين راستا، نامه رييس فرهنگستان علوم پزشکي به رياست محترم قوه قضاييه بود که در آن نامه ضمن تاکيد بر اجراي ممنوعيت پايدار استعمال دخانيات و عرضه قليان در همه اماکن عمومي، خواستار برخورد قاطع با توليـدکنندگان و مصـرف کنندگان قليان در اين اماکن شدند، به نحوي که موجب عبرت ساير هنجارشکنان شود.

وي افزود: اميدواريم مردم عزيز و فهيم کشور هم براي حفظ سلامتي خود و اطرافيان به هيچ وجه به مراکزي که غير قانوني اقدام به عرضه قليان مي کنند مراجعه نکنند و با مشاهده موارد تخلف در اين زمينه، آدرس مرکز و امکنه متخلف را به سامانه 190 شکايات بهداشتي گزارش دهند.

رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت بيان داشت: به هرحال با توجه به اينکه بيماري کرونا ويروس در بسياري از افراد ممکن است بدون علامت باشد واين افراد ممکن است در محيط هاي جمعي حضور داشته باشند، بايد دقت بيشتري در اجراي قانون داشت.

وي افزود: مصرف کنندگان دخانيات به دليل آسيب رساندن به ريه، معمولا سرفه هاي شايعي دارند و در واقع اشتباه گرفتن اين سرفه ها با سرفه هايي که  ناشي از ابتلا به کروناويروس است، موجب مي شود بيماري دير تشخيص داده شود و اين افراد عامليني خطرناک براي انتقال ويرس هستند.

وي با اشاره به گزارش موسسه ملي تحقيقات سلامت که دود دخانيات را عاملي براي انتقال ويرس شناخته است، اظهار نمود اگر فرد مصرف کننده مواد دخاني دچار بيماري کرونا باشد، قطعا با مصرف دخانيات موجب آلودگي محيط و انتقال بيماري به ديگران مي شود.

به گفته وي، خطر انتقال بيماري از طريق مصرف دخانيات در اماکن عمومي بالا است و به هيچ طريقي نمي شود جلوي انتشار اين ويروس را در اماکن آلوده به دود دخانيات گرفت.

دکتر جنيدي تصريح کرد: افراد مصرف کننده دخانيات با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت، يا بصورت خود جوش، مي توانند مصرف مواد دخاني را ترک کنند. در مواجهه قرار گرفتن افراد غيرسيگاري با دود دخانيات نيز با مصرف آن هيچ فرقي ندارد و همان امراض مصرف را دارد، لذا مردم براي حفظ سلامت خودشان بايد فعالانه عمل کرده و تخلفات را به سامانه 190 گزارش دهند
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326642
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم