• 1398/11/07 - 10:53
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZRQVo

رييس مرکز سلامت محيط و کاروزارت بهداشت خبر داد؛ برگزاري «پويش نم نم»؛ نه به مواد مخدر، نه به مواد دخاني

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران از برگزاري «پويش نم نم»؛ نه به مواد مخدر، نه به مواد دخاني، در سراسر کشور خبر داد.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران از برگزاري «پويش نم نم»؛ نه به مواد مخدر، نه به مواد دخاني، در سراسر کشور خبر داد.
به نقل از وبدا، دکتر احمد جنيدي جعفري با اشاره به پيوستن واحدهاي صنفي به اين پويش به منظور حفظ سلامت نوجوانان و جوانان، گفت: اين پويش با هدف فرهنگ سازي براي کاهش عرضه محصولات دخاني و جلب حمايت هاي مردمي از واحدهاي صنفي مجاز عرضه که داوطلبانه از فروش محصولات دخاني خودداري کرده اند، آغاز شده است.
وي ضمن تقدير از همکاران فعال در دانشگاه علوم پزشکي زاهدان که پيشنهاد دهنده اوليه اين پويش هستند؛ بيان داشت: متصديان واحدهاي صنفي با آگاهي از خطرات مصرف دخانيات و اعتقادات راسخي که در مورد تاثيرات منفي عرضه دخانيات بر برکت و روزي خود دارند و همچنين نقش بارزي که مي توانند در تحقق اهداف سلامتي در نسل بدون دخانيات ايفا کنند، به اين پويش مي پيوندند.
رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت مضرات استعمال دخانيات و به خطر افتادن سلامت جوانان و تاثير قابل توجه اين طرح بر کاهش دسترسي و مصرف دخانيات را مورد اشاره قرار داد و گفت: واحدهاي صنفي در اين پويش با شعار «ما از سودش گذشتيم شما هم از مضراتش بگذريد» از فروش مواد دخاني خودداري مي کنند.
دکتر جنيدي با بيان اينکه هفت هزار نوع ماده شيميايي در مواد دخاني وجود دارد که 70 نوع آن سرطان زاست ادامه داد: مصرف و مواجهه با دود دخانيات عامل مرگ 8 ميليون نفر از مردم جهان است که اين ميزان در ايران حدود 60 هزار مورد برآورد شده است.
به گفته دکتر جنيدي يکي از اقدامات مهم و راهکارهاي حفاظت از جوانان از آسيب ها و صدمات ناشي از مصرف دخانيات، ممنوعيت کامل تبليغات، تشويق و حمايت صنايع دخاني و کاهش دسترسي است. جواناني که تحت تاثير تبليغات فريبنده صنايع دخاني و مراکز فروش اين محصولات قرار مي گيرند با تجربه کردن اين مورد به راحتي دچار وابستگي شده و به يک مصرف کننده دائمي مواد دخاني تبديل مي شوند.
وي تاکيد کرد: برنامه تشديد بازرسي و اعمال قانون در تخلفات صورت گرفته در مراکز عرضه و فروش محصولات دخاني مغاير با قانون جامع کنترل دخانيات و ممنوعيت جامع تبليغات در دستور کار وزارت بهداشت و ارگان هاي ذيربط است و تبليغ دخانيات مشمول جرايم سنگين مي باشد که در صورت مشاهده، متخلفين به مراجع قضايي معرفي مي شوند.
رييس مرکز سلامت محيط و کار يادآور شد: واحدهاي صنفي در صورت تمايل به پيوستن به پويش نم نم مي توانند به معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهر خود مراجعه کنند. اميدواريم روزي برسد که تمام واحد هاي صنفي عضو فعال اين کمپين باشند.
رييس مرکز سلامت محيط و کار بيان کرد: فروشگاه هاي زنجيره اي هم عليرغم اينکه جزو واحدهاي صنفي مجاز عرضه دخانيات نيستند، مي توانند با پيوستن به پويش نم نم به اين حرکت مردمي با هدف تقويت قبح فروش و مصرف دخانيات به سلامت جوانان و نوجوانان کمک کنند.
دکتر جنيدي در پايان گفت: اطلاعات در مورد اين پويش ملي در پيام رسان هاي سروش، ايتا و گپ با آدرس NamNam_Campaign قابل دسترسي است و با معرفي اين پويش به مردم و ديگر اصناف در جهت جلب حمايت مردمي تلاش مي شود. همچنين شهروندان عزيز مي توانند جهت اعلام شکايات بهداشتي در سراسر کشور به صورت شبانه روزي با سامانه 190تماس بگيرند. بازرسان بهداشت محيط در اسرع وقت شکايات را پيگيري کرده و رسيدگي خواهند کرد./
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326431
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم