• 1400/12/22 - 11:48
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZVaVo
رييس اداره پيشگيري از حوادث دفتر مديريت بيماري هاي غير واگير وزارت بهداشت:

سرعت، مهمترين عامل خطر حوادث رانندگي است

رييس اداره پيشگيري از حوادث دفتر مديريت بيماري هاي غير واگير وزارت بهداشت:
سرعت، مهمترين عامل خطر حوادث رانندگي است


رييس اداره پيشگيري از حوادث دفتر مديريت بيماري هاي غير واگير وزارت بهداشت گفت: هموطنان بايد توجه کنند که اگر دچار حادثه شدند، بلافاصله با شماره گيري ??? اورژانس و با شماره گيري تلفن ??? پليس را مطلع کنند.
دکتر عليرضا مغيثي در گفت و گو با وبدا، با اشاره به نزديک شدن به تعطيلات عيد نوروز و افزايش سفرها، ضمن تاکيد بر خودمراقبتي، درخصوص پيشگيري از وقوع حوادث ترافيکي در اين ايام، گفت: بايد ياد بگيريم که ايمن رانندگي کنيم تا طولاني تر زندگي کنيم. سرعت مهمترين عامل خطر حوادث رانندگي است، زيرا با افزايش سرعت رانندگي، احتمال تصادف به همان نسبت افزايش مي يابد.
وي با بيان اينکه خطر بروز حوادث ترافيکي در حوالي ساعت ? صبح، پنج برابر بيشتر از ساعات ديگر شبانه روز است، خاطرنشان کرد: وقوع تصادفات رانندگي در غروب يا شب و در هنگام طلوع خورشيد بر اثر ديد ناکافي، بيشتر از ساعات ديگر شبانه روز است.
دکتر مغيثي با تاکيد براينکه دليل اصلي حوادث ترافيکي، خستگي رانندگان است که دچار خواب آلودگي شده و قرباني تصادف مي شوند، افزود: هرگز هنگام خواب آلودگي رانندگي نکنيد و سعي کنيم قبل از رانندگي طولاني به قدر کافي استراحت کنيم.
وي تاکيد کرد: بعد از دو ساعت رانندگي، در جاي مناسب توقف کرده و يک فنجان چاي يا قهوه بنوشيد و به مدت ?? تا ?? دقيقه استراحت کنيد. بهتر است که قبل از رانندگي، خواب کافي داشته باشيد و اگر در حين رانندگي دچار خواب آلودگي شديد، خودرو را در کنار جاده پارک کرده و به مدت ?? تا ?? دقيقه استراحت کنيد.
لزوم رعايت فاصله طولي استاندارد با خودروي جلويي در حين رانندگي
رييس اداره پيشگيري از حوادث دفتر مديريت بيماري هاي غير واگير وزارت بهداشت در ادامه بيان کرد: سرنشينان خودرو، هر چند وقت يکبار به صورت راننده نگاه کنند، با او صحبت کنند و از خواب آلود نبودن او مطمئن شوند؛ براي پيشگيري از تصادفات رانندگي، خصوصا در شرايط نامساعد جوي مثلا در هواي باراني يا بر روي شن و ماسه، فاصله طولي استاندارد با خودروي جلويي را طبق مقررات راهنمايي و رانندگي حتما رعايت کنيد.
وي ضمن تاکيد بر ضرورت بستن کمربند ايمني، عنوان کرد: همه سرنشينان خودرو (حتي سرنشينان عقب خودرو) بايد کمربندهاي ايمني را ببندند؛ استفاده از کمربند ايمني خطر مرگ و آسيب‌ هاي شديد در بين رانندگان و سرنشينان جلو و عقب وسايل نقليه را  کاهش مي‌ دهد؛ تا همه سرنشينان خودرو کمربند ايمني را نبستند، حرکت نکنيد.
بسياري از حوادث رانندگي به دليل استفاده از تلفن همراه است
وي با بيان اينکه رانندگي در معابر و بزرگراه هاي شهرها با رانندگي در جاده هاي برون شهري و جاده هاي روستايي تفاوت زيادي دارد، گفت: بسياري از تصادفات و حوادث رانندگي به دليل استفاده از تلفن همراه رخ مي دهد؛ زيرا پيامک زدن و صحبت کردن با تلفن همراه موجب حواس پرتي ما در حين رانندگي شده و احتمال وقوع تصادف را تا ? برابر افزايش مي دهد. صحبت کردن با تلفن همراه حتي با هندزفري، از خطر آن حين رانندگي نمي ‌کاهد
وي با بيان اينکه راهکار مناسب براي ديده شدن وسايل نقليه در هواي غبارآلود و مه آلود، روشن کردن چراغ هاي خودرو و چراغ هاي مه شکن (حتي در روز) است، ، افزود: استفاده از صندلي مخصوص کودک در خودرو ميزان مرگ و مصدوميت کودکان را کاهش مي دهد.
وي ادامه داد: استفاده از صندلي ايمني کودک مي‌ تواند حداقل ?? درصد از مرگ‌ ها را کاهش دهد و استفاده از آن حداقل براي کودکان زير ?? سال يا کودکان با قد کمتر از ??? سانتي ‌متر، الزامي است.
دکتر مغيثي تاکيد کرد: مصرف الکل و مواد مخدر توسط رانندگان، خطر تصادف، مرگ و آسيب ناشي از آن را افزايش مي دهد. زيرا موجب کاهش تمرکز و کاهش سرعت واکنش راننده مي شود. برخي داروها نيز به دليل ايجاد خواب آلودگي، تمرکز و دقت راننده را کاهش مي دهند.
چند نکته براي عابرين پياده
وي گفت: هنگام عبور از عرض خيابان از محل خط کشي عابر پياده و يا پل هوايي استفاده کنيد. پوشيدن لباس هاي تيره در شب براي عابران پياده موجب ديده نشدن آنها توسط خودروها و بروز تصادفات مي شود. پوشيدن لباس هاي رنگ روشن براي عابران پياده جهت ديده شدن آنها توسط خودروها در شب بسيار موثر است. عابران پياده و دوچرخه سواران در شب براي ديده شدن توسط خودروها، توصيه مي شود از لوازم شبرنگ دار و نصب برچسب هاي  شبرنگ روي کيف، کلاه، بازو، کمربند و لباس استفاده کنند.
رييس اداره پيشگيري از حوادث دفتر مديريت بيماري هاي غير واگير وزارت بهداشت در ادامه درخصوص نکات مهم حين مواجهه با مصدومين حوادث ترافيکي، گفت: تا قبل از رسيدن آمبولانس، مصدومين را در صحنه تصادف رانندگي جابجا نکنيد، مگر اين که خطر مهمتري مصدوم را تهديد کند؛ با استفاده از علائم و نشانه‌ هاي راهنمايي، ساير راننده ‌ها را از تصادف مطلع کنيد تا آنها با فاصله مناسب از خودورها و مصدومين صحنه تصادف، عبور کنند.
وي با بيان اينکه هيچ تصادفي اتفاق نمي افتد، مگر اينکه قبل از آن تخلفي صورت گرفته باشد، افزود: هموطنان بايد توجه کنند که اگر دچار حادثه شدند، بلافاصله با شماره گيري ??? اورژانس و با شماره گيري تلفن ??? پليس را مطلع کنند.
دکتر مغيثي تاکيد کرد: در آخر اينکه با احتياط برانيد، خانواده و عزيزانتان چشم انتظارتان هستند.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327746
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم