ميلاد پر شکوه دخت گرامي نبي مکرم اسلام و سرور زنان دو عالم ، حضرت فاطمه سلام الله عليها مبارک باد
حضرت فاطمه زهرا، دختر نبي مکرّم اسلام در سال پنجم بعثت، هشت سال قبل از هجرت، در مکه به دنيا آمد. ام ابيها،ام الحسنين، امّ السّبطين وامّ الائمه از کنيه هاي آن بانو و صديقه، کبري، بتول، سيّده ي نساءالعالمين، مطهّره، راضيه، مرضيه، طاهره و محدثه و... از القاب آن حضرت است. مادرش، خديجه ميباشد. فاطمه ي زهرا، فرزند رسول اللّه، همسر وليّ اللّه و مادر اوصياء اللّه است که خداوند در آيه ي تطهير، به پاکي او شهادت ميدهد. او بهترين زنان از گذشتگان و آيندگان تا روز قيامت ميباشد و سيده ي همه زنان عالم است. صديقه ي طاهره، در مقام تقوا و عصمت و طهارت به جايي رسيد که رسول خدا(ص) غضب و خشنودي آن بانو را غضب و خشنودي خداوند معرفي ميکند. يکي از يادگارهاي حضرت زهراي مرضيّه(س) تسبيح آن بزرگوار در تعقيب نمازها است که در روايات امامان(ع) به نام تسبيح حضرت زهرا، آمده است.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها الگوي خوب ديگري است که با شرايط زندگي ما در دوران آخرالزمان تناسب بيشتري دارد. منظور از آخرالزمان، دوران بعد از بعثت حضرت محمد صلي الله عليه و آله است. ايشان در شرايطي که رفاه چنداني نداشتند و مشغول پرورش چند کودک نيز بودند، باز عاشق عبادت خدا بودند به گونهاي که پاهايشان از شدت ايستادن در نماز ورم ميکرد.
خداي مهربان براي چنين شخصي که با وجود همه دل مشغولي ها و وظايفش همچنان محبت خدا و عبادت او را هدف اصلي زندگي خود کرده باشد، نعمت هاي خاصي نيز فرو ميفرستند:
از امام باقر عليه السلام روايت شده که پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله سلمان را به سوي خانه فاطمه سلام الله عليها فرستادند. سلمان ميگويد: روبروي در ايستادم و سلام کردم و شنيدم که فاطمه زهرا سلام الله عليها قرآن ميخواند و آسياب دستي، به خودي خود ميگردد، بيآنکه کسي ديگر نزد او باشد... سپس پيامبر صلي الله عليه و آله بعد از تبسم به سلمان فرمودند که دخترم فاطمه قلب و قواي درونياش را سراسر از ايمان کرده است و در وجود خود براي طاعت خدا "جاي خاص" قرار داده است و خدا فرشتهاي را برانگيخت که براي او آسياب را بگرداند و خدا او را در زندگي دنيا به همراه زندگي در آخرت مورد حمايت قرار داده است
درس هايي براي عبادت از بانوي سعادت
• عبادت الهي يک کار مهم براي هر انسان است و با وجود مشغلههاي فراوان نيز نبايد ترک شود.
• حتي اگر نيتمان از عبادت، بهره مندي از نعمات الهي نباشد، خدا عبادت "با فراغ بال" ما را بيمزد نميگذارد.
• خدا دوست دارد که ما در عبادت حالت "فراغت" ايجاد کنيم. يعني فکر و احساس و حالات خود را در زمان عبادت تنها و تنها متوجه خدا کنيم. چنين عبادتي به جز برکات اخروي، دنياي ما را نيز ميسازد.
• خوب عبادت کردن، هرگز به معناي ترک وظايف و مشغلهها نيست. هر کس با هر ميزان وظايف و مسئوليت که به بر عهده دارد، بايد زماني را ولو اندک براي خدا "خالي " کند و در آن زمان از هر فکر و ذکر ديگر نيز خود را "خالي" کند تا خدا او را "پر" کند.
• عبادت الهي باعث شادي و نشاط در زندگي ميشود. بدخلقي و بيهنري ثمره عبادت نيست؛ بنابراين هرگاه چنين صفات بدي را در خود ديديم بايد در نحوه عبادت کردنمان تجديد نظر کنيم.
• عبادت الهي اگر درست انجام شود طرز فکر ما را و نوع نعمتهاي الهي به ما را تغيير ميدهد. تحمل سختيهايي از سنخ زندگي فاطمه زهرا سلام الله عليها براي ما آسان ميشود و بهرههايي از سنخ بهرههاي ويژه آن بانو به ما ميرساند، مثلاً گرههاي زندگيمان از راهي که تصورش را نميکرديم باز ميشود.
کپی لینک کوتاه: