• 1398/12/13 - 18:22
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZBdVo

معرفي آزمايشگاه قطب HIV دانشگاه علوم پزشکي ايران جهت انجام تست کرونا

آزمايشگاه قطب HIV دانشگاه علوم پزشکي ايران براي انجام آزمايشات لازم براي بيماران مبتلا به ويروس کرونا در نظر گرفته شده است.

آزمايشگاه قطب HIV دانشگاه علوم پزشکي ايران براي انجام آزمايشات لازم براي بيماران مبتلا به ويروس کرونا در نظر گرفته شده است.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر فرح بخارائي سليم، دانشيار گروه ويروس شناسي دانشکده پزشکي عنوان کرد  با توجه به  ضرورت انجام تست کرونا و طبق نظر رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران  تصميم گرفته شد که مکان آزمايشگاه قطب HIV براي انجام آزمايش عفونت کرونا ارتقاء داده شود.
دکتر بخارائي بيان کرد: با توجه به اينکه هيچ زيربنايي براي راه اندازي آزمايشگاه مولکولي در بيمارستان شهداي يافت آباد وجود نداشت وبه دليل وجود زيربناي اوليه در آزمايشگاه قطب HIV که در سال 93 توسط اينجانب براي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران راه اندازي شده بود ، اين آزمايشگاه براي انجام آزمايشات لازم براي بيماران مبتلا به ويروس کرونا در نظر گرفته شده است.
وي خاطرنشان کرد: در آزمايشگاه قطب فرآيند ارتقاء آزمايشگاه انجام و نيازهاي لازم ليست وپيش فاکتورها گرفته شد و در اختيار معاونت بهداشت قرار گرفت  و با همکاري آن معاونت دو هود کلاس دو خريداري و نصب و مواد مورد نياز تا حدي که در بازار موجود بود خريداري شد .
مسئول فني آزمايشگا ويروس شناسي افزود: تأييد نهايي براي انجام آزمايش کرونا در تاريخ 11 اسفند 98 از انستيتو پاستور گرفته شد و از تاريخ 12 اسفندماه شروع به گرفتن نمونه از مراکز تابعه دانشگاه کرديم. 
لازم به ذکر است که به همراه کار روي آزمايش کرونا، آزمايش روي نمونه بيماران اچ اي وي مثبت نيز انجام مي شود.
دکتر بخارائي در خصوص فرآيند نمونه گيري آزمايش ويروس کرونا توضيح داد و افزود: 
1- نمونه نازوفارنکس و يا اوروفارنکس با سوآب داکرون توسط کادر درماني گرفته شده و در لوله فالکون 15 ميلي ليتري حاوي 2 ميلي ليتر  محيط ترنسپورت (VTM) قرار داده مي شود و داخل سيستم بسته بندي سه لايه قرار داده مي شود و توسط کارکنان مراکز به همراه اطلاعات بيماران به آزمايشگاه آورده مي شود. 
2- اطلاعات بيمار وارد کامپيوتر مي شود.
3- نمونه داخل همان سيستم بسته بندي سه لايه داخل آزمايشگاه برده شده و در مکان مناسب قرار داده مي شود و پس از ضد عفوني بيرون ظرف با الکل 70 درجه يا ماده ضد عفونت کننده دکونکس، در ظرف حاوي نمونه باز شده و لوله فالکون حاوي نمونه بيماران به زير هود کلاس دو برده مي شود و زير هود در شرايط کاملأ کنترل شده باز شده و نمونه در دو ميکروتيوب 2 ميلي ليتري که نام و کد بيمار روي آن نوشته شده است تقسيم مي شود. سپس اين ميکرو تيوب داخل فريزر منهاي 80 درجه سانتيگراد قرار داده مي شود. 
4- در اين مرحله نمونه بيمار زير هود کلاس دو ديگري قرار داده مي شود و RNA ي ويروال با کيت مخصوص استخراج مي شود. 
5- RNA ي استخراج شده در اين مرحله در زنجيره سرد به آزمايشگاه مولکولي انتقال يافته و Real Time PCR انجام مي شود. 
6- نتايج آزمايش بيماران سپس وارد کامپيوتر مي شود و به مراکز ارسال مي گردد.
تهيه خبر : رهنورد
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327899
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم