توجه به بيماريهاي پروستات در هفته سلامت مردان
مردان در هفته اول اسفند، رايگان معاينه مي شوند
هفته سلامت مردان از امروز يکم اسفند 1398 آغاز مي شود؛ در هفته ملي سلامت مردان تمام اورولوژيستهاي کشور در مطبها، کلينيکها و بيمارستانها به معاينه رايگان مردان ميپردازند تا از بروز بيماريهاي بيعلامت که در مراحل پيشرفته به علايم خطرناک ميرسند، جلوگيري شود.
بيماريهاي پروستات به عنوان يکي از چالش هاي مردان در دوران جواني و ميانسالي موضوعي است که در هفته سلامت امسال مورد توجه قرار دارد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر محمد علي قائد؛ عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه شعار امسال روز ملي سلامت مردان «بيماريهاي پروستات، چالش جواني و ميانسالي» است، اظهار کرد: پروستات از بيماريهايي بسيار مهم در مردان است که در صورت عدم تشخيص به موقع و درمان باعث اختلال در باروري مي شود.
وي افزود: ضرورت دارد مردان از ?? سالگي به بعد سالانه آزمايش سرطان پروستات را انجام بدهند؛ به ويژه از افرادي که در خانواده خود اعم از پدر، عمو و برادر سابقه اين سرطان را دارند بايد از ?? سالگي اين آزمايش گرفته شود.
دکتر قائد خاطر نشان کرد: سرطان پروستات در صورت عدم تشخيص به موقع استخوانها و لگن را نيز درگير مي کند، پس لازم است مردان اين بيماري را جدي گرفته و آزمايش ها را به تعويق نياندازند.
وي با بيان اينکه در مقابل هر 100 زن، 130 مرد مبتلا به سرطان مي شوند، افزود: سرطان پروستات تقريباً هيچ علامتي ندارد و فقط با معاينه پزشک و انجام آزمايش ها، قابل تشخيص است.
به گفته اين متخصص ارولوژي چند بيماري شايع ديگر نيز، سلامت مردان را تهديد ميکند که سرطان مثانه، سرطان پروستات، ناباروري و ناتواني جنسي مهمترين آنها هستند. اين بيماريها از نظر متخصصان اورولوژي مورد بررسي قرار مي گيرند و ممکن است با حضور متخصصان داخلي و قلب، بيماريهاي ديگري نيز به فهرست بيماريهايي که سلامت مردان را تهديد ميکند، اضافه شوند.
دکتر قائد با اشاره به اهميت پيشگيري در بيماريهاي مردان، گفت: سرطان مثانه در بين مردان به دليل افزايش مصرف سيگار و مواجهه با آلالينده هاي شغلي درحال افزايش بوده که متأسفانه ممکن است سالهاي سال، علامت آن مخفي بماند.
وي در ادامه با بيان اينکه 15 تا 20 درصد زوج هاي کشور ناباروند و نيمي از اين مشکل از طرف مردان است، افزود: ناتواني جنسي نيز تقريبا در حدود 30 درصد آقايان شايع است و بيتوجهي به آن موجب سردي روابط خانوادگي، کشمکش در خانواده و طلاق ميشود؛ در حالي که با مراجعه به پزشک در اکثر موارد با درمانهاي ساده و دارو قابل درمان است و در موارد خاص نيز ممکن است نيازمند جراحي باشد.
بنا بر اين گزارش متوسط عمر زنان در کشور 78سال و مردان 74 سال است که عوامل شغلي و محيطي مانند مصرف دخانيات، اعتياد، چاقي، بي تحرکي، استرس شغلي، سوانح و حوادث، بيماري هاي قلب و عروق و فشار خون بالا در اين امر تاثير به سزايي دارد.
تغذيه صحيح و فعاليت فيزيکي مناسب از موارد مهم در آموزش شيوه زندگي سالم است. داشتن فعاليت بدني روزانه در حدود 30 دقيقه و همچنين مصرف غذاهاي سالم و کم نمک و کم چرب و استفاده از روغن مايع و استفاده بيشتر از ميوه جات و سبزيجات و غلات و مصرف ماهي و اجتناب از غذاهاي سرخ شده فست فودها و غذاهاي آماده توصيه مي شود.
مردان بايد وزن خود را در حد ايده آل نگه دارند، اندازه دور شکم مردان بايد کمتر از 95 سانتي متر باشد چرا که تجمع چربي در ناحيه شکم نشان دهنده استعداد شخص به بيماري ديابت و افزايش چربي خون و ابتلا به بيمار ي قلبي است.
اغلب مردان در طول دوران زندگي خود از بيماري که دارند، مطلع نمي شوند. عدم اطلاع مردان از بيماري خود، ناشي از عدم انجام معاينات دوره اي است. انجام معاينه و آزمايش هاي دوره اي و کنترل وزن، قند، جربي و فشار خون به منظور پايش سلامت ضروري است.
کپی لینک کوتاه: