• 1400/03/09 - 10:33
  • - تعداد بازدید: 11
  • - تعداد بازدیدکننده: 11
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZaLVo

طب اورژانس رشته اي تخصصي براي پاسخ به نياز مردم

طب اورژانس رشته اي تخصصي براي پاسخ به نياز مردم


ماموريت رشته تخصصي اورژانس ارائه خدمات به موقع و حيات بخش، کم کردن هزينه هاي بيمارستاني و تعيين تکليف بيماران، انجام خدمات و جراحي سرپايي با استفاده از دانشهاي ضروري اکثر رشته هاي تخصصي مانند جراحي، ارتوپدي، قلب، عفوني، اطفال و چشم است.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر نادر توکلي؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: در دنيا نياز به خدمات اورژانس بحثي است که نه سن، نه جنسيت و نه نژاد و کشور مي شناسد و هر انساني ممکن است در طول زندگي به اين خدمات نياز پيدا کند.
وي با بيان اينکه خدمات طب اورژانس هم در محيط خارج از بيمارستان و هم به شکل تخصصي در بيمارستان ارائه مي شود، افزود: دو الگو در خدمات فوريت هاي پزشکي در دنيا مرسوم است. يک الگو ارائه خدمات تخصصي در محيطي که فرد دچار حادثه شده که از آن به عنوان الگو فرانسوي آلماني ياد مي شود که البته نظام هاي سلامت به اين نقطه رسيدند که هزينه هاي اجراي اين الگو بالا است.
دکتر توکلي ادامه داد: بنابراين به سراغ الگوي ديگري رفتند و در الگوي جديد، افرادي تربيت شدند تا به عنوان تکنسين هاي فوريت هاي پزشکي مانند يک پرستار با حضور در صحنه حادثه، درمان هاي اوليه را انجام دهند، شرايط بيمار را تثبيت کنند و بيمار را به اولين مرکز درماني برسانند.
وي با اشاره به هزينه فايده مطلوب الگوي دوم، گفت: بر اساس همين الگو  اورژانس ??? در سال ???? شروع به کار کرد اما به مرور زمان نياز به خدمات اورژانس تخصصي تر شد. يعني اين نياز به وجود آمد که افرادي براي ارائه خدمات تخصصي در اورژانس تربيت شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود: بنابراين رشته اي به نام طب اورژانس ايجاد شد که متخصصين آن، حداقل دانسته هاي اکثر رشته هاي تخصصي مانند جراحي، ارتوپدي، قلب، عفوني، اطفال، چشم و ... را در کنار هم داشته باشند.
وي با اشاره به عمر هفتاد ساله طب اورژانس در دنيا، خاطر نشان کرد: دليل شکل گيري اين رشته تخصصي پاسخ به نياز مردم بود.
دکتر توکلي با بيان اينکه رشته طب اورژانس از سال  ???? در ايران راه اندازي شده، افزود: متخصصين اورژانس علاوه بر اينکه بخش عمده اي از طبابت باليني را انجام مي دهند، وظيفه مديريت اورژانس را نيز بر عهده دارند.
وي مهارت هاي ارتباطي و توان ايجاد روحيه همکاري و کار گروهي در کارکنان را به عنوان ويژگي هاي يک متخصص طب اورژانس برشمرد و تاکيد کرد: هدف اين رشته تثبيت به موقع، اقدامات حيات بخش، ارائه خدمات تخصصي و در کنار اينها آرامش بخشيدن و احساس امنيت به بيمار است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اين مطلب که رشته طب اورژانس رشته حاکميتي و بيمارستاني است، افزود:  جا دارد يادي کنيم از شهداي سلامت در حوزه متخصصين طب اورژانس و تشکر ويژه از جامعه بزرگ متخصصين اورژانس که خدمات بسيار زيادي در دوران همه گيري کرونا به مردم ارائه دادند.
وي گفت: با توجه به اينکه بخش‌هاي اورژانس جزء بخش‌هاي پر ريسک و پر خطر هستند، در پانزده ماه گذشته، حدود ?? درصد متخصصين طب اورژانس مبتلا به کرونا شدند.
دکتر توکلي خاطرنشان کرد: متاسفانه اين رشته مورد بي مهري است به دليل اينکه سختي شغلي اين رشته در نظر گرفته نشده و همين موضوع موجب شده علاقه و تمايل پزشکان به اين رشته کم بشود. به طور قطع اگر با حمايت وزارت بهداشت، شرايط و امنيت شغلي بيشتري براي متخصصين طب اورژانس فراهم شود و طب اورژانس يکي از اولين انتخاب ها در آزمون دوره دستياري خواهد بود.
وي يادآور شد: در کل کشور ثابت شده است که اين رشته در کم کردن هزينه هاي کلي بيمارستاني و تعيين تکليف بيماران در اورژانس، انجام خدمات و جراحي سرپايي و در نهايت خدمات به موقع و حيات بخش بسيار موثر است.
دکتر توکلي با بيان اين موضوع که پايه راه اندازي رشته طب اورژانس در کل کشور دانشگاه علوم پزشکي ايران بوده است، گفت: اولين مرکز در سال ?? در بيمارستان حضرت رسول اکرم(ص) دانشگاه علوم پزشکي ايران راه اندازي شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان افزود: هم اکنون بالغ بر ???? متخصص طب اورژانس در کشور داريم اما متاسفانه تعداد دانشجويان و دستياران تخصصي در اين کشور بسيار کم شده اند که علت آن عدم تمايل به اين رشته است و در سه سال آينده شاهد کاهش تعداد قابل توجهي از متخصصين طب اورژانس خواهيم بود و اگر تمهيداتي در نظر گرفته نشود در آينده تهديد بسيار بزرگي براي نظام سلامت خواهد بود.
پايان خبر
الميرا ترنيان
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327247
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم