• 1399/03/21 - 18:45
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZaUVo

سندروم درد «ميوفاشيال» چيست؟

ايد شما هم با درد و گرفتگي شديد در ناحيه کتف و گردن سر وکار داشته ايد. هميشه اين دردها مربوط به مشکلات مهمي مثل ديسک گردن نيست. بلکه ممکن است شما دچار سندروم درد ميوفاسيال شده باشيد که گاهي با ديسک گردن اشتباه گرفته مي شود.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از روزنامه آفتاب يزد ،سندرم درد ميوفاسيال سندرومي بسيار شايع در دنياست و اين در حالي‍‌ست که از سوي بيماران و حتي برخي پزشکان کمتر شناخته شده است و مي تواند کيفيت زندگي افراد را کاهش دهد لذا با توجه به اهميت موضوع آفتاب يزد در اين باره با دکتر مرتضي نخعي امرودي ، ارتوپد، جراح شانه و آرنج ودانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت وگو کرده است .وي در اينباره مي گويد : در حقيقت کلمه ميوفاسيال ترکيبي از دو کلمه "ميو" و "فاسيال" است.

"ميو" به معني " عضله" و "فاسيال" به معني "مربوط به فاسيا" مي باشد. فاسيا، همان لايه هايي از جنس بافت همبند است که بين و دور بسياري از بافتهاي بدن مثل عضلات، عروق، اعصاب، مفاصل و … قرار دارد.دکتر نخعي امرودي خاطرنشان کرد : سندروم درد ميوفاسيال عبارت است از درد مزمن ماهيچه‌اي که در ارتباط با نقاط ماشه‌اي است. نقاط ماشه‌اي ميوفاسيال، نواحي حساسي هستند که ممکن است در اثر آسيب‌هاي ماهيچه‌اي، فعاليت‌هاي بيش از اندازه و انقباض‌هاي پيوسته يا طولاني مدت ايجاد گردند.

وي بيان کرد : يکي از شايع ترين محل هاي اوليه بروز درد در افراد مبتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال ، پشت کتف است. در اين حالت يک يا چند نقطه درناک و حساس در پشت کتف (معمولاً‏ در بالاي زاويه داخلي کتف) قرار دارد.اين جراح شانه و آرنج بيان کرد: دراوايل ابتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال ، درد در محل پشت کتف رخ مي دهد و بعداً با پيشرفت بيماري، درد به پشت و يا بغل گردن، پشت قفسه سينه، جلوي قفسه سينه درهمان سمت و از همه مهمتر به شانه، بازو و حتي به انگشتان دست هم مي رسد.

وي ادامه داد: گاهي همزمان با بروزاين درد بيمارمبتلا به سندروم درد ميوفاشيال، احساس ضعف در عضلات اطراف شانه و بازو نيز دارد و گاهي نيز بيمار در دست و به ويژه انگشت کوچک و انگشت حلقه احساس گزگز، سوزش و کم حسي مي‏کند.دکتر نخعي امرودي ابراز داشت : در اوايل بيماري سندروم درد ميوفاشيال ، ممکن است با فشار دادن، کوبيدن و ضربه زدن روي نقطه دردناک احساس خوشايندي همراه با کاهش درد به بيمار دست دهد اما به ندرت ممکن است بيمار احساس درد بسيار شديدي کند و مجبور شود حتي شب به اورژانس مراجعه کند.

اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار داشت : درد موجود در بدن افراد مبتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال ممکن است با بيماري‏هاي قلبي و يا گردن، بخصوص بيماري ديسک گردن اشتباه شود که تشخيص صحيح آن توسط پزشک و با گرفتن شرح حال، معاينه و … انجام مي‏شود.

وي مطرح کرد : سندروم درد ميوفاشيال معمولا در سنين مياني رخ مي‌دهد. رخ دادن اين بيماري معمولاً‏ در اثر يک علت نيست و مجموعه اي از عوامل دست به دست هم مي دهند تا اين بيماري ايجاد گردد.دکتر نخعي امرودي اضافه کرد : اغلب بيماراني که با اين درد مراجعه مي کنند افرادي هستند که با دست هاي شان، ماه ها و يا سال ها کارهاي تکراري، سخت و طولاني مدت انجام داده‏اند.

کساني که طولاني مدت در يک وضعيت مي‏نشينند و مي‏نويسند يا تايپمي کنند؛ کساني که طولاني مدت کج مي‏نشينند و يا دست خود را در يک وضعيت نامناسب قرار مي‏دهند، مثل رانندگي طولاني مدت و يا جراحان و دندانپزشکان و ورزشکاران و …. در معرض ابتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال هستند.اين جراح شانه و آرنج ابراز داشت : تشخيص سندروم درد ميوفاشيال فقط با گرفتن شرح حال و معاينه دقيق است و نيازي به گرفتن عکس (راديوگرافي Radiography)، ام آر آي (MRI)، نوار عصب (EMG and NCV) و … نمي‏باشد، مگراينکه همزمان به ساير بيماري‏هاي شانه و يا گردن هم شک شود که براي تشخيص آنها بايد از اين کارهاي تشخيصي استفاده گردد تا بتوان راه درمان مناسب را برگزيد.

وي خاطرنشان کرد : درمان سندروم درد ميوفاشيال در افراد مبتلا به طرق مختلفي انجام مي شود که عبارتند از اصلاح وضعيت بدن و شانه ها ، فيزيوتراپي ، دارو درماني و مصرف داروهايضد التهاب (مسکن‏ها)، ضد افسردگي، شل کننده عضلاني و تزريقموضعي و….دکتر نخعي امرودي اضافه کرد :درافراد مبتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال، تزريق موضعي معمولا از يک کورتن طولاني اثر استفاده مي شود ومقداري ماده بي حسي موضعي هم براي کاهش درد ناشي از تزريق به آن اضافه مي‏شود و اغلب موارد نيز مقداري آب مقطرهم براي افزايش حجم و گسترش بيشتر به بافت‏هاي اطراف به آن افزوده مي‏گردد.

اين ارتوپد ابراز داشت : درمان اختلالات همراه از قبيل اضطراب، افسردگي و خستگي عمومي نيزدر افراد مبتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال بايد مورد توجه قرار گيرد تا بهبودي سريع حاصل شود. وي ابراز داشت : اصولا بيماري سندروم درد ميوفاشيال نيازي به جراحي ندارد، اما اگر زمينه آن اختلالاتي در شانه (مثل آسيب تاندون روتاتور کاف)، يا گردن (مثل بيرون زدگي ديسک گردن) و ….

باشد که آن بيماري‏ها نياز به جراحي داشته باشند، پزشک معالج عمل جراحي را پيشنهاد خواهد کرد.دکتر نخعي امرودي عنوان کرد: گاهي خود استخوان کتف در افراد مبتلا به بيماري سندروم درد ميوفاشيال ، نوعي بد شکلي دارد و يا طوري بد قرارگرفته که موقع حرکت و چرخش به دنده هاي زيرخودش گير مي‏کند؛ دراين حالت هم اگر با درمانهاي غير جراحي که ذکر شد بهبودي رخ ندهد، جراحي لازم مي‏شود.اين متخصص در پايان گفت :

در حالي که سندرم درد ميوفاسيال قابل ‌پيشگيري نمي‌باشد، قطعاً اجتناب از پاره‌اي از عوامل مي‌تواند از تشديد اين بيماري ممانعت کند. اين عوامل عبارتند از: اجتناب از آسيب، کاهش فشار، افزايش خواب مناسب و درمان هر گونه افسردگي زمينه‌اي.


سلامت نيوز: سندروم درد «ميوفاشيال» چيست؟
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326620
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم